arta religioasa
Raspunsuri - Pagina 11
casandra spune:
Asa m-a miscat parintele Paisie aici:
Cu durere si dragoste pentru omul contemporan:
Cum insala lumea! Sa vedeti mi-au adus odata o cutie mare cu dulciuri. "Am s-o deschid cand va veni un grup mai mare"- mi-am spus. "Sa n-o deschid acum, ca sa nu intre furnicile". Intr-o zi s-au adunat mai multi. Am apreciat ca vor ajunge (dulciurile) si chiar vor prisosi. Cum am deschis-o, vad inauntru felizol din toate partile. Si partea in care se aflau dulciurile era asa de mica. Tot celalalt spatiu, era gol. Alta data mi-au adus o cutie deosebita, legata cu panglici. "Am s-o tin pentru copiii de la Atoniada" - mi-am spus. Dar era in ea niste rahat intarit si vechi. Eu nu dau un astfel de rahat lumii, ci dau numai rahat proaspat.
gandacelu spune:
gabri, cred ca este un site aprobat de BOR... e unul din cele mai complete si la el ajungi cu linkuri din majoritatea celorlalte site-uri ortodoxe... nu am vazut nimic in neregula... poate ce te-a facut sa intrebi este multitudinea subiectelor si "deschiderea" catre subiecte mai "concrete" cum ar fi yoga, avort, etc etc...
cat desre cartile Parintelui Paisie, sunt convinsa ca se mai gasesc... o librarie excelenta este libraria Sofia de pe langa Patriarhie... cum vii de la Unirii, in partea stanga a Patriarhiei... o librarie mica dar extrem de complexa!
da, casandra, imi amintesc perfect pasajul... Parintele era dezamagit de ambalajele prea umflate din ziua de azi in raport cu continuturile... ambalaje la propriu si la figurat, desigur!![]()
casandra spune:
Am gasit aici o multime de fotografii frumoase de manastiri, biserici, .... :
http://www.orthodoxphotos.com/
Gandacel, nici nu m-am gandit la semnificatie, doar m-a induiosat. Bunicul strangea bomboane pentru noi, intotdeauna avea. Si erau proaspete...
Gabri spune:
Gandacel, multumesc mult
. Cred ca stiu care este libraria.
Cat despre site, nu mi s-a parut ceva in neregula, intrebarea a fost mai mult principiala. Subiectele de genul asta - avort, yoga - sunt binevenite, pentru ca multe informatii vin peste noi din diverse surse (in special din afara tarii, vreau sa zic) si oamenii sunt pacaliti usor pentru ca nu sunt suficient informati.
Cassandra, frumoase pozele!
Stiti ce ma gandeam? Oare exista in Bucuresti/in tara vreo gradinita/scoala primara ortodoxa? Asa cum exista gradinita catolica din Buc de ex. Puiuta mea e mica, dar mi-ar placea cand creste sa o dau la o scoala unde n-o sa vina cineva prin clasa 3-4 sa le prezinte copiilor la ce foloseste un prezervativ ...
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by casandra
Gandacel, nici nu m-am gandit la semnificatie, doar m-a induiosat. Bunicul strangea bomboane pentru noi, intotdeauna avea. Si erau proaspete...
pe mine m-a induiosat alta: ca parintele agata in copaci bombonele si, cand veneau copii, le spunea ca au crescut acolo si sa sa-si ia singurei... si copii, chiar si cei mai mari, erau f mirati si il credeau, ca nu-si imaginau ca un asemenea parinte sa fie pus pe shotii!
si apoi, faza cu maicuta care ii spune ca a venit un vizitator si a intrebat ce e cu bomboanele alea in pom, ce, le-a pus un copil mic? iar parintele: nu, le-a pun un copil mare!

gabri, gradinite ortodoxe cred ca sunt, scoli nu;)
sa ne interesam... acuma, depinde si cat de "ortodocsi" sunt cei de acolo, sau e doar o "eticheta"... ca daca ar fi avva paisie ca sa ii educe, eu mi-as da copiii, dar daca nu... ma mai gandesc!
bucurestencele, azi e Sf. Mina, care aveti posibilitatea sa treceti pe la moaste, rugati-va si pentru familia de gandacei

Sabina spune:
Unde sunt moastele? ca sunt cam multi pt. care trebuie neaparat sa ma rog....![]()
Sabina si
Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Unde sunt moastele? ca sunt cam multi pt. care trebuie neaparat sa ma rog....
sa stii ca Sf. Mina este un sfant care mie mi-e foarte drag, am primit de multe ori ajutor si eu si prietenii, dar ajutor concret (prefer sa nu povestesc sa se raza unii pe acia;P)
Moastele sunt la Bisericuta Sf. Mina de langa unirii, o iei pe calea calarasilor spre mantuleasa si acolo e o bisericuta alba... probabil ca e coada mare, dar daca mergi cu copilul sigur intri in fata

inainte mergeam in fiecare an...
Sabina spune:
Nu cred ca ajung cu copilu azi...am semiknarii de tinut la facultate.daca ma duc in alta zi nu e acelasi lucru?
Sabina si
Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
gandacelu spune:
ba da, oricand poti merge!
azi (sau poate si maine) vor fi moastele afara, le vei putea saruta... asta era diferenta... dar cred ca poti sa rogi pe preoti sa le scoata si in alte zile, nu stiu...
de obicei sunt scoase nu doar in ziua sfantului, ci si o zi dupa...
multa sanatate celor dragi!
joanna spune:
Gandacelu' spune .Te rugam.Cum te-a ajutat Sf.Mucenic Mina?
Cei care rad raman cu rasu'..plansu'.Tie chiar iti pasa mai mult de cei care rad decat de cei care au nevoie????
Cei care rad isi doresc ca tu sa taci.Dupa cum vezi,nu prea te mai apropii de subiectele religie ,credinta.
Doamane ajuta si minte luminata tuturor!
Joanna