Dermatita seboreica???
Raspunsuri - Pagina 3

Roxana_G spune:
Eu am o problema similara, insa cu o locatie si mai dificila. Respectiv la baza nasului, putin lateral. Petele sunt uneori extrem de vizibile si oricum, lasand la o parte faptul ca machiajul dauneaza, nu pot fi mascate cu nimic din pricina cojitelor. Culmea, pe perioada sarcinii au disparut complet si apoi au revenit. De cateva saptamani de cand am revenit la birou si la stresul de acolo se pare ca dermatita isi face de cap.
E cam ciudat sa folosesc sampon in asemenea zone. Nu ramane decat sa incerc nenumarate creme si lotiuni. Pana acum nu am gasit insa nimic prea eficient. Si chiar daca initial au existat ceva rezultate, in scurt timp dermatita a reaparut.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

elutza82 spune:
Roxana,si eu am cojite la (si) la baza nasului...parerea mea este sa mergi la un dermatolog.Pt aceasta zona se recomanda alta crema(la fel ca si pt sprancene).Stiu si te inteleg prin ce treci.
Eu inca nu am ajuns la doctor...si-mi pare rau...dar in momentul acesta,stau foarte prost cu banii...iar cu atatea tratamente am dat "faliment"...costa foarte mult consultatia dar si mai mult tratamentul.
Va doresc multa sanatate(ca-i mai buna decat toate)
Pozele lui Cary
http://community.webshots.com/user/caryses
Pozele mele
http://community.webshots.com/user/elutza82

lilach spune:
Din cite stiu eu exista 2 feluri de dermatite seboreice...una uscata, in care pielea arata ca la "elefanti" si se descuameaza...pielea e rosie si uscata si una grasa in care pielea este in acelasi timp si grasa si rosie si se si descoameaza.
Dermatita seboreica se poate face pe cap, frunte,intre sprincene si la baza nasului.
La dermatita seboreica grasa din cite stiu eu din cosmetica se poate folosi o crema pe baza de salicil 2% si creme pe baza de cortizon.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.

julyjuly spune:
Mie mi-a descoperit dr. dermatolog dermatita seboreica anul trecut, aveam cojite rosii pe pielea capului spre timple si putin la sprincene, era rau ca de fiecare data cind ma spalam pe cap, aveam usturimi si ma simteam prost cu cojite de matreata pe haine, etc..
Doctora care m-a vazut se numeste Zicu, avea cabinet particular pe Str. George Enescu, vis-a-vis de Hotel Bucuresti, linga Biserica Alba de pe Calea Victoriei.
Ea lucreaza si in Spitalul Colentina si mi-a dat tratament medicamentos care n-a avut efect si in plus (ceea ce a avut cel mai mare efect) mi-a zis sa fac reflexoterapie, in Colentina este un domn care face asa ceva, este colaborator al sectiei de Dermatologie de acolo, se numeste Dl Ifrim si am facut timp de 2 saptamini sedinte zilnic (mai putin duminica) si astea m-au calmat, de fapt trebuie sa invatam sa ne gestionam stresul ca altfel nu scapam usor de dermatita, tot el mi-a zis sa beau cit mai mult ceai de codite de cirese/visine si sa iau dimineata pe stomacul gol 1/4 dintr-un cubulet de drojdie de bere (cica drojdia are multe substante care ajuta la vindecare sau din care organismul isi ia ce-i lipseste). Recunosc ca n-am baut nici ceai, nici n-am luat drojdia, ca stiu ca drojdia are multe calorii..
Doctorita mi-a zis sa renunt la tot ce contine cofeina si la condimente + prajeli. Sedintele de reflexoterapie m-au costat ceva, cred ca era 150.000 lei/sedinta (acum un an...) dar a meritat. Dupa fiecare sedinta te simti mai relaxat si mai usor, mai eliberat de griji. Sampoanele in general nu m-au ajutat, adica cele de la Ducray sau Nizoral, recunosc totusi ca Nizoral pe perioada cit il folosesc ma scapa de matreata, dar la un moment dat am simtit ca-mi irita pielea capului mai mult ca altele.
Tot doctorita mi-a recomandat sa iau pastile ZINC+SELENIU, de la WALLMARK, ma rog am mai luat si de la alte firme dar parca n-a mers la fel (erau mai ieftine, dar cred ca au o concentratie mai slaba de minerale in ele) si pastilele astea le iau preventiv ori de cite ori simt ca reincepe un episod de dermatita. Si ajuta destul de mult.
Cine doreste, pot sa va transmit in PM adresa cabinetului doctorei.
multa sanatate,
july
julyjuly

elutza82 spune:
La mine cu sigurantza este vorba de o dermatita seboreica uscata...cand mi-a aparut prima data aveam pe cap si la baza nasului,dupa aproximativ 2 ani mi-a aparut si la baza fruntii,iar anul acesta mi-a aparut si la sprancene...
Ce sa fac??? Incerc sa traiesc fara stres,dar nu se poate...ma afecteaza orice,orice.
July,sedintele de reflexoterapie,te-au ajutat doar pe perioada tratamentului sau si dupa??? Problema mea este ca stau prost cu nervii si asta imi afecteaza foarte mult boala...nu stiu daca un regim poti sa-l tii fara un tratament medicamentos...adica un regim+un sampon(crema)+o sedinta de reflexoterapie=face minuni...nu cred ca se poate una fara alta...parerea mea.
Fetelor sunteti grozave
Pozele lui Cary
Pozele mele

julyjuly spune:
Draga Ela,
Sedintele de reflexoterapie si-au facut efectul dupa cele 2 saptamini de tratament si cred ca efectul sedintelor se vede si astazi, cred ca reflexoterapia am facut-o acum un an. Ce am continuat sa iau sa zicem o data la 2 luni a fost cite o pastila pe zi de seleniu+zinc, cum flaconul are 30 tablete, ma tineau o luna.
Acum ca a venit frigul vad ca a reaparut si matreata, dar imeadiat ce am vazut, am incercat sa observ ce-mi lipsea si cred ca daca asta-vara mincam multe fructe, cum a dat frigul, am uitat de ele si asa m-am pus din nou pe mincat fructe, ma ajuta mult si acum nu iau seleniu+zinc pt. ca sunt insarcinata, dar dupa nastere, o sa mai iau o repriza.
Reflexoterapia e foarte indicata in stres, trebuie sa ai totusi vointa sa te tii de sedintele prescrise, inchipuie-ti ca zilnic (ma rog, 6 zile din sapte) trebuie sa-ti gasesti o ora special pentru tratament.
Stresul il poti elimina, in parte, si cu magneziu (fie pastile normale, fie magneziu efervescent), te ajuta sa-ti redresezi, cit de cit, sistemul nervos, vei vedea ca vei deveni "mai" imuna la propriile crizele de nervi ... nejustificate.
Numai bine,
july
julyjuly

Carolyne spune:
Din pacate nu prea exista leac la afectiunea asta...
Am fost acum vreo 5-6 ani, nu mai sunt sigura, la spital la colentina, sectia dermatologie. Era o dr. f. buna, din pacate nu mai stiu cum o cheama, si mi-a spus acelasi lucru: fara stres cat cuprinde si un regim alimentar draconic: fara pic de excitante (cafea, ciocolata, bomboane, ceai, cacao), nu grasimi, prajeli, picant, nu conserve...
Eu de ani de zile folosesc o crema preparata la farmacie, la indicatia altui dr. dermatolog si aceasta crema a facut intr-adevar minuni !!! Dar nu stiu ingredientele, trebuie sa imi spuna mama, ca reteta e la ea in tara. Crema are un aspect si miros neplacut (culoare maro), dar ce mai conteaza cand vezi ca in 2-3 zile nu se mai vede nimic ? Cum vad ca apare o pata rosie cum dau cu un pic de crema 2-3 zile si deja dispare. Eu fara crema asta as fi distrusa. O pastrez la frigider si cate o juma de an sau mai mult.
In perioada cat am fost insarcinata nu mi-a mai aparut deloc...eram atat de fericita de evenimentul ce urma sa aiba loc incat luni de zile am avut un ten extrem de curat, deci se confirma ca bucuriile, lipsa stresului, ajuta la un ten sanatos.
Multa sanatate tuturor,
Carolyne si Veronica

ana3 spune:
Incearca tinctura de propolis.Se gaseste la Plafar.Tamponeaza zona aceea si ia si picaturi .Scrie pe prospect.Merge.

copilutzu spune:
Ana3,
Am incercat eu puiule sa imi dau cu tinctura de propolis pe cap si aveam parul mai urat ca al Babei Cloanta
.Pe langa "splendoarea" de par pe care ti-o face mai si ustura de te urci pe pereti .Noroc ca mi-am dat iarna cu tinctura si mi-am pus fesulic (scuzati!) pe cap ca ....abia dupa 3,4 spalari am reusit sa scap de naclaiala aia
"Ajuta-i pe cei ce nu se pot ajuta pe ei insisi !"
Copilutzu

elutza82 spune:
Carolyne,astept cu mare interes reteta miraculoasa...nu conteaza cat de urat arata si ce miros are atata timp cat isi "face treaba"...
Copilutzu,poate ca in timpul tratamentului cu tinctura de propolis trebuie sa stam in casa...
si multa sanatate!!!
Pozele lui Cary
Pozele mele