Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (70)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Buna dimineata!

Gindacico, sa-ti traiasca nepotica, sa fie sanatoasa si cuminte.

Podium de nastere: Bits I, Roserb II, Gindacica sau Camys sau Try (de ce nu) III

Despre lohii, eu dupa ce am nascut, mi-am pus pe chilot un absorbant apoi vata invelita in comprese sterile. De ce? pentru ca lohiile in prima saptamina au fost ff abundente si vata nu prea facea fata, asa am evitat sa patez tot in jurul meu. Sunt fete care murdareau cearceafurile, groaznic. Vata neaparat trebuie acoperita cu ceva sterile, pt ca la noi numai sterila nu e. Dupa ce am venit acasa am folosit numai absorbante de bumbac.
Pt. igiena dupa spalare ma clateam cu o solutie de apa si hipermanganat de potasiu (violet de gentiana) apoi aplicat unguent cu galbenele.
Poate o sa aveti surpriza, fete din Ro, sa va pricopsiti cu ceva candida sau mai stiu eu ce (asa am patit eu, m-a minca pitpalacul in mod ingrozitor) si atunci mi-am luat singurica ovule cu Nistadin (cred ca am scris bine) asa am scapat de belea.

Eliza, si eu am gleznele umflate, miinele doar putin in schimb durerile de pitpalac sunt prezente inca de acu 1 luna, parca mi s-ar desface oasele.

Cine mai are mameloanele negre ca ale mele? Mie imi e urit sa ma uit la ele, asa de negre si mari s-au facut. La Mariutza le-am avut frumoasa, rozalii.

Bobita, 29 sapt si mamica lui Mariutza iubita
DPN 30 dec, dr. Adrian Neacsu, Judetean Ilfov
Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by FELIS
Se pare insa ca nu ne imunizam odata ce am trecut printr-o nastere, nu ? (vorbesc de tine ca la mine nu e cazul)

nuuuuuuuuuuuuuuuu cum sa ne "imunizam"?! un bebic e intotdeauna o minune! stii de ce?... o sa vezi... seamana atat de mult cu un inger...

quote:
GANDACELU doar tu vad ca mai esti pe aici in ultimele 2 ore... De emotie nu te-a luat somnul pana la ora asta?... Sarbatoriti?

hehehe aceeasi intrebare am vrut sa ti-o pun si eu aseara: ce faci, felis, n-ai somn? nu sarbatorim, ca sunt la pat dar zau daca nu ies sa-mi vad nepotica! mai ales ca am un cadou adus tomnai din canada (hihihihi un costumas... albastru! ca am zis ca daca noi avem fetita, ei fac sigur baiet! nah ca facem noi baiet!)

am uitat sa va spun: am primit de la prietene care mai au copii 2 sacose mari de lucrusoare... toate pana in 3 luni!
de cateva zile nu fac decat sa spal si sa pun pe sarma... hihihi ce dulci sunt...

daca aveti de unde sa imprumutati, va sfatuiesc s-o faceti!
copilul creste atat de repede in perioada asta incat toate lucrurile sunt apoape noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by try
« dar cand alaptati, va curge din sanul opus lapte ca la robinet... eu una numai cu prosopul m-am descurcat... tampoanele alea ar fi fost ca si cum ai incerca sa opresti dunarea c-un always »
Gandacel, tu chiar crezi ca toata lumea o sa-ti semene? Tu crezi ca la toate curge laptele siroaie? Tu crezi ca toate o sa alaptam pana la 1 an? Tu crezi ca la toate ne-a curs lapte din luna a treia de sarcina? Ce vorbesti tu e Laptaria lui Enache, ori nu multe dintre mamici vor experimenta asta. Ia nu ne mai face atata in ciuda… ca o sa fim si mamici fara laptic pe aici.

mey nici eu n-aveam lapte la prima sarcina din luna a 3-a
las ca vedeti voi! daca papati bine de tot, nu se poate sa nu deschideti laptarie! e f importata forma "psihica" a voastra... trebuie dsa VRETI cu incapatanare sa alaptati... v-am povestit ca ile nu voia sa suga? eram innebunita, citisem 1000 de carti despre cum se tine copilul la san, iar al meu nu voia si pace (mi-au adus-o dupa 2 zile de la nastere, ca am avut ceva probleme)
curgea laptele garla... si ile nu prindea tztza... nu va imaginati cat am putut sa ma chinui... plangea copilul de foame si nu voia sa suga ma trageau asistenetele de sfarcuri de innebuneam de durere, dar in capul meu era doar o idee fixa: trebuie sa suga!!!
chestia e, am observat apoi, ca aveam sfarcurile destul de mari pt gurita ei... plus ca prefera un san la inceput... apoi il voia numai pe celalalt (mai mare putin... sanii sunt asimetrici, o nsa vedeti)

asa ca nici mie nu mi-a fost usor... numai io stiu prin cate am trecut!
dar m-am incapatanat si... am reusit!
asta va sfatuiesc si pe voi!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bits

buna fetelor!se pare ca astazi contractiile si-au facut aparitia,cred ca in 4 ore de cand sunt treaza am avut vreo 5 sau 6.

biiiiiiiiiiiits! vine??????????

Doamne! sa-ti ajute Dumnezeu sa nasti usor si sa fie bebi sanatos si veselos!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Bobita
Podium de nastere: Bits I, Roserb II, Gindacica sau Camys sau Try (de ce nu) III

io pe locul 3? glumesti?!!! io stau acia cuminte, nici nu ma gandesc... vreu un sagetator!
(si pe ile o voiam gemeni, dar a intarziat cu o saptamana nah ca nu e cum se socoteste, ci sum se nimereste!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Buna dimineata fetelor!
Eliza, si in general toate fetele:si eu am niste picioare.Zici ca sunt gogosi umflate!Nu se mai cunosc gleznele.Si mainile la fel, am dat jos toate:inele,verigheta..Si cand apas pe picioare, ramane urma alba.dar la ultimele analize nu mi-a iesit albumina in urina.Nu prea ma pricep.In rest ma supara arsurile de mor.Vreau sa-l intreb pe doctor daca pot lua ceva contra arsurilor.
Dama, eu am hepatita cu virus C, diagnostiocata in 2001 si tratata.Stiu ca "norocul"(daca se poate numi asa) la hepatita B este ca exista vaccin pe care-l fac lui BB imediat dupa ce se naste, asa ca stai linistita, puiul tau va fi OK.La mine nu exista vaccin dar mi s-au dat asigurari ca se transmite f.rar, mai ales ca virusul meu este inactiv.Oricum, repeta-ti analiza.Daca esti din Bucuresti(nu mai stiu)mergi la Spitalul de Boli Infectioase"matei Bals"din Dr.Grozovici(in spate la Colentina) la dr.Coltan, e super.
Gandacel, sa-ti traiasca nepotica!!
Bobita, si mameloanele mele s-au facut negre!!!Parca as fi mulatra.Isi revin oare la culoare dupa ce nu mai alaptam?

In rest, pe mine nu prea ma doare nimic, poate mai am cate un"cutit"in zona ovarelor cand ma intorc in pat-parca ar trage cineva de ligamente-, un junghi in omoplatul drept(daca stau mai mult in picioare sau pe scaun)dar la "aia mica" nu ma doare nimic.Merg maine la control si sper sa nu ma doara cum v-am auzit pe voi.
Pupici,
Andreea36 saptamani+BBica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Gandacico balanta incapatanata; esti ca fii-mea care mia facut capul;sa-ti traiasca nepotica; numele care va fi;sotul tau ce zodie este(nu te supara ca te intreb)
Bobita ai uitat sa ma treci si pe mine pe lista, acolo pe locul 4; cred ca din cauza lui fii-mea voi naste inainte de termen; Bobita sa stii ca si eu am sfarcurile negre incat sotului ii este sila sa se uite la ele, dar eu nu ma prea ambalez, ptr. ca si la prima sarcina le-am avut la fel, iar dupa nastere si-au revenit la culoarea normala
Bits dureri putine si o nastere cat mai usoara

roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Dragelor, multumesc mult de raspunsuri M-am linistit. Daca nu sunt singura umflata si cu dureri de pitpalac, ma simt deja mai bine . Nu ma bucur de raul altuia, dar ma bucur ca nu sunt o exceptie :-)
Bits, tu vorbesti de contractii dureroase sau nedureroase? Sa fie intr-un ceas bun!
Gandacelule, sa-ti traiasca nepotica! Si mie mi-a nascut o prietena alaltaieri tot la Municipal tot prin cezariana. Am ezitat sa ma duc pana la ea pentru ca banuiesc ca se reface si nu stiu daca are chef de vizite. Dar maine-poimaine de-abia astept sa-i vad mogaldeata :-)
Bobita, nu numai ca mi s-au innegrit sfarcurile, dar arata si foarte ciudat in sensul ca au crescut tot felul de formatiuni mici si maro pe ele . In plus, linea negra s-a facut groasa si urata si se prelungeste si sus, pana intre sani . Ei lasa, important e ca bebeul sa fie sanatos :-) Eu una de-abia astept sa-l tin in brate :-)
Gandacelule, tu vad ca vrei sa ne convingi sa ne indopam dupa nastere Tocmai am vazut-o pe Culcer la Prima de dimineata care spunea ca o mamica trebuie sa manance normal, nu in exces, si ca important e sa vrea sa alapteze (asa cum ai zis si tu) si sa nu renunte daca apar probleme sau neplaceri. Mai zicea ca in vreo 5-6 luni mamicile nu ar trebui sa mai aiba nici un gram in plus fata de cat aveau inainte de a ramane insarcinate.Mai zicea ca bebeii ar trebui sa fie alaptati exclusiv (fara apa si ceai chiar) pana la 6 luni.

Eliza - 33 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

GANDACICO sa-ti traiasca nepotica,sa fie sanatoasa,norocoasa si frumoasa!cred ca sunt contractii false.caci nu prea dor.cele adevarate dor mai tare?nici burta nu ma doare ca la ciclu cum am citit.eu sper sa mai stea macar sa apucam controlul de sambata sa ni se dea un verdict:cezariana sau nastere vaginala.

BIBITO ma flatezi dar cred ca ar fi mai indicat sa o pui pe ROSEBITA noastra prima caci e la a 2-a nastere si va fi mai usor.

mai stiti ce am descoperit?de vreo 3 sapt ma dau cu crema aia Garmastan si mi s-au facut sfarcurile roz,nu ca inainte dar oricum nu mai sunt atat de maronii.i s-a mai intamplat cuiva?(Eliza stiu ca si tu folosesti crema)

octy 38 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Cat e gradul maxim de maturizare pt placenta?3 sau 4?
Ca mie de cateva luni incoace imi spune de fiecare data ca e 2.

Gandacel,de ce sa-ti ceri scuze pt detaliile alea?Dimpotriva,multumim.Uite asta e genul de informatii de care avem nevoie.Nu stiu sa fie vata la engross-uri,dar o sa-mi iau de la farmacie 2 pachete mari.Si cum adica "vata cu o compresa sterila deasupra"?Adica iau o fasa din aia sterila si invelesc in ea somoiogul de vata?

Aaaa,si sa-ti traiasca nepotzica.Cum o cheama?

Bobita,si mie mi s-au facut mameloanele maro inchis.Dar inchis de tot.Si s-au si marit .Nu-mi place.Sper sa-si revina la culoarea rozalie de dinainte.
In schimb linea nigra abia daca se vede.Nici nu sunt sigura ca exista,cred mai degaraba ca e doar in inchipuirea mea,ca stiu "din teorie" ca ar trebui sa fie acolo.

Andreap,ai incercat sa iei Dicarbocalm sau Rennie?Te mai ajuta la arsurile astea nenorocite.Si pe mine m-au zapacit.

Jasmine
34 saptamani

Mergi la inceput