teratospermie
buna ziua.sint ingrijorata ca spermograma sotului meu arata putine forme normale -aproximativ 10%.restul sint forme aberante(spermatozoizi cu 2 capete, 2 cozi ,fara cap,fara acrozom ,cu vacuole,probleme la piesa intermediara).
-cantit sperma-3 ml.
-concentratia este 40mil
-forme cu mobil.normala-40%.Restul 60%-mob.redusa si imobile.
-au fost gasite leucocite si rare epitelii.resturi citoplasmatice.
nu prea inteleg rezultatele dar de la laborator au spus ca trebuie sa fie cel putin 70%forme normale iar pe alte situri am gasit ca trebuie sa fie cel putin 30% forme normale.care este adevarata cifra de forme normale?
Se mai poate face ceva pt.normalizarea formelor?Sotul meu a avut orion la 2 ani.
Am 36 ani si nu am mai avut copii.Ce-i de facut?
Multumesc anticipat si va astept raspunsul cu sufletul la gura.Maria
Raspunsuri
anemona spune:
draga mea, si sotul meu a avut diagnosticul de oligoastenoteratospermie, exact asa ni s-a spus ca erau multi cu doua capete, doua cozi si alte chestii, nu mai stiu exact care era procentul, dar era destul de mic al celor normali. la capitolul mobilitate stateam si mai prost decat voi, adica 13%. nu stiu sa-ti spun despre un anumit tratament, pentru ca noi nu am incercat decat proviron timp de trei luni, dar fara rezultate. stiu ca se vehiculau pe aici si niste tratamente naturiste, dar noi nu am mai apucat sa incercam, deoarece ne hotaraseram la fiv si vroiam sa incercam trat naturist in caz ca nu reuseam fiv-ul. cauta subiectul cu <oligoastenospermie> si sper sa te lamureasca.
sanatate multa!
beatrix spune:
nu vreau sa te ingrijorez si mai tare, dar noua n-i s-a spus ca singura solutie este FIV. specific ca spermatograma sotului este mai rea decat a sotului tau (4.5mil/ml cu 5% forme normale)!
ca raspuns la intrebarea ta, pe buletinul nostru de analiza scrie ca valoarea normala trebuie sa fie 50% sau peste !
tratament? se pare ca inca nu s-a descoperit unul!
multa bafta
Melania
PERSEVERENTA GENEREAZA SUCCESUL!
anemona spune:
Luli, noi am facut FIV+ICSI pentru ca mobilitatea era prea mica. Am inteles ca sub 30% e clar nevoie de ICSI, intre 30-40% ar putea merge si FIV simplu, dar nu e bine sa risti, iar peste 40% merita incercate si cateva inseminari. Dar depinde si de formele normale, daca e combinat si cu teratospermie, asta incurca mai tare socotelile.