Mamici de ianuarie-februarie 2005 (40)
Raspunsuri - Pagina 3

ana maria spune:
Crinuta eu am folosit niste picaturi de ser fiziologic cu apa de mare, parca Sterimar se numesc. Si imi mai dadeam la baza nasului cu alifie chinezeasca (din cutiuta mica rosie). Sanatate!!!
Shobo multa sanatate!!! M-am cam ingrijorat, pentru ca am avut si IR din stanga mare la ultima eco. Astazi merg iar la eco si sunt tare curioasa sa vad ce zice.
Dar parca mai erau si alte fete valori crescutre ale IR-urilor!! Voi ce faceti? Faceti vreun tratament?
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!

ixxi spune:
Va multumesc pentru felicitari!
Tati este tare madru de noi, nu-i venea sa creada ca o sa aibe o printesa. Toata noaptea a mangaiat-o si a pupat-o. Barbatii astia parca o i-au razna cand afla ca vor avea o fata.
ixxi si piersicuta 21+
dr Calaras
http://community.webshots.com/user/ixxi

amo2004 spune:
Sara si Ixxi sa va traiasca mogaldetele!
Lali, parca tu intrebai de magazine in Cluj cu haine pt. gravidutze. N-am mai colindat de multa vreme prin oras, insa in P-ta Mihai Viteazul sunt doua magazine: unul langa mag. Napolact (are si articole pt. copii), iar celalalt (Toria parca e numele) in statia autobuzului 31, langa magazinul chinezesc. Nu stiu insa daca va gasi ceva multumitor pe-acolo, ca mie una ori nu mi-au placut ori ce mi-a placut nu-mi erau bune si in plus ultima data cand am trecut pe acolo nu aveau articole pt. toamna-iarna. Poate ca intre timp s-au aprovizionat, dar acum 3 saptamani nu aveau mai nimic. Despre magazinele cu articole pt. copii, ar fi la Central-raionul copii si Baby Boom de pe 21 Dec (fosta Lenin). Nu pot da insa iformatii despre pret, modele pt. ca eu inca nu am cumparat nimic, abia luna asta incep cautarile. Magazine mai mici sunt pe str. Balyai (e strada care da in Mag. Sora) si pe prima la stanga plecand de la Sora inspre P-ta Stefan Cel Mare (Teatru). Mai sunt si magazine de cartier, dar marfa e mai mult chinezeasa/turceasca si banuiesc ca din astea gaseste si in Turda destule.
Mona 30 ani, 26 sapt, DPN 10 ian. 2004
Dr. Cruciat, Gine I, Cluj

Candy spune:
Crinuta, uite ce am gasit eu pe eva.ro despre arsurile gastrice in sarcina:
La scurt timp dupa mese unele gravide pot sa simta senzatia de arsura la nivelul stomacului impreuna cu cea de plenitudine intestinala (tradusa prin eructatii). Cauza? Bineinteles ca tot hormonii! Staza intestinala isi face simtita prezenta si la nivelul stomacului, care digera mai lent astfel ca sucurile gastrice isi fac mai pregnant prezenta. Pentru a evita aceste arsuri e bine sa mancati putin si des, sa evitati sa va aplecati sau sa va intindeti in pat imediat dupa masa, sa mancati alimente cat mai naturale si cat mai putin condimentate, evitati grasimile si prajelile.
Eu nu am avut problema asta pana acum, desi mananc picant, dar inainte de sarcina mi s-a mai intamplat si o rezolvam imediat cu Maalox tablete sau cu Rennie. Nu stiu daca se pot folosi in sarcina, eventual intreaba-ti medicul sau vezi ce scrie pe prospect.

ixxi spune:
Maalox-ul poate fi folosit in sarcina si chiar are efect. Mai buna decat tabletele este suspensia Maalox. Iei o lingura si iti trece pe loc.
ixxi si piersicuta 21+
dr Calaras
http://community.webshots.com/user/ixxi

Leta spune:
Multumesc, fetelor, pentru raspunsuri. O sa merg la dr. Poiana mai mult pentru 4D - sa vedem cu cine seama bebelina :)) - glumesc, desigur.
Daca vorbiti cu Shobo, spuneti-i sa nu-si faca griji, si eu am facut Pregnyl, din saptamina 12 pina in 20, iar la eco de la 22 saptamini IR-urile erau perfecte, sau cum azi dr.: "gata, esti reparata, ai niste fluxuri beton!"
Leta & bb Andreea 24+
dr. tutunaru - elias

kris spune:
buna dimineata,
Ingeras, ma inscriu si eu pe lista cursurilor prenatale de la Municipal. Eu in data de 19 oct voi avea 25s+3z. Este cumva prea devreme?
Ixxi, felicitari pentru fetita! Sa fiti sanatoase amandoua!
Shobo, iti doresc, din tot suletul, multa sanatate si refacere grabnica! Te asteptam cu vesti proaspete.
Va pupicesc pe toate si va doresc o zi placuta!
Kris & bb 23sapt+
D.na Dr. Militaru-Filantropia

adita spune:
eu la a doua sarcina aveam probleme mari cu arsurile de la stomac, dar din fericire vad ca acum e bine, inca n-am avut probleme. In schimb au aparut si la mine carceii la picioare, acum doua nopti m-am trezit tipand de durere si inca mai am o senzatie neplacuta la piciorul drept, parca a ramas muschiul incordat.
hai ce ziceti, ne intalnim si intr-un parc week-end-ul asta?

ingerasu spune:
O sa vorbesc cu Shobo si o sa-i transmit gandurile voastre. Ea s-ar putea sa intre intr-un concediu "definitiv" pentru ca transportul pe care il face ea zilnic de la/la birou ii dauneaza.
Leta mercic mult de tot pentru informatia cu Pregnylul. Eu stiam ca valorile IR-ului sunt date si de un efort sau stress pe care il ai inainte de eco, de aceea i-am recomandat sa mai faca o eco morfo si in alta parte in care sa-i spuna aceste valori. Totusi ma mir ca la aproape toate fetele Iosup le zice ca au probleme cu IR-urile, chiar asa sensibile suntem toate?
Kris, nu conteaza varsta sarcinii poti sa le faci oricand dar noi cele mai "avansate" ar trebui sa le incepem (pe 19 octombrie o sa avem 30 sapt) si ni se apropie termenul. Cu cat le stii mai din vreme cu atat mai bine.
"ingerasele" 27+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

cocolino spune:
Ce inseamna mai exact IR???
Coca 24 saptamani si dragalasa - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131