Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (64)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

jasmine, de la echo vin si eu, tocmai am intrat in saptamana 33...
al meu bebe e cu capul in jos si are in jur de 1900g... acuma, depinde si de mostenirea genetica, stai linistita, nu trebuie sa aiba fix un nr de kg... stiam doar ca mai pune 1kg numai in luna a 9-a!

fetita mea, ile, a avut 3800g la nastere! si eu si sotul suntem slabi morti... acuma si ile e la fel de slaba... nu conteaza cate kg are in burtica, important e sa aiba aproape de valoarea "standard"... ar trebui sa te ingrijorezi daca avea 1200g, cam asa...

la eco mi-au confirmat colul scurt si deschis! e tare badea asta! cum si-a dat ea seama, si de asta, si de greutatea copilului numai la tuseul vaginal!

Mergi la inceput

bits, poligynaxul nu e recomandat, cum nici clotrimazolul nu e, cum nici candiozele nu sunt "recomandate"... mai scrie insa si ca la recomandarea medicului se poate lua!

culmea e ca am luat si in perioada alaptarii lui ile, imediat dupa nastere!

pe aici multe fete iau, chiar daca n-au nici o problema, ca cica curata caile vaginale de orice infectie etc etc etc

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ele
Eu am fost aseara la eco si mi-a zis ca fetitza e ok, dezvoltata normal cu picioarel mai lungi cu o saptamana dar ca are capul fff jos, adica in bazin deja. Oare e vreo problema de acuma daca ma apuca nascutul???? eu cica de maine intru oficial in 9 luni.

Elena, 36 sapt, DPN-5nov

din luna a 9-a, nu mai e nici o problema cu nascutul! totusi e bine sa ai grija cu efortul fizic, ca cel mai bine e sa nasti la timp... dar din luna a 9-a nu mai e nici un pericol... ultimul pericol se cheama luna a 8-a!

Mergi la inceput

aaa, am uita sa va dau veste cea buna de la echo: placenta mea s-a ridicat, nu e previa! uraaaaaaaaaaa nu e nevoie de cezariana!

mi-a confirmat si dr de la echo sexul copilului, fara nici un dubiu, chiar sotul a intrat la idee, ca i l-a aratat de 3 ori hihihi a zis ca a impresionat-o probabil cu dimensiunile pe dna dr

voi va ganditi vreodata asa: peste o luna, viata mea va fi cu totul si cu totul altfel... mai minunata... si mai grea... dar mai minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trinity spune:

Jasmine, Bits durerile de care zic eu nu sunt cauzate de picioare in ficatzi, manutze in vezica sau alte miscari de acest gen . Cu astea m-am obisnuit, si nu e problema.

Durerile de care zic eu se intampla din cand in cand, atunci cand misca bebe si le simt parca la uter. E ca si cum simt ca se "freaca" de peretzii uterului, sau cand da cu oasele :-) - eu chiar simt asta si uneori ma jeneaza. Nu ma plang, dar e cam ciudat...

Nu ati avut de lucru cu reteta de sufleu de conopida Acum abia astept sa merg la piata si sa ma apuc sa fac si eu...

Gandacelu - sincer parca m-ai mai linistit. Mie imi ea teama sa nu il pierd fara sa imi dau seama...

Fetelor, voi chiar nu stiti un medic pediatru bun? Am postat si la Parintii intreaba, dar nimic... Stiu ca nu e cea mai arzatoare problema acum, dar vreau sa stau linistita si cu asta...

Cris sapt 24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Mai fetelor,eu abia acum m-am prins ca pe lista noastra cu bebei de nov-dec conduc fetitzele !!!Ia te uita ce rasturnare de situatie !

Trinity,pe mine nu m-a durut niciodata pana acum cand s-a miscat bebe.Fetele de la mamici de sept-oct ziceau ca simteau dureri spre sfarsitul sarcinii cand bebe tragea cate un sut in ficat sau in vezica.Dar dureri de care zici tu….nu stiu.Pe dr l-ai intrebat?

Cam tot asa fac si eu sufleul ala de conopida si pot sa va spun ca e bun de tot.Si e usor de facut.

Asa e cu greutatea lui bebe,gandacel,ai dreptate.E OK,m-am speriat eu degeaba.

Jasmine
33 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura miu spune:

Buna fetelor,
vroiam sa va intreb daca aveti probleme cu patatul pe fata pe corp..v-ati schimbat la fata cumva??!!..ptr ca eu daca raman si dupa nastere asa voi avea mare succes :)))
..am mers la medicul de familie di am luat gratuit LIOTON (asta apropo de durerile de picioare ) si Calciu Sandoz si Tardiferon (Fier +Acid folic)..fetelor daca aveti nevoi de ceva vitamine sau medicamente sa nu ezitati sa va cereti dreptul la med de fam...
..mai conduceti ...ptr ca eu conduc la nebunie si domnisoara mea cand o urc in masina incepe scandalul (nu stiu dac ii place sau dincontra..)..oare nu mai este indicat de la o vreme sa conduci masina?..eu am 34 sap
..nu vreau sa fiu indiscreta, dar cu sexul ce faceti?..ati luat deja o pauza??!!! :)))..sper sa nu ma huiduiti

ok va pupicesc pe toate
..apropo am si eu messenger..larra76
laura,34 sap.DPN 14-18 noi, Giulesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

de joi incolo messengerul, bits, caci o sa intru in prenatal si poate ca ma plictisesc acasa

"... Mai da' ce de mai umblati voi. A fost frumos la Toronto? Multi romani?"
care plimbari? pai eu aici stau, daniela. Nu ma preumblu, nu m-as incumeta oricum sa plec mai departe de oras avand in vedere ca deja am intrat in luna a 9-a... si ca sa-ti raspund la intrebari: frumos aici la Toronto si da, sunt o gramada de romani...

Cecilia, chestia cu picioarele cred ca sunt reflexe involuntare fie de la oboseala fizica, fie de la oboseala psihica. Ai vazut copiii mici care sa zicem ca au plans foarte mult inainte sa-i ia somnul, au un somn foarte agitat, tresar tot timpul. Asa si cu tine, probabil, dar la alta scara.

Jasmine, nu e rau 1800g pentru 33 de sapt. Papadie a nascut o fetita la 33 de sapt. care avea intre 1700 si 1800g (n-am retinut bine), deci e totul ok cu greutatea. Oricum in locuri diferite vei gasi si greutati diferite...

trinity, la mine bebe s-a intors cu capul in jos in sapt. 35, iar pana atunci a stat c ucapul in sus, deci sanse sunt, depinde de cat de agi le el, decat spatiu ii ramane sa se miste, de cat instinct de orientare are. La mine cred ca bebe e destul de mare acum ca sa mai poata sta pe orizontala, nu cred ca mai are loc transversal. E ca intr-un tub acum, iar el cred ca e prea mare sa mai paota face rasucirea pe orizontala (ca sa ajunga cu capul in sus trebuie sa treaca prin pozitia orizontala mai intai).

Andreap, si Alex al meu sughite de zor mereu. Cred ca de vreo 4 ori pe zi (plus noaptea). Dar nu tine asa mult: 15 min., ci parca mai putin.

Eliza, cred ca ce ai tu e diferit de ce are cecilia, legat de picioare. Cred ca ce simti tu eu numesc "nervi la picioare", cand simti ca nu ai stare, de parca ai avea nervi in picioare. Cecilia simte doar niste tresariri involuntare, ca niste reflexe cand te loveste nenea dr. cu ciocanelul in genunchi.

Bits, la mine Alex s-a mai potolit, nu mai e asa agitat, energetic. Miscarile sunt mai putin bruste, acum mai mult le aseia o pauzasc cu miscarile unei feline la panda in savana. Se unduieste din tot corpul, dar miscarile sunt mai masive, iar cand impinge o face ma icu forta. Forta miscarilor e mai mare, insa spontaneitatea lui a disparut.

"voi va ganditi vreodata asa: peste o luna, viata mea va fi cu totul si cu totul altfel... mai minunata... si mai grea... dar mai minunata!"
Eu ma gandesc atat de des la chestia asta ca deja e ca o rutina, a devenit aproape banal si fara substanta... Astept marele moment ca sa schimbarea sa-si intre efectiv in drepturi... nu doar sa mi-o inchipui...

Jasmine, conduc acum fetitele, insa eu sunt curioasa care va fi balanta dupa ce vom naste cu toatele: cat la % bauetei, cat la % fetite...

Eu p-asta cu durerile nu o inteleg, in sensul ca miscarile lui bebe pana acum nu mi-au provocat durere. Discomfort da, presiune mare da (atunci cand iese cu fundu-n afara impinge tare, tare si simt o presiune puternica in locul ala, dar... nu o pot numi durere), dar... n-am simtit durere in adevaratul sens al cuvantului. E mai mult surprinderea, bebe te ia pe neasteptate cand loveste si parca nu esti pregatit. Te ia ca din oala... Eu nu imi dau seama cum puteti voi spune ca loveste in ficat...de unde stiti ca da in ficat? I ncoaste e simplu, ca simti impunsatura in coaste. Iar daca vi se taie respiratia e de la faptul ca loveste in diafragma. Dar cum loveste bebe in ficat? Ce simtit aparte fatza de loviturile obisnuite are va da certitudinea ca a lovit in ficat si nu aiurea...

Azi am de predat niste chestii inainte sa plec, asa ca va las...ramane pe maine sau (daca nu o sa am timp), pe poimaine.

in a 37-a sapt., DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor, vad ca azi s-a discutat problema "dopului" mie deja imi e groaza numai cand ma gandesc la asa ceva...fiindca eu data trecuta am avut cezariana programata pe o anume data si nu s-a intamplat nimic inainte...adica nu aveam nici cea mai mica senzatie ca as naste...dar acum tot cititnd pe-aici parca mi-e o frica de nu mai pot brrrrrr....sa nu ma apuce problema dop inainte de data programata.

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

try, dopul: eu l-am gasit "scurs" sau "iesit" ca era semilichid sau semisolid, cum vrei tu, dupa un somn de dupa-amiaza... o alta prietena mi-a zis ca a fost la baie sa faca pipi si i-a "sarit" ca un dop de sampanie, a facut "poc" sau cam asa ceva acuma, fiecare cu dopul ei, vezi bine!

gandacico, sunt in ceata rau de tot cu dopul asta : pai ori e lichid, ori e solid, ori e gelatinos , ori e rosiatic sau galbui...se scurge sau se prelinge? si ...mai interesant e saritor si face POC ..eu sper sa nu mi-l pierd prin wc, ca vreau sa-l tin ca amintire

cu David, 31 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

Mergi la inceput