Mamici de ianuarie-februarie 2005 (40)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Buna dimineata ! Coca, bun pont, merg azi la Unirea pentru Ciorapi. Eu trebuie sa imi iau si o haina groasa ca nu ma mai incape nimic, nimic si vremea se raceste in fiecare zi...
Coca sa iei No-Spa, daca mai ai contractii si dureri, chiar ajuta.

Lali si licuriciul ei 26+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Fetelor, am descoperit un antibiotic natural care cica ajuta in toate afectiunile sistemului resporator, inclusiv in raceli si gripe. In plus, favorizeaza si absorbtia calciului. Se numeste Propolis C (propolis cu vit. C) si am luat de la farmacie o cutie de 30 buc. cu 70.000 lei. E sigur si pentru gravide.
Sunt comprimate care se sug si au gust chiar rezonabil. Mie mi-a ajutat, eu ma chinui cu o raceala de 10 zile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Buna mamici cu bebici in burtici!

...sa nu incepeti sa dati cu rosii ca postez asa de rar, sa stiti ca am citit tot ce ati scris. Eu am fost nasa in we trecut la nunta unei bune prietene, mi-am facut un costumas tare dragut (am fost o nasa frumusica) si am dansat rock&roll cu burtica. Dupa asta am fost plecata la Budapesta si de abia ieri m-am intors acasa dupa aproape o saptamana de peregrinari.

In rest bine, bebelina mea face spectacole prin burtica dar se opreste imediat ce pune si tati mana sa o simta...e tare incapatanata bebita mea de pe acum...oare ce ma voi face cu ea daca va fi asa si dupa ce se naste?

Eu dorm cum apuc, inca pe semiburta, dar parca mai mult pe dreapta decat pe stanga; mi-e foarte greu sa dorm pe partea stanga, uneori ma mai trezesc si pe spate, dar mie medicul mi-a zis ca pot sa dorm cum ma simt bine, in ultimul trimestru cica ar fi indicat sa dormim mai mult pe stanga.

Referitor la dresuri si haine de gravidute, eu am avut noroc ca am primit niste ciorapi de la o prietena care a fost si ea graviduta si i-au ramas cativa nefolositi. Cu pantalonii am renuntat sa mai caut, oricum marimea mea se pare ca nu pot sa o gasesc, se uita vanzatoarele la mine ca la OZN cand le intreb daca nu au marime mai mica decat cea mai mica...asa ca am cumparat material si am mers la croitor, mi-am facut doua perechi de pantaloni super draguti cu burtica de bumbac elastic, care cred ca imi vor fi buni pana in luna a 9 a.

Coca - multa sanatate sotului tau!

Oana - ma pentru tine si Seb - sa va faceti bine si sa reveniti printre noi.

Shobo- multa sanatate si tie! si stii care e parerea mea? mi se pare ca doctorii exagereaza in multe privinte...iar cu cat te controlezi mai mult cu atat ai mai multe motive de ingrijorare.

Pupicuti tuturor!

Natalia si bebelina Maia (24+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

fetele dragele,

am revenit si eu dupa o zi infernala ieri! de ieri sint acasa definitiv in medical! am renuntat la a mai face tot traseul acela infernal de 3 ore pe drum dus-intors serviciu si uite ca ma simt deja mai bine!
dupa cum va spuneam la intilnire, mi-a iesit IR-ul pe dreapta crescut 0.71-0.73 (adica au crescut usor in loc sa scada), pe cind la stinga au scazut fara pb. de la sine.
ingerasu si tigabita, intr-aedvar, eu am luat ulei de peste insa nu stiu daca a influentat cumva, din moment ce la stinga a scazut de la sine iar la dr. a crescut usor in loc sa scada.
si cind m-am dus la Tutunaru cu acel rez. de la echo de 21-22 sapt. de la Iosup m-a bagat pe tratament:

injectie Pregnyl 1/la 4 zile
Magne-B6 4/zi
Asperten 1/zi.
ca diagnostic Tutunaru mi-a pus "Risc preeclamptic" si asta m-a cam speriat... mi-a zis ca poate duce la hipertensiune la mine (plus umflare picioare) si incetinire crestere bebe... Doamne fereste!
pina acum nu simt nimic pb; din contra picioarele sint super ok, subtiri, aidca neumflate si le simt absolut normale dar a cam intrat frica in mine putin. ma uit la ele mult mai des.
de ieri am inceput tratamentul si tb. sa-l tin o luna dupa care refacem masuratorile iar la Iosup.
iar cind m-am dus la dr-ita mea de fam. cu reteta sa mi-o dea gratuita nici n-a vrut sa auda ca ma mai duc la serviciu (lucru ce-mi mi-a spus si Tutunaru mai de demult ca pe mine ma termina transportul ala nenorocit)... si m-a bagat in medical urgent pina la nastere!

Aaaa, si inca ceva, Tutunaru mi-a zis ca astea cu IR-urile crescute mai pot scadea si de la sine fara acest tratament dar nu ne riscam! si ca nu au neaparat legatura cu nervozitatea, agitatia noastra!

Spuneti-mi si mie fetele, caruia i-au mai iesit IR-urile proaste la echo si la ce virsta a sarcinii? si daca dr-ul vostru v-a recomandat ceva?

Acum oricum m-am mai linistit si urmez fara abatere tratamentul si sa vede dupa o luna! Doamne ajuta!

astept raspunsurile voastra, va roooog mult!

tigabitza, tu cit aveai IR-urile si la cite sapt? ce ti-a zis Tutunaru?
anamaria, vad ca si tu ai avut aceasi pb. la cite sapt? si ce ti-a zis dr-ul tau?

multumesc tare mult
ps. eu am net acasa si de acum voi intra zilnic clar!

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Ufff, Shobo, multa sanatate...ai grija de tine si de bebe. Oricum fara efortul serviciului deja te simti mai bine, nu ?
Cand ajung si eu acasa ma uit pe eco, pentru ca mie dr. mi-a spus ca e in regula, dar ma bagati in sperieti cand vad atatea fete cu problema asta. Care ar fi valorile normale ?

Lali si licuriciul ei 26+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Shobo, SANATATE !!! Ai grija de tine si de bb..Dar tu nu mergeai cu masina la sv?? De ce faceai 3 ore? Nu lucrezi in Bucuresti?
De OANA nu mai stiti nimic???

Coca 24 saptamani si dragalasa - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Eu azi sunt cam cu..."MS-DOSUL" in sus. Nu ma simt prea bine, sunt nervoasa si nu mai am rabdare....Adevarul este ca azi, bubulina mea nici nu prea m-a deranjat... O fi si ea suparata?

Coca 24 saptamani si dragalasa - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Multumesc foarte mult tuturor fetelor pt. incurajari, acum de abaia am citit si eu paginile din urma si am vazut topate urarile! Eu si bebelinu va multumim din suflet! Sinteti niste SCUMPE!!! de abia acum realizez si eu ce mult conteaza acest sprijin moral! pt. asta iubesc net-ul! ca-ti poti face prieteni chiar si virtuali super!

Ma simt mult mai bine, si o sa incep sa ma linistesc de acum!
Da, Cocolino, eu nu lucrez in Buc, lucrez in comuna Balotesti in afara orasului iar traficul pina acolo e infernal zi de zi dus-intors. dar gata, am scapat! iar cu masina mea nu-mi permiteam sa merg zi de zi caci costa destul de mult benzina si oricum nu mai pot conduce la vitezele alea mari de pe Buc-Ploiesti, adica nu ma mai simt eu in siguranta deloc, mi-e frica (de cind am avut si tensiunea scazuta si ameteli) si mai am si pb. asta acum cu IR-ul drept, sper sa se rezolve! Doamne ajuta!

Leta, daca zici ca si tu ai facut Pregnyl (sintem la acelasi Tutunaru) si ti-a scazut, deja ma incurajezi tare! si iti multumesc! eu am avut

0.71-0.73 la IR dreapta si 0.34-0.38 la stinga la 21 sapt.
iar la 14 sapt. aveam 0.68-0.70 IR dr. si 0.75-0.77 IR stinga

deci desi stinga era mai mare la 14 sapt. ea a scazut cel mai bine pina la 21 sapt, pe cind dreapta desi era mai mica decit stinga la 14 sapt. a mai crescut putin deeeeeeeh la 21 sapt.

Cam asta e!... dar ma simt bine si m-ai incurajat tu cu rez. bun dupa tratament. (chiar, tie ti-a dat si Magne B6 si Aspenter?)

multumesc de incurajari de mii de ori tuturor fetelor. ingerasu, inca o data multumesc tare mult pt. ajutor!

pupici
Eu si 22 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary19 spune:

Shobo, sanatate multa.
Te cred si eu ca te obosea drumul ala. In acest moment este mai important copilul, decit serviciul.

amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Shobo, iti urez si eu multa sanatate si sa auzim numai de bine de acum incolo. Nu inteleg cum de ai rezistat atata la un asemenea drum zilnic. Eu fac cam trei sferturi de ora pana la servici intr-un autobuz plin ochi - 104 - si imi blestem zilele. Dar nu vreau sa renunt la servici ca sunt niste bani si niste prime in joc si deocamdata ma simt foarte bine. Sper sa voi reusi sa lucrez pana de sarbatori. Apropo, spuneai tu mai demult ca stii ca la Alba Iulia ar fi un centru unde se face gimnastica pentru gravidute?

Fetelor, vreau si eu neaparat la Municipal, sa ma anuntati si pe mine va rog. Eu intru zilnic pe forum, cu exceptia weekendului, si citesc tot ce scrieti, asa ca e de ajuns sa scrieti aici cand mergeti si vin si eu.

Andrutza si bebelusa
25+ sapt. - dr. Tutunaru - Elias
DPN 13-15 ian. 2005

Mergi la inceput