Sarcina oprita in evolutie?
Fetelor ajutati-ma cu un sfat ca pana luni o sa mor de ingrijorare. Ieri am facut o echografie transvaginala la Sanador, iar diagnosricul suna cam asa: "uter rit de volum prin prezenta in cavitatea endometriala a 2 imagini anecogene:prima de 20 / 11 mm, situata caudal, si cranial de aceasta o alta imagine de 10 / 6,5mm.(2 saci ovulatori). De mentionat ca nu se vizualizeaza ecou embrionar in nici unul din cei 2 saci ovulari. Considerand diametrul sacului mai mare, varsta gestationala este dde 6 saptamani, inadecvata duratei amenoreei.Am luat legatura cu medicul meu,care m-a sfatuit sa merg luni la spital(POLIZU) sa ma cureteze.Alti doi medici m-au sfatuit sa mai fac o echo. Credeti ca mai este vreo sansa ca sarcina sa fie in regula. Varsta gestationala este de 6-7 saptamani, ar fi bine, dar ce sa cred referitor la faptul ca nu exista ecou embrionar?
Va multumesc mult
Rianna
Raspunsuri
Sorina7 spune:
Rianna, eu as mai face vreo 2 ecografii si in alta parte. Dar numai tu decizi.
mult succes sa fie bine !
sheherezada spune:
Eu zic sa mai consulti si alti doctori inainte de a lua o decizie.Exista si posibilitatea unei greseli.Iti tin pumnii sa fie bine.
Mereu alaturi de voi.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
Androix spune:
Rianna imi pare rau ca treci prin asa ceva. Eu in locul tau as merge neaparat azi la o alta ecografie, undeva la un cabinet particular, cu aparatura mai buna. Ce fel de ecografie ti-a facut, abdominala sau vaginala? Si cand este UM, de ce zice ca nu corespunde varsta embrionului cu perioada de amenoree? Poate ai avut ovulatie tarzie si sarcina este mai mica decat se calculeaza? Cine stie pot fi multe posibilitati. Iti doresc sa ai puterea sa treci cu bine peste asta. Oricum fugi si mai fa o eco.
Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!
Tia spune:
poti repeta ecografia dupa cateva zile, sau poti face 3 zile la rand beta-hcg, daca tendinta este crescatoare, atunci totul este ok. ti-a facut si doppler?
AdrianM spune:
Rianna - Nu as vrea sa te sperii, insa la fel am patit si eu si am facut ecografie vaginala. Eu, pe la 5 saptamani am fost la ecografie si avea activitate cardiaca, insa era mai mic cu o saptamana, iar apoi cand m-am dus la 7 saptamani, mi-au zis ca nu are ecou embrionar si a trebuit sa fac curetaj. Nu pot sa-ti descriu senzatia, sotul meu mi-a zis sa mai fac ecografie poate totusi nu s-a vazut bine. Dimineata, inainte de curetaj, am mai facut si nimic. Eu zic ca tu sa te duci la un cabinet si sa faci o ecografie. Trebuie sa speri. Eu nu vreau sa ma mai gandesc ca poate au gresit medicii; ma gandesc ca asa a vrut Dumnezeu. Oricat de greu ar fi, nu putem sa ne impotrivim sortii.
Mult noroc,
Catalina