Ora de religie
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
Reliana spune:
quote:
Originally posted by oana0204
Haideti sa vedem cam care ar fi interpretarile acestor texte din Sfanta Scriptura..
12. Cand Iisus Hristos a spus aceste cuvinte de referea la faptul ca numai cine Il urmeaza in credinta se va mantui si va iesi din intunericul pacatului...nu exista mantuire fara credinta si fara fapte bune.. nu poti ajunge pe malul celalalt al raului dand dintr-o singura vasla..iti trebuiesc doua.. nu exista mantuire fara fapte bune cum nu exista nici mantuire fara credinta.
13. & 14. Fariseii nu credeau ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, credeau ca totul este o inselatorie.
15. & 16. Nimeni nu are dreptul sa judece in afara de Dumnezeu. El este atotstiutor, drept si bun. Oamenii pot fi dusi in eroare de aparente si sa judece gresit. De asemenea Iisus Hristos subliniaza dubla sa natura (consubstantialitatea) de om si Dumnezeu in acelasi timp.
17. Aici sunt expuse niste reguli; a 6-a suna asa (text complet): 6. "Cel osandit la moarte sa moara dupa spusele a doi sau trei martori; iar pe spusa unui singur martor sa nu fie osandit nimeni la moarte." - Un singur martor nu este suficient pentru a condamna pe cineva pentru un delict grav, la o pedeapsa grea.
18. & 19. Iisus Hristos marturiseste apartenenta la Sfanta Treime, de-o fiinta cu Tatal; "Lumina din Lumina, Dumnezeu devarat din Dumnezeu adevarat" Intre persoanele Sfintei Treimi nu exista subordonare.. numai iubire si conlucrare.
Aceleasi raspunsuri le-ati putea obtine si de la un copil, daca are minime cunostinte de Religie (poate cu alte cuvinte).. si daca este ghidat corect, cu intrebari ajutatoare.. Ati fi uimiti daca ati auzi raspunsul unui elev de clasa a I-a, la a 3-a sau a 4-a ora de Religie, cand profesoara a intrebat intr-o doara, fara sa asepte un raspuns.. "Stiti voi de ce atunci cand ne inchinam noi facem semnul Sfintei Cruci si nu facem un cerc? Sau un triunghi? Sau o floare?". Raspunsul a venit senin, de undeva din spatele clasei de la un baietel care nu parea sclipitor de inteligent, oarecum timid: "Pentru ca Iisus Hristos a murit pe cruce!"
Dragi parinti, nu va subestimati, copiii dar nici sa nu cadeti in cealalta extrema supraevaluandu-i.
Oana D
Ok, asta e interpretarea ta, hai sa-ti interpretez eu altfel....din punct de vedere pseudo-psiho-sociologic:
12.Eu sunt lumina lumii= eu sunt in orice, in orice lucru, in orice colt, in orice pom, in orice lucru, deci chiar si în noi. Iar cel care va urma aceasta învatatura nu va fii nevoit sa plece urechile la cei care îi învata gresit sau celor care vor sa-i biruiasca sub o forma sau alta!
13.Eu sunt fiul lui Dumnezeu= eu sunt lumina lumii/ eu sunt fiul si tu esti fiul/copilul lui Dumnezeu exact ca mine pentru ca crezi in lumina. Nu esti mai putin fiu al lui Dumnezeu daca esti fariseu, desi mai ai mult de umblat pana sa-ti gasesti adevarata menire!
14. GRESIT!!! Dumnezeu nu judeca, Dumnezeu nu pedepseste, Dumnezeu nu loveste, Dumnezeu nu e rau!!! Dumnezeu e dragoste, lumina, liniste, iubire, stiinta si tot ce mai vreti. Nu exista asa un Dumnezeu cum îl cred oamenii, iar interpretarile biblice sunt de o gramada de oameni scrise....sau rastalmacite! Astea sunt aparentele!
De asemenea Isus spune ca sutn om ca si voi, un om care sunt totuna cu tatal care m-a facut, deci la fel cum ati putea fii si voi daca ati indeparta banderolele de la ochii!
17. Fratilor....unde va condamna Dumnezeu la moarte??? Oare exemplul cu Maria Magdalena nu e destul ca sa pricepeti ca nu Dumnezeu pedepseste ci oamenii??? Si asta din setea de a pastra birul asupra celor multi????
Oana la restul punctelor ai interpretat corect...
Ok si acum spuneti-mi v-ati gandit vreo 5 minute ca asa le puteti explica copiilor ce înseamna de fapt? Nu, pun pariu pentru ca aceste explicatii se "cearta" cu religia învatata in ortodoxie....
It is better to have loved and lost than never to have loved at all!
http://www.yamafoto.com/?ref=12560
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Reliana spune:
quote:
dom'le, unde-i Stalin sa ne salveze de noi insine, batjocorindu-l pe Dumnezeu?
Mai Conchita...tu vrei sa dai dovada de cultura generala....dar nici macar nu stii ca Stalin asta pe care-l urasti a studiat Teologia....si ca ar fii devenit preot daca nu s-ar fi aliat revolutionarilor...exact asa cum noi l-am "revolutionat" pe Ceausescu.....
Si acum sper ca n-ai sa ma mai faci si comunista, ca atee m-ai facut, partinitoare tot asa.....Discuta si tu cu capul nu cu gura!
conchita spune:
din ciclul "cu moderarea pe regulament calcand", observam o Reliana intr-o lupta sfasietoare cu sine insasi de a intelege limba romana si regulile de comportament in societate.
quote:
Originally posted by Reliana
Concita maica, tu chiar nu poti fii originala...sau sa întelegem ca-l pui pe D-l Tutea la categoria "ai nostrii":)))#
Amendament regulament...Btw, topicul asta a fost super interesant pana intra "Antonescu" in discutie...am amara impresie ca ajungem ca ai nostrii politicieni, sa vedem crucis.....
quote:
Originally posted by Relianaquote:
dom'le, unde-i Stalin sa ne salveze de noi insine, batjocorindu-l pe Dumnezeu?
Mai Conchita...tu vrei sa dai dovada de cultura generala....dar nici macar nu stii ca Stalin asta pe care-l urasti a studiat Teologia....si ca ar fii devenit preot daca nu s-ar fi aliat revolutionarilor...exact asa cum noi l-am "revolutionat" pe Ceausescu.....
Si acum sper ca n-ai sa ma mai faci si comunista, ca atee m-ai facut, partinitoare tot asa.....Discuta si tu cu capul nu cu gura!
--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)
oana0204 spune:
Draga Reliana, iti multumesc pentru faptul ca esti atat de generoasa in a-mi valida doua din interpretari ..pe care eu nu le-a scornit intr-un moment de profunda gandire ci sunt rodul mintii unor oameni care cred in Dumnezeu...Sfanta Scriptura a fost scrisa se oameni care cred in Dumnezeu, pentru oameni care cred in Dumnezeu, nu pentru cei care cred in orice altceva. Mi se pare mie sau tocmai ai sosit dintr-o tabara MISA?
Oana D
http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
bre Conchita,
mancatishi ochii matale de vede ei parabolele clare ca'n lumina din lumina zilei si se orbeste la figurile de stil.
Cum se aprinsara ei cand vazura "spalarea de creiere" si cum se facura ei ca'ti gasira o scama pe paltaloni cand vazura "dihorii".
Cum se facura ei mari si furiosi cand dadura de babele mele'n tenesi si clipocira sfios cand se impiedicara de "baba cu picioarele murdare" a lu ' la Tzutzy.
Mincatziar tata ochii tai Conchito!
*Ex astris, Scientia*
Reliana spune:
quote:
Draga Reliana, iti multumesc pentru faptul ca esti atat de generoasa in a-mi valida doua din interpretari ..pe care eu nu le-a scornit intr-un moment de profunda gandire ci sunt rodul mintii unor oameni care cred in Dumnezeu...Sfanta Scriptura a fost scrisa se oameni care cred in Dumnezeu, pentru oameni care cred in Dumnezeu, nu pentru cei care cred in orice altceva. Mi se pare mie sau tocmai ai sosit dintr-o tabara MISA?
Oana D
Oana draga,
eu nu ti-am validat nimic. Nici interpretari nici orice altceva...si nici nu m-am referit cum ca ceea ce ai scris tu nu este perfect valabil pentru tine sau pentru cei care cred asa. Am spus pur si simplu ca ofer o alta interpretare sau un alt punct de vedere. Dar para-se ca pe topicul asta multi au pareri batute in cuie iar cei care nu se preteaza la interpretarile acelea sunt veniti din "tabere Misa"... Apropo aceste tabere se tin de obicei vara...pa la sfarsitul lui iunie inceputul lui august (1 august e ziua recoltei....in alte culturi/religii). Sfânta scriptura este cuvântul lui Dumenzeu trimis oamenilor prin oameni....în fine, vad ca înafara de mesaje tip bile negre pe topicul asta nu mai exista!
oana0204 spune:
Reliana, da-mi voie sa te citez.. "Oana la restul punctelor ai interpretat corect..."
In caz ca ai uitat ce ai scris, reciteste.
Oana D
Catrinel_17 spune:
Subiectul asta este destul de greu si era clar ca va duce la interpelari de genul asta. Mie raspunsul lui Cataghe mi s-a parut foarte echilibrat si la obiect.
Ca sa incerc sa revin la topicul initial eu, ca persoana nu atee, ci ne-religioasa (tocmai cum a spus Pulstar – ma regasesc si eu bine in descrierea ei), tind sa ma opun predarii religiei in scoli. Cel putin in forma actuala. Mi s-ar parea folositor sa invete copii macar informatii de baza despre alte religii, cel putin sa invete ca exista persoane care nu sunt de aceeasi religie ca si ei – sa se puna prin asta bazele tolerantei religioase.
Sunt constienta ca predarea religiei in scoli este un proces care e la inceput, s-au facut si se vor face greseli (vezi exemplele din articolul lui Emil Moise), dar este important sa invatam din ele, sa nu le mai repetam!!! SPER sa reusim, SPER ca acest proces va capata o forma coerenta si cei care predau religia vor invata si ei, si vor reusi sa fie... echilibrati...
Cind eram la scoala eram si eu convinsa ca (ccc) comunismul era cea mai evoluata forma de societate… Doar asta invatam la scoala, nu?? Imi doresc ca ai mei copii sa aiba sansa si sa reuseasca sa vada dincolo de ce li se preda la scoala (fie religie, filozofie, etc), sa reusesca sa isi puna intrebari si sa aiba indoieli, sa caute raspunsuri. Si cind vorbesc despre predarea religiei la scoala, ma refer nu numai la Romania, dar si la Germania (unde locuiesc), ca probabil aici vor merge la scoala. Trebuie numai sa ma lamuresc mai bine cum e problema aici, dar am inteles ca frecventarea orelor de religie e optionala – si le voi da copiilor mei sansa de a alege, nu voi face eu alegerea pentru ei.
Si nu voi avea nimic impotriva sa studieze alta religie decit cea in care am fost botezata eu – chestia cu unitatea poporului roman determinata de religie mi se pare cel putin debatabila – dar e off topic, nu?…
Reliana spune:
quote:
Reliana, da-mi voie sa te citez.. "Oana la restul punctelor ai interpretat corect..."
In caz ca ai uitat ce ai scris, reciteste.
Oana D
Ma refeream la faptul ca coincid parerile....
![](alcool.gif)