Sa ma ajute cineva?

Sa ma ajute cineva? | Autor: Tinaa

Link direct la acest mesaj

Santem impreuna de 2 ani acum asteptam un bebelas peste 2 saptamani trebuie sa nasc,eu sant Romanca si tot la 3 luni merg la viza si inapoi, el este cetatean German si este inca casatorit cu prima nevasta abia anul ce vine divorteaza,eu vreau ca la nastere copilul sa primeasca numele lui.Din cate am inteles nu se poate finca el este inca casatorit cu prima sotie,poate cineva sa imi dea niste imformati corecte,va rog sant disperata.
Tinaa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michiyan spune:

Daca vei naste in Romania ,pentru ca copilul sa poarte numele tatalui va trebui recunoscut de acesta.Daca tatal nu vine la maternitate sa-si recunoasca copilul,acesta va avea trecut in certificatul de nastere numele tau si in in dreptul tatalui numele tatalui.Nu stiu daca am explicat prea bine.Oricum copilul poate lua numele tatalui indiferent de starea civila a acestuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Corect. Nu iti trebuie aprobarea lui. Este suficienta declaratia ta verbala dupa ce nasti raspunderea veridicitatii iti apartine. In cazul in care tatal declarat de tine nu doreste sa isi asume paternitatea ...incepe procedeul(si procesul) de stabilire a paternitatii copilului. Nu are importanta statutul civil al tatalui natural (casatorit, divortat in curs de etc etc.) Acest lucru este valabil oriunde in lume informatia de care dispui tu este gresita. Va purta numele tatalui si in cazul tau poate sa poarte si al mamei(numele de fata atentie!!!) simultan cu numele tatalui natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naomi_ioana spune:

Michiyan si Marius au dreptate,nu conteaza starea civila a tatalui.

Mergi la inceput