Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (67)
Raspunsuri - Pagina 10

camys_2000 spune:
BOBITA, acum am citit treaba cu visul sotului tau...e tare de tot!!!!Eu cred ca as urma visul, dar ash mai pune si un alt nume. Cine stie, poate chiar e un semn, destinul copilului e deja hotarat.
Voi ce ati hotarat?
Carmen DPN 31 octombrie
http://community.webshots.com/user/camys_2000

onitza spune:
Mai fetelor, nu radeti, nu va mirati, asta e, inca o noapte de paza pentru mine, am inceput sa fiu pasare denoapte...m-am culcat la 22.00 si m-am tezit cu o foame nebuna...de-aia reaua, cum zice sotu'...am mancat eu niste ciocolata, dar de unde?! nici gand sa treaca foamea...asa ca iata-ma savurand un sandwish si citind ce ati scris.
BITS, cand o fi sa fie, iti doresc tot binele din lume si un KENZO sanatos si mancacios rau...
MICHE, cu toata dorinta si intentia mea de a ne vedea, am dat-o in bara caci pe la ora 13.00, m-am culcat si m-am trezit asa de tarziu ca am intarziat la propriul control.... Nu s-a suparat nimeni, dar..imi pare rau ca nu ne-am vazut, si in acelasi timp ma bucur ca nu ti-am promis ca nu imi place sa promit si sa nu reusesc sa ma tin de promisiune...din cate am inteles tu esti bine, nu? Eu nu prea, iata ca Paul al meu tot jos ii place sa stea...am observat o usoara ingrijorare la doctorita, m-a intrebat in ce sapt. sunt si a zis ca e cam devreme..i-am zis de contractiile dureroase de aseara si a zis ca nu e bine sa am de acum contractii dureroase. Colul e acelasi, scurt, jos, dar inchis. Ma cam ingrijoreaza si pe mine situatia, mai ales mi-e frica sa nu mai am contractii dureroase.
Miche, mie mi-a spus de-acum sa iau fier zilnic, si nu la doua zile cum luam pana acum...tie tot la fel???
IEPURAS, vad ca ai fost in forma in seara asta, imi pare rau ca nu am apucat sa conversez cu tine...sotul a reparat ceva la calc. ca nu mai mergea, si l-am lasat in pace.
FELIS, ma bucur ca ai fost pe la Miche, poate treceti impreuna si pe la mine, mi-ar face mare placere.
ADRIANAsi eu cand vad gemeni pe strada ma gandesc la tine ce frumos o sa-ti stea cand o sa-i plimbi pe-amandoi cu caruciorul.
ELIZA, pe tine nu te dor ochii cateodata, fara sa faci neaparat un efort? Pe mine, cam da, si cred ca ma bag la cezariana, pana la urma, sa fiu eu sigura ca nu patesc nimic in timpul travaliului cu retina; Paul o sa aiba mare nevoie de mine sanatoasa, nu?
Va pupacesc pe toate si vorbim maine, incerc acum sa dorm si eu, ca daca mai stau putin ma ia iar cu foame...
Inca ceva, m-am cantarit azi si am 65kg, deci am pus 10 kg pana acum, la sapt. 31. Tensiunea a fost de 12 cu 6. Voi ce ziceti????
Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent

Miche spune:
Na, Onitza , ca am acelasi simptom ca tine.... insomnie si foame!
Eu nu sunt foarte bine, de fapt cred ca stau mai rau din punct de vedere psihic, si se "razbuna "pe fizic. Azi cand a venit Felis la mine eram destul de rau si ametita, dar la plecare eram chiar vioaie.
Doctorita a zis ca sa am grija in continuare si sa evit contractiile, si.. m-am cantarit si eu acolo la cabinet si aveam 66kg (deci prefer sa cred ca al meu cantar era gresit , ca-mi arata tot azi 70kg)
Da, si eu iau tot zilnic fierul si magne B6. A zis ca n-o sa-mi dea calciu ca o sa-mi provoace contractii mai tare , si sa consum mai bine lactate multe. S-ar putea sa fac o usoara anemie, dar a zis ca e mai bine sa mai pastrez sarcina ca e cam devreme!!
Unde sunteti pasarelelor de noapte de pe meleaguri straine????
DPN 27 NOV
Dr. Corina Grigoriu -Municipal
http://community.webshots.com/user/micheee100

Miche spune:
Ca tot nu pot dormi, m-am apucat sa citesc din alte subiecte , pe ici pe colo din forum.
Si Gandacelu , ghici ?
Ma amuz la ora asta cu cititul la subiectul de feng-shui. Sincer, mi se par mai interesante comentariile tale decat "buhuhuuuuuuuuuu"
Io sunt o balanta "superficiala" dar trebuie neaparat sa te cunosc!!
Asa ca ... vom fi neaparat colege de salon la municipal!!!
DPN 27 NOV
Dr. Corina Grigoriu -Municipal
http://community.webshots.com/user/micheee100

try spune:
Eu am venit bosumflata de la control astazi. Alex e iar cu capu-n sus, deci se pare ca adio nastere vaginala, sansele sa se intoarca singurel sunt foarte mici, iar medicul mi-a zis ca nu se face intoarcere manuala a lui bebe (probabi lau ratiunile lor). Asa ca v-am pledat 9 luni asiduu despre nasterea vaginala ca eu sa ma sustrag subtil de la ea. Mi-e o ciuda de nu va imagianti daca e in final sa ajung la cezariana.
Asa ca Fulguletz sa nu cumva sa joci la loto sau la cazino ca-ti pierzi banii, n-am sanse sa nasc prima. Cu caposu’asta mic care sta semetz cu capu’sus ca Cezar in loja arenelor gladiatorilor, n-am sanse. Nu suntem pregatiti inca se pare.
O sa merg vinererea viitoare din nou la control, dar inainte cu o zi ma duc sa mai faco o ecografie sa vedem cum sta bebe si cum se prezinta situatia. Eu ma bucur intr-un fel ca am sansa sa-l mai vad pe bebe si ca poate mi se confirma inca o data sexul lui bebe, dar as fi preferat sa nu beneficiez de ecografia asta numai sa fie el intors cu capul in jos. Dar mai stii? Poate ca pana atunci se intoarce iarasi cu capul i njos si facem si ecografia... asta ar fi cazul ideal...hi,hi,hi
Ad-rianna, m-am tampit de tot: http://photos.yahoo.com/andrapanda pusesem back slash in loc de primul punct.
Bits, nu cred ca am contractii noaptea, dar si daca as avea nu am simtit niciodata pana acum, desi ma trezesc de fiecare data cand ma intorc de pe o parte pe alta, desi am somnul fragmentat cam la fiecare ora sau jumatate de ora.
Mai fetelor, cu baiatza cu apa fiarta si racita… voi n-aveti de lucru? Voi nu aveti de ce sa va faceti probleme si le cautati singure? Doar nu-i dati sa bea apa, ii faceti doar baie cu ea. Nu pateste nimic…Mai importanta e problema a ceea ce mancati voi si deci ii transmiteti prin lapte lui bebe (asta il afecteaza direct pe bebe) decat daca face baie cu apa distilata sau apa de la chiuveta. Mi se pare frectie la picior de lemn sa-i faci baie cu apa fiarta si racita…
Gandacelu’, ce-i cu tine? Te stiam barbata!?!?! Ce-i cu toate fricile astea care te-au cuprins in ultimele zile? Eu pe la jumatea sarcinii transpiram la pitpalac intr-un stil fantastic, parca era subtioara, nu gluma, dar de regula noaptea. Ma trezeam trasnpirata intr-un stil deloc obisnuit pentru mine. Dupa un timp s-a oprit transpiratia asta. Dar nu m-am intrebat prea tare de ce (explicatia cea mai generala e ca esti insarcinata), nu mi s-a parut asa de problematic. De miros nu stiu ce sa-ti spun…nu stiu…(amoniacul e mirosul ala intepator din vopseaua de par, cum miroase cateodata in coaforuri – desi ala e mai mult miros de solutie de permanent, care e altceva decat mirosul de amoniac, dar daca te-ai vopsit acasa ar trebui sa stii cu me mirosul de amoniac).
Iar daca e sa vorbim de secretii, eu sunt printre primele locuri : eu port tampoane zilnice, altfel ar trebui sa-mi schimb chilotii de 3 ori/zi, cum zicea Eliza.
« na ca acum am avut o cotractie!l-a prins pe bebe cu funduletul in sus.”
Pe mine tare ma distreaza cand il prinde contractia asa iesit…
Bits, daca e o durere continua, nu sunt contractii, ci dureri probabil cum au mai multe fete care se vaiat ca le doare burta ca la ciclu. Ca sa fie contractii trebuie sa simti ca te lasa si te ia iarasi dupa un anumit numar de minute. Deci n utrebuie sa fie continua durerea si pe fondul acestei dureri sa fie din cand in cand contractii, cel putin asa cred eu.
1. Cred ca se poate declansa travaliul sau durerile nasterii si fara sa-ti fi cazut burta. Dar nu poti sa nasti in astfel de conditii, adica pentru a iesi vaginal afara, bebe trebuie inainte sa coboare (logic, nu?) adica sa ti se dilate oasele pelvice suficient de mult incat sa-i permita capului sa coboare in zona pelvica. Fara dilatarea acelor oase capul lui bebe nu poate trece si deci ajungi la cezariana. De regula la prima nastere burta se lasa mai devreme, insa la a doua nastere burta se poate lasa cu o sapt. inainte sau se poate lasa chiar in ziua nasterii. Dar nu e obligatoriu ca tu sa respecti regula, chiar daca esti doar la prima nastere, deci poate ca daca e sa intri in travaliu, bebe poate cobora pe parcursul urmatoarelor ore. Nu mai ganditi in termeni de „asa trebuie” sau „asa nu trebuie”, exista reguli, dar ele nu-s batute-n cuie, lasati-va mintea deschisa pentru mai multe posibilitati, ipoteze etc.
2. Teoretic nu ai cum sa pierzi lichid fara sa fii pierdut dopul, de fapt daca stau sa ma gandesc, poti sa pierzi lichid pe langa dop, adica dopul sa fie desprins pe o portiune, sa fie fisurat, adica sa nu mai acopere tot orificiul colului si ca urmare pe acol ose poate scurge lichid. Daca parerea mea e ca daca e sa ti se rupa apa si sa-ti curga ca la robinet (nu la toate apa odata rupta tasneste ca din teava, la unele curge lent pe parcursul a ore intregi ca un fel de pipi pe terminate – ma rog cu ceva intreruperi, normal), dopul este impins automat in afara de presiunea jetului. Doar la 19% din sarcini se rupe apa inainte de declansarea travaliului, la restul se rupe dupa ce apar durerile, contractiile, dupa ce ajungi pe la spital. Daca nu se rupe pana ajungi la dilatatie 7, atunci se rupe manual de catre doctor.
Anne-marry, stii de ce am sperat eu ca de fapt s-a ridicat (in ciuda a ceea ce iti tot prezentam eu ca situatii mai putin placute)? Pentru ca nu ai avut nici un fel de manifestari urate, adica nici un fel de sangerare. De regula placentele care apasa pe col sau il acopera pe o anumita portiune, oricat de mica, produc si mici sangerari. Tu nu ai trecut prin asa ceva si atunci asta dupa mine era ca o dovada ca s-a ridicat mai sus placenta, dar vroiam sa ma asigur ca se confirma si la ecografie…
Miche, asta cu frecatul pe burta mie mi se pare una din cele mai mari tampenii si dezinformari posibile. Si cu atat mai mult cu cat vine din partea unor cadre medicale. Le inteleg pe asistente, ca ele nu au pregatirea necesara (cum a fost si cazul povestit de cineva ca asistenta a sfatuit-o sa se frece tare, tare cu prosopul pe sfarcuri ca nu stiu la ce ar ajuta-o), dar medicii? Nu contest ca in anumite proportii si cantitati mangaiatul burtii poate favoriza (in nici u ncaz declansa) ceva contractii, dar probabilitatea sa se intample asa ceva e destul de mica. Nu exista studii care sa demonstreze aceasta ipoteza… Mii de femei se mangaie pe burta si nu mai naste nici una nici prematur, nici mai stiu eu cum. Eu mi-am mangaiat burta si bebeul cat am putut de mult si iata-ma in 37 de sapt. bine-mersi. Bucurati-va de bebelusii vostri si de burtile voatre linistite…
„Mi-a zis ca pot doar tine mana , dar in nici un caz sa frec sau sa-l alint...” De ce? Iese bebe rasfatat in a 37-a sapt., DNP 31 oct.

gandacelu spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
am si eu o intrebare la voi...fetele din bucuresti, cam cat dati la o consultatzie la dr, asta cand va cheama la spital sau clinica...nu zic de clinica privata...asa cat ii bagati lui in plis sau buzunar sau mai stiu eu ce metoda se foloseste...
draga monica

in primul rand, te sfatuiesc sa mergi la cabinatul particular al dr. tau (daca are) si e totul "pe fata", fara spaga
in al doilea, la spital daca te duci, cred ca din start trebuie sa dai mai mult, din moment ce te primeste la sf sarcinii, si n-ai "contribuit" pana acum... eu zic, la o prima "vedere", 400-500.000

nu stiu, depinde si de medic... stiu ca esti la municipal, acolo e mai scump... dar la ce medic?
pup

gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Miche
SA NU MAI FACI ASA NICIODATA!!!! se pare ca frecatul (chiar usor) pe burta provoaca contractiile!!!
Voi stiati?
eu stiam ca le calmeaza, dar, in fine...

gandacelu spune:
quote:
Originally posted by roserb
Bits, stai linistita , nu cred ca nasti, daca e sa te apuce trebuie sa ai contractii regulate si dureroase, sa simti o apasare specifica in fund, etc.
asta cand iese copilul, mey! parca asa imi aduc aminte, ca altfel n-ai putea - si nici n-ai voie - sa impingi... nu?

gandacelu spune:
quote:
Originally posted by FELIS
GANDACELU si eu de vreo 2 luni patesc chestia cu chilotii. Ideea e ca eu mai si simteam cand curgea acel lichid. Era o senzatie tare nashpa. Semana putin cu senzatia cand esti la ciclu si mai simti cand "iese cate un val". La mine uneori scurgerea e lichida, alteori mai gelatinoasa dar tot timpul alba.
tu vorbesti de secretii? ca vorba roserbitei, avem, avem!

eu zic de ceva transparent ca apa, dar cu miros intepator... eu nu cred ca e nici pipi nici transpiratie... deocamdata nu simt nimic in neregula, bebi misca normal, eu sunt la pat - la fel de normal

gandacelu spune:
quote:
Originally posted by bits
gata fetele!in noaptea asta-s cucuvea,m-am trezit si spre surprinderea mea nu mai am nimic.doar durerea"Mitza biciclista" cu care m-am obisnuit deja.ce sa fi fost si durerile alea?deja imi faceam scenarii ca-s urcata pe masa si imping
,dar parca eu traiesc cu impresia ca asta ar trebui sa se intample dupa 38sapt.
mey bits, io credeam ca ai nacut deja!
chiar ma gandeam: in sfarsit o sa vedem daca e carucior bleu sau roz! (ai, cand incep pariurile?!

inca ceva: stiati ca...
1. fetele se nasc mai devreme cu 2 saptamani? (dar nu 100% regula, eu pe ile am nascut-o cu 1 sapt intarziere!)
2. cand e luna plina (parca) se naste "in cor" inainte de termen?

nu sunt babisme, astea le stiu toti dr-ii!!!