Mezeluri
Buna,
Daca s-a mai discutat subiectul rog moderatorii sa stearga subiectul si sa ma directioneze pe link...
In incercarea mea de a manca cat mai sanatos m-am gandit ca ar trebui eliminate mezelurile...sau mai bine spus inlocuite cu altceva. Aici intrevine problema mea: cu ce le inlocuiesc, ca ceva tot trebuie sa folosim pentru sandvich-uri..ca nu putem manca mereu numai branza si cascaval...Voi ce idei aveti?
Madi
Raspunsuri
teo1970 spune:
pai, de ex.: snitel (de pui) sau nishte "chiftele" d-alea de burgeri (eventual si vegetariene: pane-uri din diverse legume: ciuperci, conopida, varza, dovlecei) sau un sandwich cu un ou ochi/rascopt + cascaval + o felie de rosie/castravete/frunza de salata; sau cu pateu de ficat (daca vrei facut in casa cu unt) ; sau file de peste pane cu maioneza; sau hotdog cu cremwursti din piept de pui
Cristina_C spune:
Pai nici cremwurstii nu sunt asa de sanatosi, fie ei si de pui. Contim cam ce contin si mezelurile...n-am vazut de nici un fel fara nitriti sau nitrati.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
schuster laura spune:
Hallo!
Parerea mea este ca nu trebuie sa nu consumam mezeluri ca sa ne hranim sanatos.
Bine inteles ca pt. dieta trebuie sa reducem grasimile si zaharul.
Dar daca vrei numai sa te hranesti sanatos atunci trebuie sa maninci detoate.
De ex:
Astazi ai mincat la servici un sandvici cu carne indiferent sub ce forma atunci miine maninci un iaurt cu un corn sau un iaurt cu fructe,
in urmatoarea zii maninci o banana si un mar in alta zi maninci o doza de peste s-au o salta de peste.
S-au iti prepari o salata cu peste s-au carne de care vrei.
Nu trebuie sa ne abtinem de la nimic ci trebuie sa mincam alternativ.
Grasimile sint nelipsite corpului dar cele animale mai putin.
Zaharul este izvorul de enerfie dar il putem obtine din fructe.
Deci lasa fantazia si gustul sa joace un rol mare in alimentatie.
Mens sana en corpore sano!
schuster laura
anne-marry spune:
bune idee dar ... grea intrebare
anne-marry 31 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Stefana spune:
Nici eu nu prea mai mananc mezeluri de mult (din cand in cand niste crenvursti, care-mi plac tare mult). Si chiar nu duc lipsa de proteine animale, pentru ca am inlocuit cu pastrame si muschi, care, desi au si ele niscaiva chimicale, macar stiu din ce sunt facute . Si apoi mai mananc carne proaspata de orice fel. Asa ca nu cred ca organismul meu simte lipsa mezelurilor.