Bebelusi de mai-iunie 2004 (14)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lili_B spune:

Buna fetelor,
Azi am cam tras chiulul de pe forum, recunosc...dar am avut un motiv intemeiat: a fost o zi superba de toamna, calda si linistita, asa ca mai toata ziua am stat afara.
Am vazut ca voi tot harnicutze ati fost, sa aiba omul ce recupera.

Christina, nu stiu cum e in Ottawa, dar eu cind m-am inregistrat la spital (pt. nastere), mi-au dat un dosar cu tot felul de informatii, printre care si ce grupuri de mamici cu bebelusi sunt in oras. Chiar vreau si eu sa ma duc, mai mult pt. Bianca, sa mai vada si ea oameni straini, ca e cam salbaticutza si sperioasa; poate asa o sa devina mai sociabila. Si cred ca si mie mi-ar prinde bine sa mai stau de vorba cu lumea, ca pina sa ma intorc la servici uit sa vorbesc engleza.
Sau daca nu ai aceste informatii, poti suna la Health Children si ei sigur te pot ajuta.

Madutza, cum mai esti iubita? Pupicei la Uca, sa se faca bine si sa nu mai raceasca. Iar tu, mami, ia in brate bebelusul tau, nu si pe al altora !

Mona, sa stii ca i-a trecut infectia de la ochisor, insa trebuie sa continui tratamentul inca vreo 2 zile, ca sa moara microbul. Mersi ca ne-ai intrebat...dragutza, ca de obicei.

Gabitza, ce face Denis? Mai plinge asa tare seara? Doamne, da' ce sistem ciudat mai au si aia...Sa speram ca totul e bine si ca nu are nimic altceva Denisucul decit oboseala sau rasfat in popou, vorba Madutzei.

Mamaleone si celelalte fete care mi-au dat sugestii referitor la pusul pampersilor, mersi fetelor. Sa stiti ca am incercat si pina acum diverse metode, dar pot eu sa-i tot cint, ca daca i se pune pata sa se intoarca pe burta sau sa prinda ceva, nu-i mai pot distrage atentia cu nici un chip. Citeodata ii mai dau cite o bluza si molfaie la ea si sta cuminte, dar de obicei seara, mai ales dupa baie ne luptam si eu si tati sa i-l punem. Ma consolez cu gindul ca in curind o sa inceapa sa mearga in patru labe si sa vezi atunci distractie...

Maria, sa stii ca te contrazic in ceea priveste afirmatia ta " te-ai chinuit degeaba daca ai stat langa ea cat a plans. Ideea e sa o lasi singura (stiu ca suna absolut criminal)." Si eu am incercat si am lasat-o pe Bianca singura in patut si a plins un sfert de ora cu suspine, niciodata nu a plins asa...pina la urma a adormit, dar s-a trezit tot suparata si plingind. De atunci stam linga patutz pina adoarme si sa vezi ce frumos si linistita adoarme...ideea e sa nu o luam in brate, chiar daca face scheme. Asa ca, zic eu, depinde de fiecare bebe in parte, trebuie sa gasesti metoda potrivita lui. Nu te-ai suparat c-am zis, nu? Daca da, uite aici niste pupici sa iti treaca.

Irinel, il imbraci foarte bine pe Strumfulicul tau. Si eu azi tot asa i-am dat, body, bluzitza, pantalonasi si sosete. Eu ma ghidez dupa cum ma imbrac eu, ei ii pun ceva in plus.

Nally, hai mey, iesi din ascunzis, ca ti se simte lipsa pe aici, nu vezi? Ce mai face nazdranul de Sebi?

Va pup ca-i tirziu si mi-e somn.

Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza

http://www.babiesonline.com/babycontest/votepage.asp?page=64005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clara Maria spune:

Madutza, si Alex cateodata dimineata nu mai vrea sa doarma la el in patut si il iau cu noi in pat si adoarme fara probleme. Nu cred sa fie vreo problema. Mai important este sa isi faca el somnul si sa puteti dormi si voi cu el in pat.

In legatura cu cerealele (desi nimeni nu a vrut sa-mi recomande o firma) am cumparat orez cu mere fara lapte de la Bebelac si i-am facut aseara lui Alex dintr-o lingurita cu lapte de la san si i-a placut foarte tare, pana sa-i dau eu urmatoarea lingurita el deja batea din picior. Din seara asta o sa-i fac din trei lingurite, cum scrie pe cutie, caci aseara parca mai mult l-am amagit.

Voiam sa va intreb pe voi daca sustineti bebeii sa mearga in picioare. Alex e foarte bucuros cand il sustin sa paseasca pe jos si incepe sa scoata sunete din gatut. Sa nu ma intelegeti gresit, nu il las cu toata greutatea corpului, doar il sustin cat sa atinga parchetul ca sa stie el cand sa faca pasul si chiar il face, adica ridica piciorul si face pasul inainte. Ca sa nu mai spun ca parca nu ii mai place sa stea pe spate insa mi-e frica si sa-l tin in fundulet, chiar si rezemat (el se ridica inainte si mi-e teama ca se rostogoleste in fata).

Irinel, eu cred ca este destul de gros imbracat Daniel, si eu il imbrac tot asa, doar un maieut ii mai dau pe dedesubt cand mi se pare ca bate vantul prea tare. Eu sunt de parere ca nu trebuie prea cocolositi copii caci apoi racesc foarte repede. In plus, daca acum ii imbracam gros, la iarna ce le mai dam?

Maria, si eu pateam cu Alex la fel, mai mult, nu mai dormea acasa si cand venea ora de iesit afara Doamne fereste sa fi avut vreun musafir si sa nu fi putut iesi ca urla pana ieseam cu el. Si cum ieseam si adormea. Cred ca le place aerul de afara, desi este si praf si fum si galagie. Acum parca s-a mai indreptat, iesim de la 6 la 8 seara, asta dupa-amiaza, caci si dimineata iese sotul cu el vreo 2-3 ore.

Acum insa are alt sistem, iesim afara, la inceput doarme aproape o ora apoi trebuie sa-l ridic in funduletsa se uite si daca nu prea sunt oameni prin zona sau copaci sa aiba ce vedea incepe sa se mataie si trebuie sa-l iau in brate sau in port-bebe. Ce sa mai, vai de parintii care nu asculta de copii.

Maria_Cristina si Alex (15 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Fetele care dau la bebelusi cereale cu lapte in sticla, eu am citit ca e recomandat sa se dea cu lingurita, ca altfel ei nu stiu cand sa se opreasca si asta duce la crestere excesiva in greutate acum si mai tarziu. Uite link-ul (in engleza):www.drgreene.com/21_517.html

acu, vreau si io sa incep, ca nu mai pot, nu mai dorm si io noaptea defel, se scoala fata mea tot timpul. Desi nu stiu daca se scoala neaparat de la foame, ca ziua sta bine mersi fara sa pape asa des, da' tre sa vad, ca nu mai rezist asa. Numa' ca nu stiu cum o sa i le dau, ar trebui seara, ca sa doarma bine- asa scrie si pe site-ul asta, cu 30-50 min inainte de culcare, da' pe urma cand ii fac baia? Voi cum faceti? Sau sa ii fac baia peste vreo ora, si apoi in pat.
Si am mai citit ca ar trebui copilul sa-si dubleze greutatea de la nastere, sau sa aiba 6,5 kg macar cand te apuci sa-i dai hrana solida, pai Ingrid inca n-are greutatea dubla, nu mai zic ca n-are inca 6 kg. Voi ati inceput cand si-au dublat bebeii greutatea?
cam asta, va las, ca urla de mama focului, MARIA ,uite c-am lasat-o si singura cat m-am dus si io la baie, ca la atata plans,am zis ca fac o pauza de pregatit de culcare, da' ti-ai gasit sa taca, a mea nu tace pur si simplu :)) cre' ca daca o las o zi intreaga, o zi intreaga tipa.
gata,am fugit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankgratiela spune:

Buna ziua mamici si bebici, imi cer scue ca intru numai cand am ceva probleme. Dar bebita al meu nu imi lasa timp pentru multe, tinand cont ca am inceput si serviciul, iar sotul meu lucreaza in alta localitatesi vine numai la sfarsit de saptamana.
Am si eu o problema.
Nu ma descurc cu supa.
Poate aveti voi ceva sfaturi.
Bebe al meu are 4 luni si 3 saptamani si 8 kg.Il hranesc cu lapte praf de la 2 saptamani, maninca cu lingurita la ora 17 fructe pasate cu fulgi( piersica cu fulgi de ovaz, pt. ca e constipat), pe la ora 11 suc de portocale sau pere, iar la pranz cu chiu cu vai a luat cam 2 saptamani o supa pasata cu morcov, cartof, patrujel si ceapa, dar la un moment dat nu a vrut nici sa se apropie de biberon, ce tipa....
Am facut pauza 1 saptamana si am reiceput, dar nimic, urla si nu VREA..., dar nu vrea pe urma nici biberonul cu ceai.
Voi aveti astfel de probleme?
Si inca ceva. In ceea ce priveste laptele stiu cat trebuie cantitativ, dar despre supa(piure) sau fructe pasate habar nu am cat ar trebui sa manance la varsta asta.

Anca si Teodor Dominic (15 mai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina33 spune:

Gratiela,si noi am avut aceeasi problema.Ideea e sa nu ii dai mai multe alimente pasate la inceput.Adica sa fierbi mai multe da sa ii pasezi numai unul.Si nu patrunjel ca nu prea e placut la gust.Noi am facut pauza de 5 zile si am reinceput cu morcovel pasat si nu prea subtire.I-a placut.Maninca cit vrea el si in functie de asta ii mai fac 100 ml de lapte.Am o canita si am masurat cam cit lichid incape in ea.Si in functie de cit vad ca a mincat ii suplimentez cu lapte.Al meu nu maninca mai mult de 150 ml(lapte).Asa ca azi tot morcovel ii dau da ii pasez si un pic de carnita.Daca n-o sa ii placa ii dau morcovel simplu.Si tot asa.O sa incepem si cu cartof, apoi cu spanac da sa fie vreo 3 zile distanta sa se obisnuiasca cu gustul.Si cica nu trebuie sa ii dai mai mult de 1 aliment nou pe zi.
Alte fete nu au avut probleme cu diversificarea dar fiecare copil reactioneaza diferit.Se pare ca ai nostri sunt mai mofturosi.

Alina si bebe Dragos
http://www.inarad.ro/dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

fetele sper ca nu v-ati suparat pe mine (nu ca m-as mira ca de o vreme fac atatea gafe de se tot supara lumea pe mine, parca m-am prostit cu totul) daca v-ati suparat eu va rog sa ma iertati si va pe toate (va mituiesc cu alte cuvinte)
Eryka: pupici printeselei tu incet incet te tii de carte si ajungi sa faci diversificare in masa de la 6 luni, felicitari!!! Eu nu reusesc cu nici un chip sa ma intind cu fomistu' ca azi nu i-am mai dat si fructe dupa cereale si mi-a urlat de ma doare capul Acuma a adormit (fix cand ma pregateam sa-l scot afara, nu's ce-o fi cu el) Eu cred ca de saptamana viitoare o sa ii fac si supita ca vad ca nu mai tine faza. Acuma vreau sa-l invat cu suculet de portocale desi mi-e cam frica de el ca zic unii prin state ca ar fi alergen desi ai nostri zic ca n-au observat, da' el e cam constipatel si poate il ajuta, nu stiu ce sa mai zic
Lili_Bnu ma supar mey, nu ma supar, cum sa ma supar cand eu sunt asa de chiauna. Eu ziceam din experienta mea si am vazut ca si Madutza a facut la fel, si parca si Mona , si ziceam ca uite functioneaza. (sa nu ma bateti , da' si mama a facut la fel cu mine ca nu dormeam decat tinuta de maini, cum imi dadea drumu' cum era jale) Da' daca tu zici ca adoarme cu tine langa ea, si mai bine.
eu ce-i drept va admir ca eu nu cred ca as reusi sa dezvat copilul de brate/leganat la varsta asta. Cand erau mai mici erau mai usor de pacalit si de distras atentia. Acuma cand hotarasc ei ceva asa e, nu ai loc de intors. De asta zic Pietricico mult curaj si multa rabdare. E fatuca ta si tu o iubesti tare si ea te iubeste pe tine tare mult ca altfel n-ar tine mortis sa fii langa ea . Mai varsa-ti oful pe la noi daca te ajuta. cat despre baie si masa, nu poti sa-i faci baie, sa-i dai papica si s-o mai "gadili" vreo jumate de ora si apoi somn? eu parca asa m-as gandi
ankgratiela ai incercat sa-i dai supica pasata cu lingurita? poate nu-i curge pprin biberon sau poate nu-i place supa cu biberonul daca zici ca nici ceaiul nu-l mai accepta

na, sper ca n-am mai suparat pe nimeni
maine plecam la munte si poate scap si eu de starea asta proasta. in fiecare toamna patesc la fel din cauza lipsei soarelui (nu glumesc)
fug sa-l schimb pe Alex ca asa puuute....
tare imi face bine sa vorbesc cu voi
Clara-Maria nu cumva scrie din trei linguri? ca trei lingurite mi se pare tare putin.

Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

am uitat sa zic de dintisor: ne iese un dintisor si tare roadem tot ce bagam in gura, inclusiv tzatza lu' mami

Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

neata
MariaI iarta-ma dar eu am mai spus ca sunt batrana si senila si pe deasupra cam tampitica in ale calculatorului. Am facurt eforturi disperate sa deschid albumul (si inca nu e aranjat. E varza, pozele sunt amestecate rau de tot). Era normal ca nu puteam sa le fac pe toate deodata. In virtutea profesiei mele, diferenta dintre public si privat e mult mai profunda decat vrea calculatorul asa ca din eroare l-am facut privat. Acum cred ca e in regula. chiar rog pe cineva sa verifice si daca e vreo problema sa ma anuntati si pe mine sa mai butonez.
si eu am probleme cu diversificarea.
acum vreo luna i-am dat suc de morcovi si a fost super incantat. Dar a venit dna dr. care s-a ratoit la noi ca e cam devreme. asa ca am intrerupt si am inceput de saptamana asta iar. Dar, surpriza, nu i-a mai placut sucul de morcovi. Dupa trei zile de chin si lupte si costumase patate, i-am dat de ieri suc de mar. Si ce sa vezi?? Il scuipa mai rau decat pe cel de morcovi. azi la pranz vreau sa incep si eu cu supita.
Gratiela, din cate imi aduc eu aminte de la primul copil, la inceput nu se fierbe in supa ceapa si nici cartof (baloneza), ceapa se introduce mai tarziu.
si stiu ca in supa se pune si un firicel de sare. Chestia cu satea in bucate cred.
Pietricico, cu lingurita se da ca sa se invete de mici cu ea si sa fie mai usor cand cresc. De oprit se opresc ori cand se termina portia ori cand te opresti tu. Si eu patesc la fel cu Catalin. Ziua se fandoseste si noapte mananca de cate trei ori si biberoane pline.
Nu va faceti probleme cu dormitul copiilor in patul vostru ca daca e sa-i apuce ii apuca la orice varsta. Andu a dormit in patul lui cu noi in camera pana la 4 ani, dupa care ne-am mutat si a avut camera lui si patul lui de adolescent si a fost atat de incantat incat a dormit fara probleme pana pe la 7 ani.... cand a descoperit ca e mai bine cu mine in pat (cica e patul mai mare iar de la el din pat cade). Asa incat, seara adoarme cu mine in pat in sufragerie iar eu dispar in patul conjugal dupa ce adoarme el. uneori se prinde ca nu dorm cu el si face scandal dar il pacalesc ca am stat cu el toata noaptea iar la tati m-am dus dimineata. daca il trimit la el in camera zice ca ori cade din pat, ori are cosmaruri (vin varcolacii din Herry Poter peste el).
Concluzia - chiar daca doarme acum singur nu se stie niciodata cand il apuca si invers.
Copii sunt foarte ciudati si chiar daca au o luna sau 18 ani au personalitatea lor care te uimeste pe zi ce trece. Dorinta noastra este sa-i modelam ca si cum ar fi din plastelina dar e imposibil. chiar daca reusim pe moment ii putem educa, putem sa le creem obiceiuri, tabieturi dar nu-i putem schima. Si Catalin doame mai bine in patul mare decat in patul lui. Cred ca e si o chestiune de spatiu si de siguranta cand e alaturi de noi, ceea ce in definitiv nu poate decat sa-i ajute si sa le faca bine. Copilului trebuie sa-i dai incredere si siguranta. Poate si ideea de forta (psihica nu fizica)
hai ca bat campii si s-a sculat. Mai revin dupa ce-l iau pe Andu de la scoala.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=11723&page=1
http://community.webshots.com/user/vanessaionescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana c spune:

Madutza,orice lapte dulce din comert?Il fierbi si-l amesteci cu batut in timp ce fierbe?Pai cred ca-ti iese o cantitate industriala de iaurt.Oi fi eu mai tampi de nu pricep?Tu ii dai deja iaurt Mariucai?
Gratiela,Vanessa si eu au probleme cu supica amestecata cu legume pasate.De morcovi fierti si pasati nici nu vrea sa auda.Supa i-am mai dat dar goala si amestecata cu lapte praf.Mi s-a parut ca trebuie sa se obisnuiasca intai cu un nou gust si apoi cu o noua consistenta.
Nu stiu ce sa ma fac cu morcoveii,cred ca am sa incerc sa-i amestec cu cartof?o fi voie?
Ioana si Patricia Maria(15 iunie)
http:photos.yahoo.com/ioanacovaci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana c spune:

neata fetele!

Dana
Piatra Lunii
La multi ani Alexandra si Isabella !!!
Madutza am vazut pozele noi ale Ucai si m-am .
Vanessa merge albumul l-ai nimerit
Maria la munte!Ce dargut!Sa aveti o vreme frumoasa si tu sa te intorci cu forte proaspete si sa ne povestesti cum a fost A,si felicitari pt dintisor.Rares al meu cred ca a fost ca nu mai da nici un semn de dintisor.
Irinel atat timp cat il imbraci in fct. de cum te imbraci tu si pe langa ii mai pui o bluzita in plus si atunci cand adoarme in carut il acoperi cu ceva,cred ca nu ai cum sa gresesti.
Eryka pupici pt Ayumitza cumintica care doarme bine noaptea.
Clara Maria si eu il mai sustin pe Rares de subtiori si ii place tare mult.
Christina a dormit bine Victor?
Lili si noi profitam din plin de soare cat mai se poate,ca deja este cam timid si nu prea mai incalzeste bine.
S-a trezit asa ca va pupic si incerc sa mai intru diseara

Iuliana & Rares (12iunie)

Mergi la inceput