Copilasi de Aug-Sept 2003 (38)
Raspunsuri - Pagina 13
Anny spune:
MIH, orice aliment se introduce treptat, mai ales laptele. Incearca sa ii dai mai intai timp de vreo 2 zile numai 30 ml lapte vaca amestecat cu lapte praf (restul cantitatii pe care o bea in mod obisnuit), apoi alte 2 zile cu 60 ml si tot asa, pana ajungi sa inlocuiesti intreaga cantitate.
Apropo de pus capsorul pe umar, si Sergiu face la fel si ce sa va zic.....nu mai pot avea nici o reactie, ma face praf. Daca sunt suparata sau obosita imi trece imediat .
Ca si noutate, ii place foarte mult sa stea pe olita si sa "citeasca" . Olita sta prin camera, prin casa..o ia si o taraste dupa el. Si se aseaza pe ea ca pe un fotoliu cu carticelele pe care le studiaza. Evident ca toata actiunea se petrece numai cand are el chef. Daca il pu pe oala ca sa faca vreun kk ...nici vorba .
mihaela_s spune:
Cristina, nu copiii sunt de vina ca nu sunt educati sa aiba rabdare dupa unul mai mititel decat ei. Daca parintii prefera sa stea la "cioace" in loc sa-i atentioneze...asta e! Pacat ca probabil majoritatea dintre ei la fel vor face si dupa ce vor deveni adulti.
Si eu am patit in parc asemenea chestii, dar le spuneam eu sa aiba rabdare, dar unora nici ca le pasa...se bagau in fata si nu voiam sa-i iau eu de mana si sa-i trag inapoi, nu de alta dar nu am chef sa vina vreun necioplit de tata sa-mi faca observatii deplasate.
Apropo de copii infofoliti, ieri am vazut un copil in carucior in magazin de care mi-a fost mila...nu stiu cate cojoace avea pe el, dar avea 2 caciulite si gluga de la haina groasa peste ele. Saracutul, la iarna oare ce-i vor pune pe cap? Afara erau vreo 13-14 grade, dar in magazin erau peste 20, macar acolo putea sa-i mai dea jos din ele...
Georgiana, uite ca am intalnit si o mamica de fetita fara greturi si alte probleme, bravo tie ca ai avut asa o sarcina, inseamna ca Elena va avea cu siguranta un fratior sau o surioara. Mie de lunile acelea de greturi si de foame nebuna, apoi de moleseala si somn non-stop mi-a fost cel mai groaza.
Floricica de soare, spor la mobilat camera fostei biberoane. Si bravo ei pentru asa cumintenie la culcare!
Mih, copilasii isi iubesc parintii indiferent ce s-ar intampla...parca-l vad pe scumpicul de Matei cum isi iubea mamicutza...:)).
Eu am inceput de cateva zile sa-i dau din nou Milumil 3 Silviei, pentru ca Dorna nu-l mai bea aproape defel. Am incercat si Fulga, dar acelasi rezultat. Poate ca gustul aromat sau consistenta laptelui praf sa-i placa. Cum nici iaurt si alte lactate nu primeste suficient, pentru ca nu mananca mai mult de un iaurt pe zi si branza doar la mancarea de cina, sau mic dejun, e solutia de compromis la care am ajuns.
Mihaela, Diana(22 nov 1996) siSilvia(10 sept 2003)
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
http://community.webshots.com/user/mihaelas_20
http://community.webshots.com/user/fetele_mele
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
iuliana spune:
Eu multumesc lui Dumnezeu ca Emma merge in picioare ca nu stiu cum as fi rezistat sa o fi carat in brate tot timpul. Ieri m-am simtit naspa de tot, la scoala m-au apucat niste dureri de stomac (le-am avut si la Emma) incit mi-a fost si frica sa ma sui la volan, dar trebuia sa ajung acasa:(. Am venit acasa ...eram ca o leguma si cind ma gindesc ca o sa ma tina ceva timp. Greturi nu am...adica din alea cu decartare, dar ma doare bila de pe umeri si stomacul. Si eu care credeam, inainteeee, ca o sa fiu o gravida fara greturi si probleme...ehehe, visuri. Sor-mea e una din asta, si trece prin sarcina ca Voda prin loboda. mama, sa mor de ciuda, nu alta.
Cel mai tare ma supara barbatul asta al meu ca nu face ce ii spun eu (parca sint pusa pe cearta tot timpul...hormonii astia isi bat joc de mine, iar Alex a uitat cum a fost acum un an si ceva). Ieri si alaltaieri Emma nu a vrut sa manince legume, si bineinteles ca tati nu a mai insistat, i-a dat ce i-a fost lui usor, adica lapte cu cereale si iaurt. Altadata nu ii dadea destul lapte. Dom'le, nu vrea sa asculte deloc, si ii convine mai mult sa ii dea de mincare copilului ce ii e mult mai usor lui decit ce ii trebuie ei. mi-a siz ca eu am innebunit, ca nu sint sanatoasa la cap.
Danateu, de cind te-ai facut tu asa de inteleapta?:))).
Aseara m-am pipi pe mine de ris. O trimiteam pe Emma cu o punga la ta-su, se ducea si i-o dadea, apoi ta-su o trimitea la mine samd...ea venea fuga fuga si se hlizea nevoie mare. Cind am venit de la scoala, era sus cu ta-su (faceau curat)...ea cu 2 sutiene de ale mele in mina...m-a vazut si a venit fuguta la mine si nu s-a mai dezlipit vreo 5 minute de mine. Mie mi-e ciuda ca nu e pupacioasa, nu e vorba numai ca nu ma pupa, ci ca nici nu ma lasa sa o pup si sa o dragalesc asa cum vreau eu. Ei, poate cind o mai creste o sa vrea...zber si eu:).
http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat
cristinamh spune:
mih, eu zic mai bine sa iuncerci si alte marci de lapte, poate chiar lapte de la vaca. daca i-l indulcesti il inveti asa si chiar nu se recomanda!!!
bogux nota 10!!! maaamaaa, da' ce supraveghere SPP la voi in familie. pai daca nu-ti convine 2 ani ce astepti?? invitatie speciala??
mihaela pai sa vezi zilele trecute. la leaga. andrei intr-un leganut, o fetita cam de 2 anisori o dadea bunica. fratele fetitei, o puslama de vreo 10 anisori avea o nuia lunga de salcie de vreo 2m si dadea cu ea ca la peste in bara de sus a leaganelor si apoi intre ele... a facut o data, de doua, de trei, m-am uitat si eu urat la el ca era sa-l loveasca pe andrei, ma uit la bunica-sa, nici nu parea sa reactioneze, vorbea de ordine in debara cu inca o baba(nici la fetita nu se uita!). atunci i-am zis pustiului sa se potoleasca, bai, si rautate de copil pana nu i=a zis si bunica-sa nici nu s-a sinchisit de mine! pe bune de nu mi-e frica sa-mi las copilu' intre asemenea specimene de "bucuresteni educati"!!!
da' be bune, decat sa ma trezesc cu copilu' aruncat de pe topogan mai bine ma iau eu de ei.
georgiana pai daca ti-a fost asa bine de cea-i izgonit mai barza de la geam??? mie nu mi-a fost bine, dar mi-e asa de dor... de ma trezesc noaptea si am impresia ca misca .
of, acus ma duc s ma bag in pat. nasu' imi curge ca la tasnitoare. febra nu am, nu ma doare nimic, dar stranut continuu, ca ma gadila pe nari. si mai naspa e ca nu iau nimic... daca apare cumva barza saptamana viitoare?!?!
INTALNIRE 23 OCTOMBRIE, ora 15:00/16:00 aproximativ..., locul de joaca din IOR? : cristinamh, freia, Anny, danat, NicoletaF, floarea-soarelui, reby, iuliana76, simanoro ( vremea...), Mih, mireaf, oana_noemi, roxana77, tigresa, roisin, irinuca, dana_oana, elena-teodora
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Alex_2003 spune:
Hopa si eu !
Suntem deja marisor, nu merg ca sunt un pic lenes.
M-am trezit si eu sa va spun cate ceva despre Alex:
- este un copil la fel de bunut , asa cum era si in povestile noastre despre bebelusi
- imi arata cum face nani , isi i-a pernuta de pe pat , o pune jos si se aseaza cu capul pe ea , cu fundul in sus , se leagana putin si isi canta
- danseaza pe orice fel de muzica , ii place la nebunie si de multe ori chiar canta
- vorbeste la telefon
- se plictiseste repede de jucarii , obiectele lui preferate sunt sticlutele , farfuriile , lingurile , toate lucrurile lui.Deschide sertarul si ma trezesc ca toata bucataria e plina.Ii plac carligile de intins rufe
Revin ca s-a trezit
http://community.webshots.com/user/alex_230903
dana_ene spune:
Hei, Cristina, si eu ma ratoiesc la copilasii astia "smecherashi".
Cam asa este si verisoara Oanei, Malina (5 ani si jumatate), o rautacioasa. Ii ia jucariile Oanei din mana (jucariile Oanei !). Pe ce pune asta mica mana, i le ia cea mare.
I-am spus sa nu mai bea suc in fata Oanei, fiindca ea pofteste si nu vreau sa-i dau, ca i-am dat odata si am tras cu burtica aproape o saptamana. Ce credeti ca facea Malina ? Se ducea special in fata Oanei si asta mititica incepuse sa urle, ca vroia si ea si nu-i dadea.
Am tipat de cateva ori la Malina, ca nu pot sa accept, timp in care maica-sa (cumnata-mea) sau soacra-mea nici nu schiteaza un gest.
Eiii ! Pai eu nu suport asa ceva !
Noroc ca si Cosmin e de partea mea, ca si el a tipat de mai multe ori decat mine la nepoata-sa.
De-aia nu am vrut sa aiba de-a face soacra-mea cu Oana, ca ea a crescut-o si pe Malina si a devenit o rautacioasa. Hai ca iar ma necajesc si nu vreau...
------------------------
Mih, dupa cate vad mesajele tale se supervizeaza !
Ma bucur ca bunica este bine. Si noi i-am facut operatia de cataracta bunicii mele acum peste 5 ani si era asa de fericita saraca, fiindca vedea bine dupa muuuulta vreme.
Oana mea a acceptat din prima laptele LaDorna, dar nu-l bea simplu, ci cu cereale sau in compozitie cu gris, cu orez.
Ei nu i-a placut laptele Fulga, de aceea continui cu LaDorna. Sunt fericita ca papa si ea laptic.
------------------------
Georgiana, si eu visez fetele din grup. Ba pe Oana_noemi, ba pe Anny le-am visat. Probabil pentru ca mereu gandurile zboara la bebei si la fete.
Dulce Teodora ta ! Tu povesteste despre ea, eu sunt ca un burete care absoarbe tot ce fac puii nostri, ce-mi mai place !
------------------------
Iuliana, stai sa vezi cum o sa reactioneze Emma cand va aparea bebelasul mic. Tare cred ca va sta numai pe langa tine si te va iubi, de-o sa te topesti toata !
------------------------
Geanina, pupici pentru Alex, dragalasul !
Sa ne scrii si tu mai des, ca ne e dor de voi !
------------------------
Ieri am sunat la cabinet si am aflat ca zilele urmatoare (ce-o insemna asta ?) urmeaza sa facem antirujeolicul. Nasoool !!
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!
Elena-Teodora spune:
Cum am ajuns la munca, m-am apucat sa va scriu cateva randuri, ca nu stiu daca azi mai apuc sa fac asta.
Daniela, o sa-ti dau sa mai "absorbi" ceva, daca tot iti place asa de tare. Fiica-mea, cum se trezeste dimineata (eu inca nu ma indur sa plec la serviciu fara s-o pup, desi ar trebui sa fiu la birou la ora 9 –plec la 9,30 de acasa), vrea s-o iau in brate si, dupa ce ne pupam de mama focului de buna dimineata (se alinta ca o pisicuta: ma priveste fix in ochi si-si lasa capul incet de tot pe umarul meu, frecandu-se de mine si bloborosind o alintatura pe limba ei), ei bine, dupa toata aceasta scena, vrea s-o duc la usa, ca sa ma uit pe vizor si sa-i spun ca nu e nimeni. Apoi, ne spalam repede, dar repede ca e tre grabita (spalatul bine se face dupa ce plec eu de catre bona), se duce tinta, in patru labe, desi merge destul de binisor dar e puturoasa si nu vrea sa depuna efort de dimineata , la matura si faras. Se ridica in picioruse si cu o mana apuca matura, cu alta farasul si incepe treaba. Partea amuzanta este ca dupa un minut, lasa matura jos si se indreapta catre gunoi, scuturand bine farasul, cum o vede facand pe ma-sa. Iar cand ma vede luandu-mi geanta, incepe sa spuna papa, papa, ca stie ca bona in clipa aceea ii prepara cerealele cu lapte. Dar pana sa pape, urmeaza partea urata, cum v-am mai spus, cand se apuca de plans, ca sa nu plec, si intinde manutele intruna spre mine.... .
Cristina, deocamdata... pauza! Sigur ca mai vreau o surioara sau un fratior pentru fata mea, dar mai incolo, dupa un an-doi, pentru ca mi-e teama ca papusa mea sa nu fie un pic neglijata din cauza bebeului si vreau sa traiasca bucuria de a fi alaturi de parintii ei, singura, rasfatata si alintata din plin. Mai incolo, cand va veni momentul acela, voi incerca sa fiu cat mai dragastoasa cu ea, ca sa nu dau nastere la niste frustrari sau mai stiu eu ce. Poate aiurez, ca nu stiu cum este cu doi copii, insa acum vreau sa-mi dedic timpul, viata doar ei... Stii, uneori, ii citesc fericirea in ochi – las la o parte chiotele de bucurie, batutu din palme etc. etc–, pur si simplu chipul de ingeras fericit cand se uita la noi, parintii ei, cand imi intinde mana, cand ma pune sa-i arat nu stiu ce dintr-o carte... De-aia am alungat barza de la geam . Dar ar trebui sa te bucuri, am trimis-o la tine, ca, din cate stiu, stam cam pe aproape...
Mihaela, cum i-am zis lsi Cristinei, sigur ca mai vreau un copil, dar mai incolo. Si sper ca, atunci, sa nu fie altfel, daca sa-mi iasa pe nas greturile, durerile de cap, arsurile si altele alea. Sper sa fie tot asa...
georgiana si Elena-Teodora
Anny spune:
Si Sergiu plange rau de tot dupa mine cand plec dimineata de acasa. Azi chiar era sa zic ca nu ma mai duc la servici. Mai ales ca e cu mucii pan` la brau si tuseste rau de tot. Vrea numai la mine in brate . Isi pune capul pe umarul meu si sta asa minute in sir....
Luni mergem iar la dr sa vedem care mai este situatia cu nasul, gatul si urechile.
Nu mai sunt asa de sigura ca vom veni sambata avand in vedere starea lui, care acum nu este prea buna. Daca ar fi soare si cald as avea curaj sa iesim in parc cateva ore, dar acuma categoric nu.
Aseara a adormit foarte greu si foarte tarziu, abia pe la 12.30. Am zis ca innebunesc! Cum il puneam in pat incepeau urletele, cum ii dadeam drumul pe jos se potolea. Nu pot sa inteleg ce a avut. Ca sigur nu era de la nas, cred mai degraba ca pur si simplu nu ii era somn...nu cred ca il durea ceva pentru ca asa cum va ziceam, cand il lasam sa bantuie prin casa nu mai zicea nimic.
prognoza de sambata zice ca o sa cam ploua. nu ar fi mai bine sa ne vedem duminica? Intreb si eu.....
Alex_2003 spune:
Continuare.............
- e asa de nostim cand se spala pe dinti...am invatat de la Mariutza sa facem cash, cash si e tare fericit cand este ora de cash
-face la olita regulat in fiecare dimineata.Il trezesc de cele mai multe ori si il asez plangand pe olita.Trebuie sa stau langa el , sa il tin in brate (el stand pe olita), timp in care el isi pune capul pe umarul meu si inca dormind plange.Dupa vreo 10 min se trezeste si de cele mai multe ori e vesel.Asta e partea cea mai urata a zilei.Mi se rupe inima dar trebuie sa il duc la bona ca sa plecam si noi la servici
- spune tata , altceva nu , dar la gura lui e bogatie de sunete.Pricepe ce ii spunem, nu pot sa am pretentii mari sa vorbeasca, e bulversat mititelul cu doua limbi.
-nu e prea pupacios.Trebuie sa fie in toane bune.Atunci il prind si ii cer un pupic.Se apropie cu gurita de fata mea , imi da un pupic si se retrage rusinat.
- este cam sensibil, se imbolnaveste foarte repede.Nu mai e asa grasut, dupa ultima boala cu urechiusa a slabit mult si nu si-a mai revenit.Ce era el un mancacios , acum partea asta a devenit putin complicata.
Dupa 1 an i-am tuns cretii, Cri sa stii ca tot cret va fi, asta pt ca tot m-ai intrebat intr-un mesaj off line.
Dana , multumim pt pupici , si noi ne gandim la voi.Chiar cand am deschis pe bebelusi....poze , prima data am intrat la voi sa vad cum mai e frumoasa de Oana.Pupici multi si de la noi.
Iuliana sa fie intr-un ceas bun.Sarcina usoara si sa auzim numai lucruri bune.
Si eu vreau o fetita dar cu siguranta asta se va intampla peste 2 sau 3 ani(daca).Vreau sa ma bucur cat pot de mult de Alex, si vreau ca si el sa se bucure de relatia noastra.Odata ce el va fi mai marisor am sa-mi prelungesc starea asta de fericire cu un al doilea bebe.
Cam atat pe azi , sper sa revin mai des.
Gianina si piticutzul Alex
http://community.webshots.com/user/alex_230903
oana_noemi spune:
Anny, stai calma ca si Erik are momente cand vrea numai in brate, mai ales seara, in special in perioada de eruptie si atunci, ia ghici ce fac, ma plimb cu copilu-n brate si il mangai, asta cand sunt in toane bune!, in general sunt, dar o data sau de doua ori pe luna imi mai ies si eu din pepeni si il las vreo 5 minute sa urle pana ma calmez eu...In genearl face asa cand are o suferinta, dinti, muci, bazdaci...
Alex nu inteleg de ce il pui dimineata pe pusti pe olita, mai ales daca plange de zor? Nu condamn, incerc doar sa inteleg...Stiu care e treaba cu mancatu' eu sunt tare trista ca s-a lungit si e slabut...
Elena-Teodora-intr-adevar pustoaica ta e tare!
Cu barza nici eu nu imi fac de lucru, pentru ca pur si simplu nu ma simt in stare sa fac fata! De abia ma descurc cu Erik si inca un copil ar fi prea mult! Sunt adorabili, mi-ar place inca un copil, nu de sarcina imi e mi-e groaza, ci dupa! cand nu ai un ajutor, macar o femeie sa faca de mancare...De aceea, am toata admiratia pentru curajoasele Iuliana si Roisin!
Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi