Viata in Germania (11)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

bei, daca e ceva de care sa ma tem ca de naiba sunt cutremurele! Discutam zilele trecute de cei trimisi de firme in alte tari sa deschida filiale si motivele pt care nu accepta sa plece de acasa cu familie cu tot, chiar daca salariile sunt enorme, si ma gandeam ca daca pe mine m-ar trimite cineva in Japonia sa stau vreo cativa ani poate sa ma imbrace in aur ca nu ma duc. Nuuu, e f bine aici, ideal chiar, macar din acest dpdv.

Acuma, intrebare intrebatoare:
ce parere aveti despre gradinitele+scolile de la oras vs. cele de la tara? aici in Germania. Exista vreo diferenta intre ele? Noi inca n-am iesit din marea dilema: oras sau sat??? si cautam problema pe toate partile. V-am pupat!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Legat de cutremurul de ieri din Romania nici nu vreau sa ma gandesc prin ce miracol a scapat masina mamei mele. Ea e in vizita la bunica mea la Onesti. Bunica mea sta intr-o zona de blocuri mici, dar foarte foarte vechi si cu sapte buline rosii. Mama ca introtdeauna a parcat masina. Dupa cutremur a venit o vecina si a chemat-o sa vada masina de langa cea a mamei mele. La nici trei metri distanta era masina facuta zob. A cazut de la etaj o nisa, o chestie ca unbalconas din tabla betonat direct pe masina. Caramizile ajunsesera la o palma de masina mamei. Si cand ma gandesc ca de doua zile eu tot o intreb la telefon de masina, daca are vreo problema cu ea, cu cauciucurile, .. parca am rpesimtit. Ma bucur enorm ca nu s-a intamplat nimic cu lumea, ca toti au scapat doar cu sperieturi. Mie nu mi-e frica de cutremur, dar parca nici linistita nu sunt cand aud de asa ceva.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sigrid26 spune:

Buna fetele,
Tina vroiam sa iti zic in legatura cu intrebarea ta, nu stiu diferenta dintre cele de sat sau oras in schimb am vizitat o gramada de gradi de stat aici in oras si am ramas un pic dezamagita de cum umblau copilasii pe acolo, la una dintre ele care era foarte mare, in fiecare camera erau cativa copilasi , fara supravegere si educatoarele erau in curte beau cafeaua.Asa ca am cautat una semiprivata, de privata nu ma tin buzunarele, am fost fff incantata,toti copii erau afara cu educatoarele, care sunt 3 la 15copii,un baietel venise sa schimbe bluzita si a venit imediat dupa el, costul este cu +50 de euro, fatza de stat dar zic ca se merita.Avem un contract de n pagini cu obligatiile lor, ca din momentul intrarii pe usa a gradinitei ei raspund, platesc daune daca copilul pateste ceva, mult mai organizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdynaB spune:

Salutare fetele,

CRISTINA,incep si eu cautarile ca acus se apropie dusu la gradi..si sa sti ca din cite m-am interesat si am auzit la alte mamici ,cele mai cautate sint astea private,mai ales alea patronate de biserica.Eu acolo incerc sa o inscriu pe fica-mea sau daca nu la clinica ca-i aici linga mine si am dreptu sa o dau pt. ca omi lucreaza acolo.

pupice si o zi faina

Adyna si Selina bambina

Mergi la inceput

si andra va merge la una catolica, dar nu e privata, tot de stat e. Toate sunt asa, sunt doar patronate de o biserica dar tot de la stat vin banii. Habar n-am daca voi plati mai mult sau nu... nu stiu cat se da la celelalte...

Sigrid, cat despre obligatii, cele legale sunt la fel peste tot, chiar daca nu iti ofera un contract de multe pagini (fiind privata tind sa cred ca au si mers pe latura psihologica cu chestia asta), legea spune ca din momentul cand a intrat pe usa gradinitei copilul este 100% in responsabilitatea lor. Poti sa-mi dai mai multe detalii despre aceste gradinite 'semi-private'? Pt ca eu nu am auzit de asa ceva, stiu doar cele de pe langa biserici, cele direct de la stat si cele private.

Adyna, apropo de biserici: si eu am o parere mai buna de cele organizate pe langa o biserica, asta unde va merge mandruta e peste drum si vad tot timpul pe cineva afara cu copiii. Plus ca la o alta gradi unde merge acuma la Spielgruppe de 2 ori pe sapt., am mers la biserica cu toti copiii de la gradinita normala si stiau cantecele, au avut o sceneta pe tema religioasa pe care au prezentat-o acolo, a fost f fain, chiar mi-a placut. Oricum am sa ma intalnesc cu vecina care a avut 2 fetite acolo, acuma mai are numai 1 ca 1 merge la scoala, si o trag de limba ce si cum:))

Multumesc mult de rasp., dar tot nu m-am lamurit daca este vreo diferenta intre oras si sat:)) raman pe faza:)

Cristina

Mergi la inceput

Tina se cheama eltern initiativ(e) nu stiu exact cum se scrie, adica plus taxa normala mai platesti inca 50 de euro, banii lor.Sunt in toate orasele, gasesti pe lista de la primarie, oricum eu loc la stat nu am gasit, asa ca si daca imi placea sau nu , tot la asta mergea, a fost singura unde am gasit loc din 1decembrie.Mai platesc si 40 pt mancare, dar astia ii platesti oriunde.Acum sa vedem exact cum o sa fie, te tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by roxanak

Legat de cutremurul de ieri din Romania nici nu vreau sa ma gandesc prin ce miracol a scapat masina mamei mele. Ea e in vizita la bunica mea la Onesti. Bunica mea sta intr-o zona de blocuri mici, dar foarte foarte vechi si cu sapte buline rosii. Mama ca introtdeauna a parcat masina. Dupa cutremur a venit o vecina si a chemat-o sa vada masina de langa cea a mamei mele. La nici trei metri distanta era masina facuta zob. A cazut de la etaj o nisa, o chestie ca unbalconas din tabla betonat direct pe masina. Caramizile ajunsesera la o palma de masina mamei. Si cand ma gandesc ca de doua zile eu tot o intreb la telefon de masina, daca are vreo problema cu ea, cu cauciucurile, .. parca am rpesimtit. Ma bucur enorm ca nu s-a intamplat nimic cu lumea, ca toti au scapat doar cu sperieturi. Mie nu mi-e frica de cutremur, dar parca nici linistita nu sunt cand aud de asa ceva.
Va pup

Roxana si Lucia Valentina (26.05.02)

Hei,Roxana si parintii mei locuiesc in Onesti si tocmai mi-au povestit astazi dimineata de masina respectiva facuta praf in timpul cutremurului prin prabusirea unui cos de la acoperisul blocului.Si parintii mei locuiesc in niste blocurui micute dar numai cu o bulina rosie .Lumea e mica...
Alina

Mergi la inceput

sig, da, stiu despre Eltern-Initiative, dar acolo tb sa si prestezi munca la ei, iar daca ai job nu prea e posibil. Un coleg de scoala are copilul acolo dar a zis ca din cand in cand tb sa mearga unul din parinti ba sa faca curat, ba mancare, etc.etc., chestii organizatorice. Si el a zis ca plateste aprox. la fel ca la stat. Asa e si la voi?

Cristina

Mergi la inceput

Tina am gasit una unde trebuia sa fac mancaresi cum eu habar nu am inca cu ce se mananca limba germana ar fi fost imposibil, ;la asta care o duc de la 1 dec nu trebui sa pestrezi absolut nimic si platesc taxa de stat+50euro ai lor+45mancare(masa de dimineata+pranz+gustare la amiaza+apa, lapte, suc)si programul este de la 7.00-16.30, o poti duce intre 7.00-9.00 si de luat intre 15.30-16.30.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Fetele cu green card,ramanem aici sau nu!!!Voi ce mai stiti?

pupicusi

Mergi la inceput