Mamici de mai-iunie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Iuliana,analizele de singe nu se fac numai in Ro.Si eu le-am facut in Olanda si fara sa platesc nimic,plateste asigurarea.

Anca DPN 08.05.05 siBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare tuturor viitoare mamici!
In sfarsit am ajuns si eu la prima vizita la medic, nu mi-au facut ecografie asa cum asteptam, cum a spus si Iuliana, aici nu se fac ecografii la cerere, numai daca ei considera necesar. Mi-au facu in schimb un set complet de analize, mi-au luat sange, iar proba pentru testul papanicolau nu au vrut sa-mi ia, din cauza ca am avut o secretie maronie dimineata care m-a speriat un pic, iar medicul a spus ca este posibil ca dupa ce imi recolteaza probe s-ar putea sa am o sangerare usoara si nu a vrut sa ma sperie si mai tare. Asa ca am lasat-o pe data viitoare.
Ne-au facut fisa completa, ne-au intrebat pe amandoi despre antecedentele medicale din familie, iar ce mi s-a parut interesant a fost ca aici i se permite sotului sa asiste la toate consultatiile, se considera ca are aceleasi drepturi ca si mama si trebuie sa fie la curent cu tot ce se intampla.
In rest- toate bune, noi deja am intrat in luna a treia si asteptam cu nerabdare sa treaca timpul mai repede!
Va pup pe toate si va urez o saptamana excelenta!!!

Tina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

fetelor, in week-endul asta mi-a fost ingrozitor de rau!!! in afara de greturi cu care m-am obisnuit si nu ma deranjeaza prea tare, am avut senzatia ca ma sufoc, ca nu mai am aer sa respir. am avut tahicardie / palpitatii si mi-a scazut tensiunea si am avut si senzatia ca ma inteapa in piept. a fost groaznic!!! E normal sa ai astfel de probleme?
monu DPN 13 iunie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Am fost simbata la ecografie si l-am vazut. Nu stiu ce e, dar tot la masculin imi vine sa vorbesc de el/ea
E micutz, 11 mm, si am vazut un punctulet mai mare care pulseaza, inimioara. Mi-a venit sa pling in momentul acela, si am simtit o emotie foarte mare. Atit de mic, si e deja o viata acolo, care creste,creste in mine vazind cu ochii.
Dimineata incepusem in minte sa schimb mobila prin camere, sa mai pun un dulap, sa-i cumpar patut si toate cele, parca nu mai am rabdare sa-l vad pe
Sotul meu deja stie ce vrea, o fetita , eu nu pot spune ca am o preferinta.
Voi stiti cind se diferentiaza sexul la embrion? De la inceput e baietel/fetita? Sau pe drum se hotareste daca vrea sa fie baiat sau fata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata!

Eu am sangerat din nou sambata, nu pot sa stau linistita nici o saptamana. In schimb, am rezultatele analizelor pt. hepatite si sunt toate negative, asa ca m-am linistit din punctul asta de vedere.

Gabitzam, sexul este decis de la inceput, nu exista cate de intoarcere . Pe la 11-12 saptamanani (parca) se formeaza organele genitale externe), dar cel mai probabil dupa 14 saptamani se vad bine si la ecograf (asta daca vrea si bb).

Iuliana, sa stii ca mie medicul nu mi-a recomandat nici o analiza, excepand hemoleucograma, ca, fe, sumar urina, dar eu sunt patita si am facut si altele. CMV-ul este pozitiv Igg-ul si trebuie sa il urmaresc sa nu se pozitiveze Igm-ul, am pisica de cand ma stiu, totusi toxoplasma este negativa. Le-am facut pe cele pt. hepatita pt. ca imi iesisera valorile f. mari la TGO si TGP si eram suspecta de hepatita.

Ruxel, zic si eu ca e cam devreme pt. simptome, dar sa nu zici hop... La patru saptamani la eco s-a vazut sacul embrionar, iar la 5 embrionul si am auzit si inimioara.

Va pup
Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

Saptamana a 10-a de sarcina
Cum creste bebelusul:
Saptamana a 10-a

La sfarsitul saptamanii, fatul masoara aproximatix 3 cm. Genele ii sint subtiri si ii vor ramane inchise peste ochisori pina in jurul saptamanii 27a. Miinile ii sint tot mai dezvoltate - s-au format incheieturile lor, coturile iar degetele si talpitele ii sint clar vizibile. Bratele continua sa creasca si sa se indoaie in jurul coatelor. Spre sfarsitul acestei saptamini, detaliile interioare ale urechii sint formate. Desi inca nu puteti sa determinati sexul copilului prin ecografie, organele sale genitale incep sa se formeze. Placenta s-a dezvoltat deja suficient incit sa ajute la una dintre cele mai critice indatoriri ale sale - producerea hormonilor.

Mari10+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

monu- fluctuatia de tensiune nu e tocmai buna pentru bebe.Iti doresc sa te linistesti si incearca sa mergi la medic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neatza burticute.

Florentina, si in Romania sunt doctori care permit tatalui sa asiste (al meu de exemplu) chiar si la nastere daca tine enaparat (eu n-am vrut asta, dar daca voiam se putea).

Monu, si eu am avut probleme asemanatoare la prima sarcina (aveam mereu un nod in gat si nu reuseam sa respir bine), dar spre sfarsitul ei. Cel mai bine ar fi sa iei legatura cu doctorul.

Gabita, sexul se diferentiaza din momentul fecundarii. Dar de vazut la ecograf se vede mai tarziu. Mie la ecografia de 15 saptamani mi-au spus ca's 80% sanse sa fie fetita iar la urmatoarea (22 de saptamani) mi-au confirmat. Si intr-adevar, am fetita.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Buna ziua viitoare mamici!
Am avut UM pe 3.09, 3 teste "foarte" pozitive si am toate semnele de sarcina prezente. Vin si eu cu o intrebare: La un control clasic gineco, dr. poate simti ceva? Adica uterul deja a inceput sa se modifice? Nu dati cu rosii ca sunt incepatoare
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Buna,
Azi am ajuns si eu pentru prima oara la echografie si uite ce mi-a scris medicul: Uter cu mic sept de 8.8 mm la nivelul fundului de uter. In cavitatea stanga un mic sac gestational de 8.3 mm corespunzator unei gestatii de 4 saptamani.
A zis ca e pozitionata corect, dar ca e inca f. inca f. mica sarcina si nu are ce sa-mi spuna mai mult si sa ma duc iar peste o luna.
As vrea sa stiu si de la voi comparativ cu ce mi-a spus mie, cum a fost la voi??

Mstroie da-mi si mie te rog link-ul de unde ai luat tu chestia aia cu cresterea bebelusului raportata la numarul de saptamani, please.

16.06.2005

Mergi la inceput