Revolta -apropos de alocatii-

Revolta -apropos de alocatii- | Autor: danilamonica

Link direct la acest mesaj

Tot postand despre alocatii mi-am adus aminte de oful meu din fiecare luna : de ce dragele mele daca eu l-am nascut si sotul meu l-a declarat la Prinmarie doar TATAL sa aiba dreptul sa ridice alocatia. Mi se pare frustrant adica eu stau cu burtica noua luni, eu trec prin nasterea, el se duce si il declara si gata el e "titularul"??? Cum vine asta?
Daca el nu este acasa nu pot sa ma duc sa ridic eu banii decat daca-mi face procura legala(o multime de bani si alergaturi). Cat a fost plecat 3 luni in strainatate eu nu am avut nici un drept asupra alocatiei. Acum el trebuie sa fac o cerere sa ii ridice tot elin contul deschis pe numele lui.
Nu mi sa pare fair ca el sa aiba acest drept!
Nu e vorba de cine ii ridica , ci de principiu aicea, ca sa fie clar-
Va dati seama ca sa pot sa ridic eu acesti bani.. trebuia sa ma duc asa cusuta de pe patul de spital si sa il declar eu la Primarie ca sa pot sa am eu acest drept.
Poate ca tatici de aici se revolta dar eu ma simt frustrata!
Voi v-ati pus vreodata aceasta intrebare?
Monica

http://community.webshots.com/user/mdanila

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

Stai linistita ca am avut acum 13 ani si eu aceleasi dileme in imprejurari asemanatoare. Nu se sesizeaza nimeni, cei de la posta nu au nici o vina , eu zic sa rezolvi in cont si din cont scoateti amandoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

La mine tot sotul l-a declarat pe bebe, dar alocatia vine pe numele meu ! Cred ca trebuia facuta mentiunea asta la primarie.
Plus ca postasul nostru este foarte amabil (sant si eu "atenta") asa ca pot sa las o copie de buletin pe la o vecina si ii da ei alocatia, ca sa nu mai fac eu un drum la posta.
Ah, si am mai citit tot aici ca se poate deschide un cont pentru alocatie, e drept ca e ceva alergatura.
Ingrid, mama lui Cristi (1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acinorev spune:

si la noi este tati seful alocatiei dar d-na de la posta e draguta si mi-o da de cate ori ma duc eu.
solutia pentru voi ar fi sa faca sotul o cerere pentru a primi alocatia pe card ca acolo nu verifica nimeni cine scoate si cine nu. prietena mea are alocatia pe card si e tare fain ca nu o scoate tot anul, ea se aduna si vara are bani fetita de mers la mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

Desigur ca el ii ridica deocamdata si dupa ce vom trece pe card o sa pot sa-i ridic si eu dar problema mea era una de principiu.
De ce functioneaza asa prost sistemul?
Numai cu procura poti merge la Posta(ei n-au nici o vina stiu)
Revolta mea era de fapt: de ce EL si nu SI EU, adica de vreme ce amandoi suntem parintii lui, numai el are dreptul sa ii ridice????
Plus ca la noi postasul nu ne gasea acasa si trebuia sa se duca doar sotul sa stea la cozi la posta sa ii ridice..si cand el e plecat..banii stau frumos la ei acolo si eu trebuie sa fac iar cerere...
Cu cardul se va rezolva doar problema banilor, nu si problema de principiu cu CINE AR TREBUI SA II RIDICE!
Eh am si o o apasare si ma descarc la voi..sper sa nu va suparati pe mine.
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

asa ne-am pacalit si noi la primul copil, dar la al doilea stiam ce sa facem, asa ca sotul cand a inscris copilul m-a trecut pe mine titular la alocatie, asa ca la un copil primeste el banii si la celalalt eu. deci se poate,nu exista nici o lege ca doar tatal are dreptul sa ia banii sau ceva de genul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Da...o nebunie.Aici alocatia vine musai pe numele mamei si de fiecare data ma "instiinteaza" ca am un sot pe nume.....
Chiar la inceput cind a facut aplicatia sotul la fel l-a instiintat ca in Quebec mama are grija de bebelus ca drept urmare alocatia vine pe numele mamei.

Emilly si Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

quote:
Originally posted by Emilly

Da...o nebunie.Aici alocatia vine musai pe numele mamei si de fiecare data ma "instiinteaza" ca am un sot pe nume.....
Chiar la inceput cind a facut aplicatia sotul la fel l-a instiintat ca in Quebec mama are grija de bebelus ca drept urmare alocatia vine pe numele mamei.

Emilly si Ilinca

Deci ar trebui sa ma mut in Quebec ca sa fiu si eu multumita...desi nici as nu mi se pare normal!Ar trebui ca ambii parinti sa fie titulari..

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

La noi a fost asa: copilul a fost declarat la primarie de tata, imediat dupa nastere, pentru a putea scoate certificatulu de nastere. Aceasta operatiune nu a avut nimic de-a face cu alocatia ! Dupa vreo trei luni m-am dus eu la primarie si am depus actele pentru alocatie, pe numele meu. Asa ca eu primesc alocatia, nu tata...
Nu inteleg ce legatura are declararea copilului la primarie cu titularul alocatiei ? Sau poate ca procedurile difera de la o primarie la alta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anamaria-Livia spune:

quote:
Originally posted by danilamonica

Desigur ca el ii ridica deocamdata si dupa ce vom trece pe card o sa pot sa-i ridic si eu dar problema mea era una de principiu.
De ce functioneaza asa prost sistemul?
Numai cu procura poti merge la Posta(ei n-au nici o vina stiu)
Revolta mea era de fapt: de ce EL si nu SI EU, adica de vreme ce amandoi suntem parintii lui, numai el are dreptul sa ii ridice????
Plus ca la noi postasul nu ne gasea acasa si trebuia sa se duca doar sotul sa stea la cozi la posta sa ii ridice..si cand el e plecat..banii stau frumos la ei acolo si eu trebuie sa fac iar cerere...
Cu cardul se va rezolva doar problema banilor, nu si problema de principiu cu CINE AR TREBUI SA II RIDICE!
Eh am si o o apasare si ma descarc la voi..sper sa nu va suparati pe mine.
Monica

Mai, nu mai fii asa suparata, la urmatorii copii o sa stiti ce sa faceti.
Ia banii ala care este inscris pe formularul de la Primarie, poa' sa fie si femeia de serviciu de pe scara blocului. Ata ete! n-ai ce face. La noi s-a dus mama mea la Primaria de care apartinem cu domiciliul (alta decāt aia la care l-am declarat, ca de nascut l-am nascut la "Cantacuzino" in sectorul II, da' de locuit, locuiam in sectorul I). Bref, "taticul" si l-a declarat bine-mersi la primaria din II pe baiat, iar mama a fost frumusel cu datele mele la Primaria din I, mi-a completat formularul, si, iaca, ia fata banii!!!! Si defapt si de drept, ii ia soacra-mea si ni-i da pe urma, ca noi nu mai locuim acolo...Da' n-a fost premeditat, asa s-a nimerit, ca mama lucra aproape de Primarie... Incurcat, nu-i asa?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

poate sunt off-topic, dar pe mine ma deranja ca postasul isi oprea cu gratie :( fireasca la fiecare alocatie, din 210 mii, cum stiti, cate 10 mii si pentru sufletul lui... sunt de acord ca o fi avand salariu mic, dar lua banii de la gura unui copil, iar proportional mi se pare foarte mult... si nu il deranja sa mi-i dea mie, sau unui vecin (desi tot tati :) era titularul alocatiei...), cata vreme ii lasa la cineva, ca sa-si poata opri partea...

Mergi la inceput