Tata sau... tata?
Raspunsuri - Pagina 4
marcellinna spune:
Mai nou avem probleme.
Se plange tata ca fiica lui nu-l suna,nu-i trimite sms...ultima data i-a trimis el un mesaj ce in linii mari ii cere socoteala fetei ,cum adica ea nu vrea sa se duca sa-l viziteze.
Cere explicatii stiind ca fata nu i-ar spune cu drag adevarul.Cu alte cuvinte ii e rusine de rusinea lui.
Ea ar vrea sa-i spuna adevarul,s-a abtinut cu greu(mi-ar fi incarcat factura la telefon,glumea dupa ce s-a mai calmat) sa nu-l sune sa-i spuna cateva, dar stie ca asta ar duce la o ruptura definitiva.
Sa-i spuna ca pe ea a durut-o cand cu putini ani in urma lui nu-i pasa daca ea avea acoperis deasupra capului si un colt de paine
, sa-i spuna ca pe ea a durut-o sa-l astepte in zadar de atatea ori si ca a inghitit cu greu lipsa mea ca eu lucram 12 ore din 24 ca sa platesc catastrofa economica in care ne-a cufundat sa-i spuna ca a durut-o si cand eu ii promisesem in anul in care am divortat un pc si nu i l-am mai cumparat pt ca el mi-a "imprumutat" cartela (cu abonament)de la mobil si mi-a facut o factura de 4 milioane si am fost nevoita sa platesc eu pt bataia lui de joc.
Dar acuma el vrea sa o vada si domnisoara fiica lui trebuie sa-i dea explicatii de ce nu-l suna mai des si nu vrea revelion cu el. Ca el nu-si inchipuie ca fata isi mai aminteste de toate astea.
Nu stiu zau fetelor ,unii sunt tati foarte buni dar altii...
craciunitza spune:
marcelinna, situatia ta este atat de clara si de reala incat desi as vrea nu prea stiu ce sa comentez mai mult decat ar comenta fiica ta.
Sper ca citind ce s-a scris la acest subiect ti-ai mai calmat nervii, mie mi-a facut foarte bine sa-mi dau seama ca tatal copiilor e pur si simplu nebun, nu ca ar avea ceva cu mine sau cu cei mici, pur si simplu e plecat cu sorcova.
Din pacate, noi va trebui sa ramanem scutul lor, al copiilor, care din rusine pentru asemenea tati nu le spun in fata ceea ce cred si ce simt. Trebuie sa-i asiguram ca "tata" ii iubeste, sa gasim scuze si motive unui om de care am ales sa ne despartim si pentru care simtim dispret.
Mai mult decat atat, la un moment dat copilul zboara din cuib, vrea vacanta cu prietena, vrea revelion cu prietenul, un "tata" care nu cunoaste evolutia copilului de unde sa stie ca e normal asa?
Eu imi vad copiii seara tarziu, cand ajung acasa, de multe ori ii gasesc vorbind la telefon cu "tata" si astept cate o ora ca sa pot vorbi cu ei despre ce au facut in ziua respectiva. Ca pe ai mei asa ii interogheaza, cate o ora, are capul plin de fantasme pe care noi le inventam impotriva lui, e nebun si vrea sa se asigure ca nu atentam la siguranta lui. Cu toate astea, mereu imi reproseaza ca eu invat copiii sa vorbeasca rece cu el si cred ca asta crede si al tau, ca fata e invatata de tine sa spuna "nu". Si al meu cere explicatii si e mester mare la intrebari incuietoare. Ultima oara le-a dat copiilor cartela telefonica, sa-l sune de la telefon public si nu din casa, ca sa nu stiu eu ce discuta, la cat sunt copiii de comozi n-au folosit niciodata cartela, apoi au pierdut-o, si nebunul nu vorbea cu ei cand vedea ca il suna de acasa, acolo unde eu, vrajitoarea cea rea, veghez asupra discutiilor si fac vodoo pe firul de telefon.
Am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa incurajez copiii sa-si exprime sentimentele si sa-i spuna in fata ce au de spus, un asemenea om nu merita protectie verbala si psihica.
Zilele astea l-au rugat (!!!) copiii sa trimita pensia alimentara cu cateva zile mai repede, ca sambata au excursie, le-a spus ca o trimite, si azi cand am vorbit cu el, mi-a zis sa nu-l mai stresez ca nu are chef sa stea la coada la posta pentru mofturile nostre si sa nu mai invat copiii sa-l sune sa-i ceara bani.
Oare ce-si imagineaza ca vorbesc eu cu copiii, despre Kant si Nietzsche? Majoritatea discutiilor sunt despre bani, nevoile sunt uriase si cerintele de la scoala la fel.
Ei bine, cum pot sa ma duc sa spun copiilor ce a zis nebunul? Pot sa fac asta? Nu pot.
Va trebui sa inventez o poveste frumoasa despre cat de ocupat e tatal lor si sa-i asigur, iar, cat de mult ii iubeste.
Nu certati copiii cand viseaza!
paula2003 spune:
Tata este cine-l creste nu cine l-a facut.
paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/
craciunitza spune:
Servus!
Pentru cele care mai tin minte acest subiect si nu numai pentru ele, astazi e ziua cea mare: s-a terminat procesul pentru pensia alimentara.
Desi nu a cumparat copiilor nimic de Craciun, ma incearca un sentiment de mila pentru el, i-au stabilit o pensie alimentara uriasa, conform veniturilor pe care le-a trimis administratia financiara. Datorita faptului ca are firma lui, i-au stabilit pensia alimentara la venitul brut nu la venitul net.
Inca nu-mi vine sa cred!
Multumesc celor care au fost alaturi de mine
gianina-alina spune:
asa sintem noi ...mai miloase!!!!
eu una zic sa-ti treaca mila asta!
si ca sa-ti dau un exemplu uite la noi:am primit pensie alimentara 1150000 . adica dragul de el traieste( ca vinzator de masini) din 4600000.mie nu-mi vine sa cred!
dar asta este!
deci: nu cred ca merita sa-ti fie mila!
in rest: va pupacim si multa fericire si sanatate!
Andreea si eu
szivarvany spune:
Craciunitza, bucura-te !!! Ce mila ??? NIMIC. Bucura-te ca ai tai copii vor avea mai multi banuti, ca doar sunt sigura ca iti prind bine !!! BUCURA-TEEE !!!
Eu ma bucur pentru voi , sa stii si ti-am tinut pumnii !!!
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099
craciunitza spune:
mamagiuliei, stii cum sunt? Parca nu-mi vine sa cred! Multumesc mult pentru gandurile bune
gianina-alina, intr-un coltisor, undeva, sunt scrise veniturile adevarate ale tatalui copilului tau. Trebuie doar sa afli unde si sa gasesti calea spre locul acela. Eu am rezolvat asta cu o avocata foarte buna.
In martie vom primi aproape 1000EUR, pensia actualizata si restantele de cand a inceput procesul. O sa le cumpar copiilor tot ce vor, tot ce viseaza, mergem la munte, uite-asa
Adilushu1 spune:
Eu unul sunt tata, dar nu imi imaginez cum as putea sa imi las vreodata familia, sotia si copilul. E drept ca (egoist gandind) la inceputul casatoriei am facut o intelegere cu sotia mea, aceea ca daca vreodata nu ne vom mai intelege si nu vom mai putea trai unul langa altul, sa nu ramanem impreuna doar de dragul copilului, sa ne vedem fiecare de drum. Dar asta era inainte de copil. Acum, dupa 4 ani de stat langa minunea noastra de fetita, nu imi pot imagina cum ar fi sa ne despartim.
Din fericire avem o viata fericita si echilibrata - si ma voi lupta sa ramana asa mereu.
Oricum, recunosc ca mintea mea nu poate intelege comportamentul unor tatici asa cum il descrieti. Pur si simplu nu compilez. Desi nu am pretentia ca am aceleasi legaturi ca intre mama si fiica, in vecii vecilor nu pot pricepe sa imi abandonez copilul sau sa nu il sustin material, indiferent de situatie. De ce sunt pe Pamant? Doar sa mananc, sa beau, sa ma distrez? Ce bucurie mai mare poti trai decat bucuria copilului tau? Eu nu vad alta (si recunosc ca eram dintre cei care in primii 3-4 ani de casnicie nu isi doreau copii, era dulce viata de parinti fara copii, dar acum, cu copil, e ABSOLUT altceva, mai bun).
Va doresc sa le vina mintea la cap asa zisilor tatici descrisi mai sus. Sa fiti fericite!
Life is full of surprises, eat your dessert first!
chatonel spune:
quote:
Originally posted by craciunitza
In martie vom primi aproape 1000EUR, pensia actualizata si restantele de cand a inceput procesul. O sa le cumpar copiilor tot ce vor, tot ce viseaza, mergem la munte, uite-asa
bravo! Felicitari pentru cistigarea procesului si pentru planurile de viitor!
Toulouse, la ville rose
Rufus spune:
Poate sunt mai relaxat, pentru ca in urma divortului eu am ramas cu fata. Cand mi-am cunoscut sotia actuala, iar fata ei s-a cunoscut cu fata mea, au hotarat de la prima intalnire sa ne spuna tata si mama (nici nu eram casatoriti). Am fost uimiti, pentru ca daca fata ei traieste de mult fara tata (aparitii sporadice) si isi dorea un tata permanent, fata mea o avea pe maica-sa destul de des la dispozitie. Dupa cateva "greseli", am ramas "tati". Nu stiu daca tatal ei natural este deranjat de acest lucru, ea ii spune acum pe nume (cand vorbeste de el).
Ce vreau eu sa va spun este ca, dupa parerea mea, nu poate sa-i pice bine nimanui (femeie sau barbat) daca copilul lor spune altcuiva mama sau tata, chiar daca nu mai au nici un drept. Si asta pentru ca oricat de nemernici ar fi, au ceva ce nu le poate lua nimeni: ei sunt originalii. Sigur, uneori copia este mai buna ca originalul, nu?
http://community.webshots.com/user/tora97