Medicamente interzise in timpul sarcinii

Doamnelor, domnilor,
Tocmai am avut o experienta neplacuta cu un medicament - un sirop de tuse numit tussin.Am luat doar o linguritza pentru ca aveam o criza de tuse si m-a doborat instant. Parca bausem o sticla de whisky.
Daca mai stiti si alte medicamente care au reactii adverse atat de puternice poate ar fi bine sa facem o lista.
O seara buna.
Anda, ~24 de saptamani, dr. Radoi, Municipal
Raspunsuri

roxanaz spune:
Draga Anda,
siropul de care vorbesti tu are in compozitie dextrometorfan, substanta care are printre reactiile adverse somnolenta. in mod normal se administreaza cu prudenta in sarcina. ti-a fost recomandat de medic?
regula de baza insa este: in sarcina nu iei nici un medicament fara recomandarea expresa a doctorului.
in orice caz daca mai ai asemenea crize este mai bine sa le identifici cauza si daca este o simpla viroza poti lua o lingurita de miere cu lamiie, strepsils sau siropuri naturale de muguri de pin sau patlagina.
sarcina usoara si sanatate!
Roxi si Patrick (29.07.2004)

Cristina_C spune:
De asta e bine sa citesti prospectul medicamentului. Pe toate scrie daca sunt sau nu indicate in sarcina si alaptare. Pana si o simpla aspirina e periculoasa cat esti insarcinata! Exista totusi medicamente care se pot lua, chiar si antibiotice, dar trebuie sa intrebi neaparat doctorul! El iti supravegheaza sarcina si stie cel mai bine.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

ligia13 spune:
chiar si la Strepsils scrie ca se administreaza cu prudentza.
LEACURI DE TUSE:
ceai de ceapa
ceai de salcam

Witchie spune:
Asa e, are in compozitie substanta aia cu d despre care vorbeati. Eu am trimis sotul la farmacie. I-a explicat farmacistei ca sunt insarcinata in 6 luni si a cerut un sirop de tuse permis in sarcina (avea el o idee vaga cum ca siropul de patlagina contine alcool si d-aia n-ar fi bun). Farmacista a luat prospectul, l-a citit... si a zis ca e ok sa iau dar nu mai mult de doua lingurite pe zi. Tuseam atat de rau ca am luat una - prea ma zguduiam din toate incheieturile. Cand m-am trezit din somn insa am pus mana pe telefon si am sunat ambii doctori : si medicul de familie si pe cel ginecolog. Acum ii dau cu patlagina dar e ceva in neregula ca sunt deja 3 saptamani decand tot tusesc. oricum va multumesc pentru raspunsuri.
Anda, ~26 de saptamani, dr. Radoi, Municipal

roxanaz spune:
draga Anda,
orice substanta poate da efecte adverse la o persoana si la alta nu. de aceea trebuie jucata cartea sigurantei si aplicat un tratament cunoscut a NU avea mari efecte secundare. in cazul tau probabil este vorba de o infectie bacteriana, probabil ca medicul o sa iti prescrie un antibiotic de tipul amoxicilinei pentru 5-6 zile, asta ar trebui sa te puna pe picioare, daca remediile naturiste nu au dat rezultat.
sanatate!
Roxi si Patrick
PS: nu conteaza daca siropul are alcool....concentratia este mult mai mica decit o banala bere pe care nimeni nu iti interzice sa o bei. majoritatea siropurilor au alcool, pentru ca este mediul cel mai propice de dizolvare al unei mari parti ale substantelor extrase pe aceasta cale din plante.