Mamici de ianuarie-februarie 2005(42)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Alina Maria dar de ce nasti acasa?????? Asa vrei tu,sau asa se practica acolo??

Coca 25 saptamani si dragalasa - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Nu vreau sa va speri, dar eu am considerat peridurala foarte dureroasa, si mi-a spus dr ca, daca te misti risti sa ramai paralizat, ceea ce eu nu pot face, si m-a sfatuit anestezistul sa nu fac peridurala sub nici o forma la nastere. Desi m-a tinut un baiat de umeri...tot tremuram. Si mi-au facut-o greu. Din cauza asta, cand a trebuit sa imi scoata sonda, caci corpul meu nu a suportat-o, mi-au scos-o pe viu, nu au mai avut curajul sa-mi faca peridurala. Asta e. Dar poate voi o suportati, si fara sa va miscati.

oana si bebitza din burtica (28s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Fetelor, voi ce ganditi de epiziotomie? Ca eu una am tot citit ce nasoala e si ce durere da, si ca uneori se vindeca nasol, incat nu stiu cum sa-l abordez pe doctor si sa-i zic ca eu nu vreau asa ceva decat daca e strict necesar.

Coraly, 28+

Mergi la inceput

Oana inteleg ca ai indurat muuulte neplaceri in spital..Adevarul este ca nici eu nu doresc epidurala ptr acelasi lucru:mi-e frica sa nu raman cu sechele de la injectie...Doamne Fereste !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Coca eu nasca acasa caci asa vreau , la noi poti sa alegi, atata timp cat totul se prezinta bine am sa nasc acasa .
Mi-am pregatit o camera cu un pat de o singura persoana , inaltat cu niste picioare de 70 cm. iar in jur o sa am o lumina calda si f. multe lumanari. O sa am voie sa ma dilat in cada cu apa calda de 37-38 grade , si sotul poate fii prezent tot timpul alaturi de mine, cu camera de filmat. Desigur va filma doar ce e decent adica bb. pe burtica mea . De asemenea este voie sa-l am pe bb. primele ore din viata lui , deci dupa ce-l sterge si il cantareste, si ii oblerva reactiile vitale mi-l da inapoi .
Copilul va dormi in camera acea cu mine intr-un fel de leagan.
La spital mi-l lua si nu vreau.
Oana esti intradevar o persoana foarte puternica sa ti se scoata unda asa pe viu.
Nici eu nu vreau epidurala, nu iau nici un risc si plus ca mama natura o sa aiba grija de mine, asa cum a avut grija de atatea mamici.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Buna burticilor, am revenit si eu in clubul mamicilor.
Coraly, sectionarea perineului (epiziotomia) se face preventiv, pentru a preveni rupturile de perineu cauzate de apasarea bebeului pe planseul perineal. Acestea sunt mai greu de cusut, pentru ca de obicei perineul se rupe in zigzag, asa incat ei prefera sa-l sectioneze 'controlat', usor oblic. Daca cusatura se face ca la carte, teoretic n-ar trebui sa fie probleme, dar in practica peste 50% din epiziotomii sunt cusute gresit si cusatura cu pricina jeneaza ulterior, in special cand mergi la wc. In unele cazuri se poate reface cusatura dupa o vreme.
Ideea e ca poti sa refuzi epiziotomia (sau orice alta interventie sau medicatie), cerand sa se consemneze in foaia de observatie, dar asta inseamna ca o faci pe riscul tau.

Mergi la inceput

Alina Maria foarte ciudat este la voi...Si deci la nastere nu te va asista nici un medic??? Doar moasa ? Ciudat lucru...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Candy, am citit cam tot ce se poate despre epiziotomie, deci cunosc motivele pt. care se face, dar parerile sunt impartite, si unii spun ca ruptura e mai mare daca exista deja o taietura, un material taiat deja se va rupe mai tare daca il intinzi, logic, nu? Deci parerile sunt foarte impartite, am citit multe dezbateri pe tema asta, si vroiam sa stiu care este atitudinea voastra, mai ales ca cunosc persoane care au nascut normal fara epiziotomie, si stiu ca exista doctori care fac asta pt. comoditatea lor, adica nu mai trebuie sa stea sa dirijeze cu atata grija expulzia, pt. a preveni ruperea, din moment ce s-au asigurat cu o epiziotomie care pt. EI nu e nici un deranj.

Coraly, 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Da la nastere ma va asista o moasa si o asistenta , iar in caz de probleme vine doctorul imediat . Moasa si asistenta fac de toate , si sunt aprovizionate cu tot felul de aparaturi in caz de probleme , ele stiu meseria foarte bine .
Bine ai revenit Candy , bine spui cu epiziotomia , si eu cred ca o sa-mi faca , da din fericire se practica aici foarte des de catre moasa .
Coca daca te gandesti bine este logic ca sa nasti cu moasa caci asa se nastea si in Ro. pe timpuri iar aici s-a reintrodus dupa o vreme caci este mai eficient .
Tu daca ai avea de ales unde sa nasti ce ai alege ?

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kris spune:

Bune ai revenit Oana printre noi! Sa-ti dea Domnul multa putere sa treci peste aceste momente delicate.
Am si eu o problemuta: ieri dimineata m-am trezit cu un carcel ingrozitor, de am inceput sa tip. Dupa cateva zeci de secunde m-a lasat durerea.
Este cumva de la lipsa de calciu?
Iar astazi a inceput sa ma doara pulpa de la piciorul stang, locul in care a avut loc carcelul. Ce-mi recomandati? Merg chiar schiopatand.
Va multumesc si va pupicesc pe toate!

Kris & bb 24s+4z
D.na Dr. Militaru- Filantropia

Mergi la inceput