Caut retete pe baza de Tofu
Gospodinelor, spuneti va rog cum gatiti voi Tofu.
Va rog sa ma scuzati daca s-a mai postat pe undeva, eu am cautat la retete asiatice si nu am gasit.
Va Multumesc,
http://community.webshots.com/user/albaiulia101
Raspunsuri
adi_edi spune:
Hai sa-ti scriu eu o reteta, am vazut-o la televizor la Martha Stewart. Musai sa precizez ca mie nu-mi place deloc, da' delooooc tofu asta. Sotul meu e insa fan, si reteta asta i-a placut foarte mult. Cantitatile de tofu si garnitura le apreciezi tu.
Tofu ("firm") se taie felii cam de 1 cm grosime si se prajeste in ulei, apoi se presara sare si piper.
Bok-choy (am scris bine oare?) se taie in 2 pe lungime si se fierbe pe abur.
Se face un sos din: 2 lingurite ginger (macinat f.marunt), 3 lingurite sos de soia, 2 lingurite zahar, 2 lingurite ulei de susan, 2 lingurite otet.
Feliile de tofu se pun pe un platou, se toarna putin sos pe ele, se presara ceapa verde taiata marunt si cilantro, apoi se pune si bok-choy peste care se toarna restul de sos.
Pofta buna!
Delidana spune:
Aaaa, tofu , mie imi place mult dar doar asa citeodata, ca sa-i duc dorul. Reteta mea:
una bucata tofu (nu din cel moale), taiat bucati dar nu foarte mici
o rosie, citiva catei de usturoi
un gogosar
400g ciuperci
un morcov
o punga de frunze de spanac.
Se taie totul in bucati dar nu foarte mici sa le cauti cu lupa , rosia si usturoiul se pun la calit in tigaie cu putin ulei de masline vreo 3-4 minute, apoi se adauga ciupercile, tofu si restul si se amesteca din cind in cind. Se adauga condimente, sare, piper, sos de soia, ce vrei. Daca iti place sa aiba un pic de sos pune niste apa si pune capacul, lasa sa clocoteasca un pic. Daca vrei mai uscat foloseste o tigaie de teflon si amesteca incontinuu. Cam asta e, sper sa-ti placa. Poti sa pui orice vegetala vrei, mie imi place sa fie cit mai colorata si atunci pun o jumate de gogosar rosu si o jumate de gogosar galben, morcov, masline, etc.
Sandvis cu tofu:
pentru asta tofu trebuie neaparat sa fie tare. Cel pe care il cumpar eu vine in doua bucati si e de culoarea oului prajit. Se ia o bucata, se taie felii medii (nu prea subtiri) si se puna la prajit in tigaie de teflon fara ulei. Pe o bucata de piine prajita se pune niste margarina (sau unt), se pune tofu prajit deasupra, se adauga o rosie taiat felii si o bucatica de cascaval. Cel mai bine e cind tofu e cald. Na ca-mi fac pofta singura.
Numai bine.
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by Delidana
Sandvis cu tofu:
pentru asta tofu trebuie neaparat sa fie tare. Cel pe care il cumpar eu vine in doua bucati si e de culoarea oului prajit. Se ia o bucata, se taie felii medii (nu prea subtiri) si se puna la prajit in tigaie de teflon fara ulei. Pe o bucata de piine prajita se pune niste margarina (sau unt), se pune tofu prajit deasupra, se adauga o rosie taiat felii si o bucatica de cascaval. Cel mai bine e cind tofu e cald. Na ca-mi fac pofta singura.
Numai bine.
In loc de unt poti sa pui avocado pe paine...si cu tofu...mananca DAvid cate 2-3 sandwichuri asa !!!
Daca le mai tavalesti putin prin faina cu mirodenii...sunt si mai bune
Sinzi si David
Poze NOI-NOUTE cu David la 20luni
Marianar spune:
La arhiva mai sunt cateva retete cu tofu:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=15079