Cu ce umplem curcanul?
In Canada vine Thanksgiving day---adica luni. In fiecare an gatesc curcan, dar nu l-am umplut cu nimic. Anul asta vreau sa fie diferit mai ales ca avem musafiri la masa.
Asadar cu ce umplem curcanul si ce putem sa mai punem in tava in jurul lui?
Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 Mai)
Raspunsuri
adi_edi spune:
Ultima data cind am facut curcan l-am glasat cu sos de cranberries, si nu l-am umplut cu nimic. Insa prima data cind l-am facut am "mixat" retetele, nu mai stiu fiecare ce zicea dar am pus asa: ficat de pui (prajit si dat prin masina) amestecat cu nuca macinata, cozi de telina tot date prin masina, stafide, am pus si un pic de carne tocata ca mi s-a parut prea putin ficatul, putina piine muiata in lapte, condimente... A iesit o nebunie! Nu cred ca o sa-mi iasa a doua oara la fel...
Ca garnitura poti sa fierbi tot felul de legume...; odata am mincat la cineva castane, printre altele, la garnitura.
Fabya spune:
Hi,si eu fac cuircan in fiecare an dar de craciun si atunci il umplu cu ficat de pui calit cu ceapa multa si ardei daca vrei....plus condimente cu aceasta compozitzie umplu curcanul.Spor la treaba.
Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos
danaA spune:
multumesc de raspunsuri.
Adi_edi, tu de unde cumperi sosul de cranberries, adica de la ce raion? Tu ii mai faci ceva, adica tre sa-l mai prepari sau e bun de servit?
Mai aveti ceva sugestii?
Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 Mai)
coral spune:
Curcanul l-am umplut cu stafide, ceapa, telina, cirnati, alune, mere.
Stafidele date intr-un clocot in lichior de portocale.
In unt am prajit ceapa, tupini de telina taiate marunt si ciupercile.
Cirnatii picanti i-am pus la gratar si apoi i-am dezbracat.
La sfirsit am amestecat merele curatate si taiate marunt, stafidele, cirnatii, alunele (pecan) si restul compozitiei cu pesmet, oua si mirodenii.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
Marianar spune:
si la arhiva cateva retete:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=15545
Mai gasiti si la "retete cu carne de pui":
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13550
adi_edi spune:
Dana, nu mai stiu exact de unde am cumparat sosul ala, dar cred ca de la raionul cu ingrediente pentru prajituri.
Iar reteta mea de glazura pentru curcan e asa: se pune la topit untul (2 linguri) apoi se pun 2 cepe taiate marunt, sare, piper, amestecind continuu, pina cind se inmoaie ceapa. Se adauga sosul de cranberries (16 ounces - jellied cranberry sauce) si 1/3 cana zahar brun. Cind da in clocot se reduce focul si se lasa sa "forfoteasca" 10 minute. Se toarna apoi peste curcan.
Lorelai spune:
quote:suna excelent. cred ca folosesc si eu umplutura ta weekendul asta. imi lasa deja gura apa.
Originally posted by coral
Curcanul l-am umplut cu stafide, ceapa, telina, cirnati, alune, mere.
Stafidele date intr-un clocot in lichior de portocale.
In unt am prajit ceapa, tupini de telina taiate marunt si ciupercile.
Cirnatii picanti i-am pus la gratar si apoi i-am dezbracat.
La sfirsit am amestecat merele curatate si taiate marunt, stafidele, cirnatii, alunele (pecan) si restul compozitiei cu pesmet, oua si mirodenii.
Lorelai
petra spune:
quote:
Originally posted by adi_edi
Dana, nu mai stiu exact de unde am cumparat sosul ala, dar cred ca de la raionul cu ingrediente pentru prajituri.
Iar reteta mea de glazura pentru curcan e asa: se pune la topit untul (2 linguri) apoi se pun 2 cepe taiate marunt, sare, piper, amestecind continuu, pina cind se inmoaie ceapa. Se adauga sosul de cranberries (16 ounces - jellied cranberry sauce) si 1/3 cana zahar brun. Cind da in clocot se reduce focul si se lasa sa "forfoteasca" 10 minute. Se toarna apoi peste curcan.
Suna bine sosul asta, dar cand se toarna peste curcan?? CAnd este deja facut curcanul pentru a-i da culoare mai frumoasa, sau de la inceput?
adi_edi spune:
quote:
Dana, nu mai stiu exact de unde am cumparat sosul ala, dar cred ca de la raionul cu ingrediente pentru prajituri.
Iar reteta mea de glazura pentru curcan e asa: se pune la topit untul (2 linguri) apoi se pun 2 cepe taiate marunt, sare, piper, amestecind continuu, pina cind se inmoaie ceapa. Se adauga sosul de cranberries (16 ounces - jellied cranberry sauce) si 1/3 cana zahar brun. Cind da in clocot se reduce focul si se lasa sa "forfoteasca" 10 minute. Se toarna apoi peste curcan.
--------------------------------------------------------------------------------
Suna bine sosul asta, dar cand se toarna peste curcan?? CAnd este deja facut curcanul pentru a-i da culoare mai frumoasa, sau de la inceput?
Sosul se toarna dupa 2-2 1/2 ore de stat la cuptor (pentru un curcanel de 10-16 pounds), dupa aia se mai tine la cuptor 1 1/2-2 ore.
petra spune:
quote:
Originally posted by adi_edi
Sosul se toarna dupa 2-2 1/2 ore de stat la cuptor (pentru un curcanel de 10-16 pounds), dupa aia se mai tine la cuptor 1 1/2-2 ore.
Multumesc mult! Indata este la la noi vremea curcanului si trebuie sa-mi arata talentele culinare! (invatate de la altii)