De ce iubim femeile? - M. Cartarescu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adana spune:

Mie imi place ce a scris nenea Mircea....sau poate n-am citit eu demult asa ceva.Eu habar n-am cine e dar bravo lui...a scris tare bine..

adana 27+ saptamini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

nu-mi place cartarascu dar m-a impresionat poezia tare de tot.Parca ma face si pe mine sa incep sa iubesc femeile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolada spune:

adica asta a fost poezie?

www.camping-kasern-salzburg.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

sunteti sublime! si sunt convinsa ca niciunul dintre raspunsurile date nu l-ar fi dezamagit (sau contrazis)!

cel mai mult imi place aia Pentru ca se trag din fetite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

quote:
Originally posted by carolada

adica asta a fost poezie?

carolada

www.camping-kasern-salzburg.com

Nu este poezie, este proza, sau cel putin asa am citit eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Autoportret

Mi s-a-ntîmplat în această viață cel mai trist lucru cu putință: dintr-un poet am devenit un autor. Cred că am fost un poet adevărat cîndva, în adolescență, cînd nu publicasem - și, în afară de jurnalul intim, nici nu scrisesem - încă nimic. Este starea mea ideală, pierdută pentru totdeauna și la care visez mereu: aș vrea să mă întorc acolo, să dispară cu desăvîrșire amintirea celor - vai! - zece cărți scrise în cei douăzeci de ani de cînd am debutat. Aș vrea să am curajul să redevin un nimeni, dar curajul acesta nu-i este dat oricui.

Ce vei găsi în aceste zece cărți? Dacă ai răbdare să le vînturi - cîteva pagini bune. Dar nu cele pe care critica le-a scos în evidență. Căci aceste pagini norocoase sînt, cum se întîmplă mereu, înecate în foarte multă literatură. Și cu cît literatura e mai bună, cu atît sînt mai puține șanse să găsești și pagini mai mult decît reușite artistic: pagini adevărate . Ele sînt tot ce e prețios în cărți, căci nu sînt experiment, ci experiență, și nu sînt reușite de autor, ci daruri făcute autorului. E motivul pentru care orgoliul scriitoricesc e atît de stupid. Pentru aceste rare pagini ar trebui să ai doar o mare recunoștință.

Nu trăiesc ca un scriitor și nu mă simt un scriitor. Mă simt doar un om foarte liber și - fiindcă prețul libertății e cel mai mare - foarte trist. Încerc să trăiesc mai departe. Nu știu dac-o să mai scriu ceva vreodată și nici nu-mi pasă. Nu vreau să rămîn în azilul de bătrîni al istoriilor literare.

Mircea Cărtărescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by iselin
Mi s-a-ntîmplat în această viață cel mai trist lucru cu putință: dintr-un poet am devenit un autor.

(...)

Nu trăiesc ca un scriitor și nu mă simt un scriitor. Mă simt doar un om foarte liber și - fiindcă prețul libertății e cel mai mare - foarte trist. Încerc să trăiesc mai departe. Nu știu dac-o să mai scriu ceva vreodată și nici nu-mi pasă. Nu vreau să rămîn în azilul de bătrîni al istoriilor literare.

tot cu vrajeala, nenea mirciulica?!

tragedia autorului postmodern sau sunt benga sunt cool si ma doare-n... am si eu tragediile mele, imbatranesc mental dar totusi observ cu placere ca imi autosupravietuiesc...

pentru ca sunt benga, sunt cool...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danateo spune:

Da ma e vrajeala ca doar cu asta se ocupa omul: cu vrajeala! Dar sunteti insensibile!!!
A zis destul de misto niste chestii despre noi! Poate ca asa a gandit poate ca nu dar mie imi place cum suna vrajeala asta si chear mi-a facut placere sa o citesc!

Dana si bb Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

mie mi-a placut aia cu gindacii de bucatarie!!
iar pe Cartarescu il iubesc de muuuult!

Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Bei da' rele sunteti....va face omul oda in verso-prozo..si voi mai si cotcodaciti....mie imi place tare mult...iar dupa ce am citit Nostalgia il ador...scrie magistral..

Carmen si bb Maya Alexia
http://www.community.webshots.com/user/carmenmaya

Mergi la inceput