Mamici de ianuarie-februarie 2005(42)
Raspunsuri - Pagina 5
Lali spune:
Buna fetelor ! Abia acum am reusit si eu sa intru pe forum si am stat ceva timp sa citesc tot ce s-a scris.
Oana, bine ai revenit printre noi, sper ca starea ta de sanatate sa fie din ce in ce mai buna. Felicitari pentru felul in care iti tii regimul si pentru rezultate! Nu e lucru usor sa treci de la dulciuri la regim si se pare ca tu ai reusit foarte bine. Bravo si sanatate multa !
Alina-Gabriela eu cred ca ii voi lua o paturica mai groasa, una mai subtire si sac de dormit. Imi trebuie ceva mai grosut si pentru carucior ca eu intentionez sa il scot pe bebe afara daca vremea de iarna va fi cat de cat buna. Intr-adevar patuturile noastre sunt mai mici, dar nu cred ca o paturica mai mare decat patutul va deranja.
Alina Maria, sa stii ca si eu am citit acele opinii potrivit carora bebelusii nou nascuti sunt oarecum speriati si nu sunt obisnuiti cu spatiul mare pe care il au. Ei insa trebuie sa se obisnuiasca cu asta. De aceea unii bebelusi dorm inghesuiti spre marginea patului simtindu-se mai protejati asa.
Lali si licuriciul ei 27+
Dr. Anca, Municipal
cocolino spune:
Fetelor, stiu ca undeva prin luna a 7-a incep sa se indeseasca ecografiile..Stii cam la ce perioada le vom face???
Coca 25 saptamani si
dragalasa
- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131
coraly spune:
Nu neaparat. Tine de medic. Pe prietena mea care e acum in sapt. 33 si a fost acum o luna la eco, a chemat-o dupa 6 sapt. din nou. Cred ca mai degraba dupa sapt 35 o sa fie mai dese, in functie de pozitia copilului, daca s-a intors sau nu, si, bineinteles, daca exista ceva probleme. Cel putin aici in Cluj doctorii sunt f. relaxati, nu te cheama prea des.
Coraly, 28+
Lali spune:
Fetelor, ce mai face SimonaDinca ?
Daca aveti numarul ei de telefon mi-l timiteti si mie pe PM?
Dr. Anca, Municipal
Lali spune:
Fetelor, de cateva zile ma dor din nou sanii. Nu chiar ca la inceputul sarcinii, dar ma dor. A mai patit cineva? O fi normal ?
Dr. Anca, Municipal
oana cretu spune:
Am mai intrat si eu putin. Va multumesc tuturor pentru gandurile voastre frumoase, sunteti niste scumpe!
Coca, sunt mai bine, dar... este un mare DAR din cauza contractiilor. Cand esti la maternitate cu fete care trebuie sa nasca (la 9 luni) si care au contractii la 5-6 minute, iar eu la 2-3 minute, uneori si una dupa alta, iar moasele toate sunt agitate pe langa mine sa nu mi se deschida colul si sa nu nasc...nu e asa usor. Si din cauza asta mi-au facut acele injectii de maturizarea plamanilor lui Seb, in cazul in care nasc. Si mi-au dat drumul acasa, dar cu contractii, si cum pun piciorul in pamant incep. Si din cauza asta nu am dormit, de frica si durerea lor. Si ce e mai rau este ca, desi iau medicamente, efectul nu este cel dorit. Stiu ca nu e grav sa ansc acum, dar nu vreau sa-mi vad pruncul in incubator, vreau sa aiba greutate normala...ca orice mama si pentru asta stau la pat si iau medicamente, si beau apa multa sa elimin mereu nisipul de la rinichi, caci, altfel imediat se formeaza pietre...e complicat. Plus regimul, care este foarte dur si el. Deci, am de indurat. Bine ca mi-au scos nenorocita aia de sonda din rinichi, ca mai aveam putin si ma aruncam de la etaj din spital de durere.
Legat de ecografii, ingerasu, mie mi-a facut pentru sapte luni (neimplinite), si mi-a facut-o morfo, dar nu stiu daca normal se face asa, caci mie mi-a facut-o cu mentiunea "diabet gestational si contractii regulate", sa vada toate masurile organelor, daca sunt normale pentru termenul asta (si sunt!), in cazul in care nasc. Deci nu stiu daca e normal sa fie morfo sau nu. Dar mai am una in luna a opta, asta stiu de mine.
Va pup!
oana si bebitza din burtica
(28s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
ingerasu spune:
Coca ecografiile nu trebuie sa fie neaparat mai dese decat daca sunt motive intemeiate. O ecografie este bine sa fie facuta pe la 31-32 de saptamani ca sa vezi dezvoltarea copilului si daca s-a intors cu capul in jos (pozitia craniana) iar mai pe la 35-36 de saptamani mai trebuie facuta una ca sa vada cat mai are bebe pana sa vina pe lume. Ceea ce nu stiu eu este daca mai trebuie morfologica sau doar ajunge o ecografie simpla. Dar de ce nu il intrebi tu pe dr Ion (ca depinde si de ceea ce spune el)? Daca nu ajungi pana pe 25.10 la el o sa-l intreb eu atunci la consultatie si iti spun. Oricum daca este nevoie o sa-ti faca si el ca doar are ecograf.
Ti-ai luat pana la urma patutul, ca nu mi-ai raspuns?
"ingerasele" 28+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela
alina_gabriela9 spune:
Lali, si pe mine incep sa ma doara cam in a doua jumatate a zilei, cind nu mai suport sutienul cu nici un chip. In rest, cind sint "libera" ma simt foarte bine.
Alina si
BBlina 27s
Lali spune:
Da, Alina si eu seara ii simt mai tare, dar cred ca din cauza ca peste zi sunt mai ocupata si nu bag de seama. Eu sper ca e un semn ca totul este in regula si vom avea lapte destul pentru bebei...
Dr. Anca, Municipal