jocul cu filmele(partea a 12-a)
partea a 11-a o gasiti aici:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32962" target="_blank">partea a 11-a
quote:
Originally posted by lilanda
Scenariul la "Pele Cuceritorul" este scris dupa un roman aproape autobiografic, al scriitorului danez Martin Andersen NexE un gen de Gorki local..iar romanul are 4 volume!!!
Si acum, tot un film strain care mie mi-a mers la inima. Doi soldati din tabere diferite sint surprinsi de bombardament intr-o transee sapata in zona libera de conflict. Desi raniti, cei doi continua razboiul, acolo in transee, in cel mai pur stil balcanic: se injura, se imprietensc, isi gasesc cunostinte comune, se ameninta cu arma, cad de acord sa fluture un steag alb. In film mai apar un soldat legat de o mina (el se afla tot in transee, aparent mort), un reporter englez si un ofiter francez din trupele de mentinere a pacii. Situatie este, insa, fara nici o rezolvare!!!
pozulici
Raspunsuri
lilanda spune:
Actiunea are loc in spatiul fostei Yugoslavii iar filmul a fost si el premiat cu un Oscar pentru cel mai bun film strain!!!
pozulici
lilanda spune:
Il mai las pe asta sau pun altul??? Ca nu mai hinturi de dat!! Doar anul in care a luat Oscarul!! :-)
pozulici
Julie spune:
Waaaai, waaaai
Ea, gaina batrana, il - se pare - doreste pe el, cocos motat, care insa n-o doreste pe ea; de aceea ea face un pariu cu el - si, avand in vedere minciunile ce trebuie spuse, intrigile care se tes, deceptiile care au loc, iubirile care se nasc, multe pene zboara, smulse, in toate partile, inclusiv ale celor doi protagonisti - cocosul se transforma in personaj tragic, iar gaina batrana, in final, in personaj de satira. Film vechi de o decada si mai bine, scuze daca a mai fost amintit....
J.
Kehleyr spune:
Suna oarecum a Valmont / Dangerous Liaisons, au fost vreo 3 ecranizari, eu am vazut-o pe cea cu John Malkovich... Daca e asta a mai fost asa ca sa pui altul
Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".
Julie spune:
Uaaaaa, ala era... scuzoaie!
OK, atunci ascultati aici: un hot intra intr-o casa in noaptea de Craciun. Si nu stiu cum se face ca pana in final ne dam seama ca hotul e personajul moral, iar burghezii, in frunte cu soacra, niste putreziciuni
J.
lilanda spune:
Dupa ce a fost judecata si condamnata la inchisoare pentru uciderea sotului ei, o femeie se gindeste chiar sa-si ucida sotul acum, cind este eliberata conditionat!
pozulici