Mamici de nov-dec 2004(65)
Raspunsuri - Pagina 10
Miche spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
mai tu ai stofa de diplomat in tine!
on-topic: si la, desigur, pe ici pe colo, in punctele esentiale
oare e vreo caracteristica a balantelor?????
DPN 27 NOV
Dr. Corina Grigoriu -Municipal
http://community.webshots.com/user/micheee100
gandacelu spune:
acum am vazut: nasti in aceeasi zi cu mine (ma rog, eu sunt pe 28, macar daca ajung pana atunci!) si tot la municipal, la sotia lui badea!
parca ne vaz pe amandoua cu
in sus p-acolo...
Miche spune:
Pai de ce nu????
ca doar eu sunt nascuta pe 28 tu pe 29....
de ce si BB-ii nostri nu la fel?
DPN 27 NOV
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Miche
Pai de ce nu????
ca doar eu sunt nascuta pe 28 tu pe 29....
de ce si BB-ii nostri nu la fel?
DPN 27 NOV
miche, te pur si simplu ador!

ad_rianna spune:
MONICA am primit punctele!!!! Multumesc mult esti o scumpa.
Ia sa vad cum m-am colorat
Adriana 34 sapt si cei 2 BBmici -DPN 18nov
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/adriana_axa_cluj/my_photos
Miche spune:
merci!
(la yahoo e un maimutoi care clipeste frumos din ochi....aici nu e )
azi sa stii ca am cautat micul print prin casa , dar nu stiu ce-am facut cu ea...
stateam pe spate si , cu burta in sus , ma gandeam ca seman cu sarpele ala care a inghitit elefantul....
DPN 27 NOV
try spune:
Astea sunt completarile pentru capitolul trecut, acum nu am timp sa mai citesc si astea 7 pagini pe care asiduu le-ati completat. Ce? V-ati revenit din somnolenta? V-ati adus aminte de zilele bune? Sau cumva di ncauza emotiilor nasterii nu mai aveti stare?
fetelor, nu uitati sa va confectionati un cartonas mai tare si mai frumos, eventual pe el lipit o foaie alba (sau alta culoare, dar sa fie uni, fara model pe ea) si sa o luati cu voi la spital. Nu stiu daca in Ro se practica amprentarea bebelusului. Aici il dau cu tus pe manute si pe picioruse si ii pun amprentele pe o foaie care iti va fi data tie, ca mama. E o metoda de identificare a bebelusului. Amprentarea se face inaitne ca bebe sa fie scos din camera unde a nascut mama, deci nu-s sanse sa iti incurci bebelusul orice-ar fi. Dar eu tot vreau sa fac un fel de carton/tablou pe care sa-mi puna ei amprentele manutelor si picioruselor si apoi sa-l inramez frumos. Foia aia cu amprentele pe care o fac ei are antet, una alta, e ca o factura, deci nu arata frumos sa o inramez. Mi se pare o amintire extraordinara din prima zi a lui bebe.
De ce va e mila voua ca sughite bebe? Mie mi se pare un lucru frumos, nu ceva de care sa mi se faca mila. Ca doar nu sufera ca sughite. Pai daca voua va e mila cand sughite (si oricum bebe o sa sughita mult si dupa ce se naste), ce-o sa faceti mamicilor cand o plange toata ziua, va jeliti si voi odata cu el?
Gandacelu, clisma se face in Ro, aici nu se practica clisma si nici barbierirea Cocoanei.
Off, Doamne, gandacealo, n-ai avut de lucru sa le spui la fete de culoare, ca uite-acum cum a aparut curcubeul pe grupul nostru, care mai de care ma icolorata si mai motzata... Eu acum ce culoare sa-mi mai pun? Ca le-ati luat voi pe toate ![]()
![]()
![]()
felis, gandeste-te ca pe langa cola pe care o bei, mai mananci si ciocolata... cam prea mult stimulent zic eu...daca mai bei si cafea... o sa iasa micutul tau un night-walker...Mai redu-le soro daca vrei sa n-ai copil atomic, cum spunea gandacelu'
aici daca dureaza prea mult travaliul chiar te incurajeaza sa manaci ceva ca sa iti recastigi puterile pentru momentul cand trebuie sa impingi.
Ad-rianna, pai eu sunt in a 37-a sapt. si tot cu autobuzul si metroul m-am dus la servici (azi e ultima zi fetelor, uraaaaaaaaaaaaa) si mai fac si 1,5 ore dus si alte 1,5 ore intors...imagineaza-ti....Dar daca esti obisnuit asa, nu-i chiar un cpat de tzara, insa daca ai circulat cu masina si in trim. III te pune cineva sa iei autobuzul, normal ca ti se pare inadmisibil.
Daca faci cezariana, pai de ce trebuie sa te mai barbieresti? Aici nici pentru nasterea vaginala nu te pun sa te razi, se considera ca poate crea infectii. Oricum eu o sa ma "tund" sa nu fie prea mare parul , dar nici prin gand nu-mi trece sa ma barbieresc...in plus nu da bine in camera...
[D:]
Monica, astia sunt chiar tampiti, pe bune, la ce, Doamne iarta-ma, te mai rad daca faci cezariana?Am inteles eu bine ca pe tine la prima sarcina - cezariana - te-ai ras ca era asistenta nemultumita de prestatia ta? Ori sunt sadici, ori nu au de lucru prin spital si vor sa umple norma la asistente....Explicatia pe care o dau ei cu parul sa nu intre la operatie e puerila. tu esti acoperita complet doar o mica fanta este lasata libera in locul unde se face taietura...asta e procedeul la fiecare operatie...Mai degraba sunt sanse sa le pice lor par din nas sau din sprancene in taietura ta decat sa vina cu pasi repezi vreun fir de par de la Dansa si sa-ti intre in operatie....
Bits, daca inca il mai alaptezi la 3 luni si vrei in continuare sa-l alaptezi, atunci e bine sa nu faci exercitii sau sa te gandesti la slabit. curele de slabit sunt contra-indicate in timpul alaptarii. Isi pierde din consistenta si bebe ajunge sa suga lapte sarac in de toate...Din contra, in timpul alaptarii, alimentatia este chiar mai importanta decat in timpul sarcinii, trebuie chiar sa manacam mai mult si mai sanatos si mai echilibrat. Nu e musai sa alaptezi 1 an intreg, dar daca tot ai lapte, profita de treaba asta si tine-l pe bebi pe laptele tau macar pana la 6 luni cand incepi sa-i diversifici alimentatia si laptele nu mai e pe primul loc. Sa sti ica alaptatul ajuta uterul sa-si reintre in forma initiala mai repede decat la cele care nu alapteaza, deci va fi bine si pentru burtica ta pe care vrei s-o strangi cu burtiera (poti folosi burtiera daca alaptezi).
Felis, Alexutzu' meu a fost in alea 5%, s-a intors cu capul i njos de-abia in sapt. 35. La mine bebe s-a intors in sapt. 32 ca urmare a exercitiilor lui bits, dar apoi (pentru ca inca era nazdravan atunci si avea loc destul) s-a intors iar cu capul in sus, ca Hopa-Mitica. Si l-am lasat in voia lui si in sapt. 35 s-a intors singurel. Sper sa fie tot asa, vineri o sa-mi confirme medicul.
Andreap, atentie cu crema epilatoare daca vrei s-o folosesti pentru tot Pitpalacul. Sa nu iti intre cumva inauntru ca nu cred ca e o chestie buna. Sunt chimicale care iti "reteaza"/ard parul de la suprafata pielii....
Fulguleatzo ce-s vacutele alea pe pieptul tau pe tricou? De la ele o sa se "alimenteze" bebeul tau?
![]()
"dar mi-e cam teama fiindca eu sunt abia in 33 sapt...."
Ha, ha, ha, Dana, mi-aduc aminte ca atunci cand eram pe la jumatea sarcinii ziceam toate ca macar sa trecem de 28 de sapt. sa stim ca bebe e bine si poi... poate sa vina si mai devreme. Ajunse in sapt. 28 ziceam ca vream sa ajungem in sapt. 32-33 ca bebe are mai multe sanse. Si iata-ne si in 33 de sapt. si vrem mai mult, sa ajungem in 37 de sapt. ca bebe sa se nasca la termen...Nu ne multumim niciodata, asta e natura umana, vrem mai mult si mai mult. ![]()
![]()
![]()
Stai linistita cu durerile alea ascutite. Ca sa intri in labor ar trebui sa incepi sa ai contractii si sa le ai mai des de 5 minute... si cu siguranta vei stii clar ce se intampla. Nu te stresa inutil, sarcina nu are cum sa fie "pain free". Mici inconveniente tot trebuie sa exite...stai linistita ca nu nasti acum si nici beb nu vrea sa iasa acum.
Ela, asa e si la mine, maro inchis, ca si cand as avea piele de tiganca. La inceput parea ca un bronz, acum pielea pe sani a devenit tziganoasa. Iar in zilele de dupa nastere cica se poate colora si mai rau. Cumnata-mea s-a colorat pe toata pielea corpului dupa nastere de ziceai ca a fost la solaris.
in a 37-a sapt., DNP 31 oct.
ad_rianna spune:
FELIS mie toata lumea imi spune ca nu am pus nimic pe mine, doar ca am burtica...si burtica asta are cam 14kg, atat am luat eu de la 52 kg. Sa stii ca imi dau seama pe zi ce trece ca mi-e greu pentru ca ma dor picioarele de la greutate si tot timpul am tendinta sa stau putin pe spate ca sa echilibrez greutatea. O sa am grija de mine si cand nu mai pot o sa stau in patutz..
Azi de la 23.15 este emisiunea cu nasteri si cica o sa dea nasterea a 2 gemenusi, abia astept sa vad. Mai stau treaza pana atunci. Azi noapte am vazut un film si 2 seriale ca n-am putut dormi, sper sa nu patesc si azi la fel.
MICHE mie mi-a fost cam groaza sa mai fac ISE-ul dupa ce am terminat facultatea si acum imi pare rau. O sa mai astept 2 ani si apoi pot da examen pt. contabil autorizat. Ar fi interesant sa vorbim intre noi daca avem probleme de conta.
ad_rianna spune:
TRY mi-ai vazut pozele pe care le-am pus azi? Cu burtica aia cum crezi ca incap in autobuz? Ei si din cauza ca eu sunt asa mare si ma misc atat de greu mi se pare ca toate burticile sunt l;a fel. Nu am auzit la noi de chestia cu amprentarea bebelusului. Si mie mi se pare ciudata chestiunea cu "barbieritul" la cezariana si pe mine ma streseaza ca nu mai ajung eu "acolo" sa prestez...si trebuie sa-l rog pe sotul meu sau o asistenta sa o faca.![]()
ad_rianna spune:
Nu mai pot sta iarasi ca bibisorii mei sunt asa agitati acolo in burtica ca ma sperie. Si mi se intareste si burtica...
Fetele voi mai beti cafea? Eu mai beau cate una dimineata dar cu lapte, se poate sa-i agite?
FELIS tu nu agiti bebelasul cu atata ciocolata. Eu de cand sunt insarcinata nu mai pot manca ciocolata
...si o iubesc asa de mult