Da asa se da. Eu in fiecare an, de la virsta de 3 ani, Diana are acum 5 ani, am dat 1 fond clasei, 1 fond al gradinitei, pe linga rechizite. Anul trecut a fost 500.000 si 500.000. Anul acesta nu stiu ce s-a intimplat nu ne-a mai cerut fondul gradinitei ca in fiecare an, insa ne-a cerut 500.000 pentru Mos Craciun. Am o prietena care anul acesta l-a dat la scoala pe baietelul ei si a dat fondul clasei 2.000.000 lei. M-am ingrozit.
NU este legal sa ceri acesti bani. Sotul meu este profesor si stie ca nu are dreptul sa-i oblige pe parinti sau pe copii in vre-un fel sa dea bani.
Singurii care au dreptul sa stranga si sa administreze acesti bani sunt parintii.Comitetul de parinti pe clasa / respectiv scoala.
Insa si la noi la gradinita, au cerut la inceputul anului 300.000 pentru rechizite si jucarii. Insa tinand cont ca nu am mai dus altceva nimic ( doar sapun, servetele si hartie igienica) nu mi se pare mult si in felul asta au toti copiii rechizite la fel.
La prima sedinta cu parintii s-a mai discutat de 300.000 fondul gradinitei, insa educatoarea a zis clar ca nimeni nu e obligat sa dea. Ni s-a spus ca doresc sa faca niste dulapuri in perete. Atat timp cat nu se exagereaza sunt de acord cu acesti bani.
Legat de dans si engleza este iarasi alegerea noastra.