Mamici de sept-oct 2004 (35)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Ah,tot am uitat ceva...
IULYP,frumoasa povestea ta,ce naste usoara ai avut si eu vreau....FELICITARI!
GEORGIANA,frumoase poze,ce baietel mare ai!...sa-ti traisca si sa va bucure toata viata de acum inainte!

Mirela si bebele,38 sapt

http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

quote:
Originally posted by anne33

Andreea,eu i-am facut baita in cada pt bebei la Giulia chiar in ziua cind i-a cazut buricul,bine nu am tinut-o mai mult de 15 minute caci ii era inca umed locul,si era si ceva galbui acolo.Ceiuc ii dam de fenicul si anasan,pentru colici,preventiv,caci nu a prea avut,1-2 ori pe zi,intre mese,cam la o ora dupa laptic,caci ea plange dupa papa,e o mancacioasa de nu se poate.Abia acum 2 saptamani a inceput sa accepte ceaiu,si asta cred pt ca-i de la farmacie preparat special pentru astia mici,si pun o gramada de glucoza in el si e foarte dulce;inainte nici nu vroia sa auda de ceai,dar de 2 saptamani o pacalim.Nu se omoara dupa el,dar daca vede ca nu vine lapticu,pana la urma bea.

Anne daca ii e foame fetei de ce nu-i dai lapte pina se satura? De ce ii dai ceai? Mai ales ca are atita glucoza in el, din ce stiu eu nu e bine pina la 6 luni sa primeasca nimic indulcit, cel mai bine e lapte!

Eu intentionez sa o alaptez pe Maria Romana exclusiv la sin timp de 6 luni, m-am informat si e recomandat sa nu li se dea nimic in plus bebeilor, nici apa nu au nevoie, dar daca e musai pot sa primeasca un pic de apa fiarta si racita. Daca observ ca isi roade minutele stiu ca inca ii e foame, ca nu s-a saturat si ii dau sa suga pina se satura .
Sint fericita ca e o mincacioasa si o somnoroasa !

-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Mergi la inceput

FELICITARI RALUCULE SI PUFYMIC ! SA VA TRAISACA BEBEII, SA FIE MINCACIOSI SI SOMNOROSI SI REFACERE RAPIDA MAMICILOR

Succes fetelor care urmeaza sa nasca, va urez o nastere cit mai usoara si recuperare rapida !!!!

-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Ce de mamici noi intr-o saptamana!
Felicitari proaspetelor mamici, sa aveti bebei cuminti, mancaciosi si sanatosi Sa va traiasca si sa va bucurati de ei!
Mama a stat la mine doar cinci zile, am fost mai mult la plimbari, cu tot cu bebeu, evident.

Andreea, incearca ceai de anason si bea muuuuulte lichide, cel putin 2 litri pe zi. Si al meu bea foarte des inca...dar doar pe timpul zilei, noaptea doar o data mai cere de papa si in rest o lasa pe mami sa incarce din nou bateriile. Cateodata imi doarme toata noaptea legat Ce bine eeeee.
Fetelor, sa vedeti ce nu mai puteti de bucurie cand zambesc bebeii constient la voi si cand incep si ganguresc

Faptul ca bebeii obosesc dupa 10 minute de subt este absolut normal, pentru ei e un efort mare, asa ca nu va ingrijorati.

Eu vreau sa il invat ca macar din cand in cand sa accepte sa bea laptele (meu) din biberon. Nu-i place decat la sanul meu! Si cu suzeta e o maaaare poveste . Urasc sa fiu prin masina sau loc public si sa inceapa sa urle de foame si eu sa incep vanatoarea de loc discret de alaptare . Cand sunt in magazine, cat a fost mama la mine, m-am bagat intr-o cabina de proba si am avut discretia momentului....dar in aeroport l-am alaptat stand in picioare la toaleta

Danina, in principiu e bine sa stai pe faza incepand cu luna a 9-a...caci nu stii cand te apuca...iar de masina stiu ca trepidatiile ridica riscul contractiilor, de aceea ti-a interzis dr. tau sa faci deplasarea asta cu masina....cu trenul sau avionul ar fi ok, nu sunt zguduiturile de la masina. Dar fiecare organism e altfel si s-ar putea sa n-ai nici o problema.

Blue77...sa stii ca si eu ma mir de ce se screme cand el are scaun moale...nu cred ca sunt colici....ca astia tin si plang de la ei, pe cand scremetele pe reprize mici si chiar in somn. Eu am observat ca scremetele astea sunt cu cateva minute bune inainte de face kk. O fi totusi un efort, sau gaze pe colon care ii cam "impiedica".

Raisa, eu zic sa ne spui povestea nasterii tale, dar dupa ce nasc toate fetele. Imi pare rau ca esti rau de la epizotomie, ar fi trebuit sa iti cam treaca, poate nu s-a inchis bine sutura. Sper sa fii bine cat mai repede.

Pozici noi de la 4 si 6 saptamani in albumas:

Poze Armin

Mergi la inceput

Andreea, alinah are dreptate, incearca sa bei cit mai multe lichide, cel mai bine apa sau lapte, ceai de frunze de zmeur ( mareste lactatia), important e sa bei cel putin 2 l de lichide pe zi !

alinah in aeroport ar trebui sa existe camere speciale pentru mame cu bebei ! de ce ai alaptat la toaleta, Doamne fereste ???? La fel si in mall-uri ar trebui sa existe toalete speciale de schimbat bebelusii, camere de alaptat. Aici cel putin asa este si tare bine e ! Dar ai dreptate, daca nu gasesti e bine sa ai o sticluta cu lapte de la tine sa i-o dai !

-------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Alinah, eu am alaptat cu Alex peste tot. In mall, in biblioteci, m-am acoperit cu un "scutec" special destinat pentru alaptare in public. Normal ca nu mi-am defilat sanii, dar nici nimeni nu se uita la mine ca la urs, ca-mi alaptez pruncul.

Cat despre ceaiuri, eu am baut de anason, ca am avut din Ro. Apoi mi-am cumparat de la magazinele naturiste, seminte de chimen si fennel (nu's cum se traduce in romaneste fennel) le amestecam si-mi faceam cateva cani pe zi. Ii mai dadeam si lui Alex, ca nu-l beam cu zahar. Si inca ceva, eu i-am dat apa sa bea, cu lingurita. Apa nu are de ce sa-i faca rau. De pe la 2 luni parca. I-am introdus cate un suc de morcovi de pe la 5 luni parca. De alaptat l-am alaptat peste 2 ani, si nu a fost bolnav, si nici nu m-a muscat de sani.

Azi am fost la doctor, l-am vazut la eco, si la test s-a miscat incontinuu vreo 35 de minute, mai am si eu putin si-o sa-l tin in brate, pe 15 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Garofita, fennel e fenicul...si aici exista un ceai special pentru alaptare si colicei care contine anason, fenicul si chimen la un loc. Trebuie sa existe si la tine. Am baut si dadeam pe-afara, de-mi schimbam tricoul la 3 ore
Cu alaptatul asta...eu sunt taaare pudica si imi fac ca proasta un stress grozav din asta...si cand incepe sa maraie ca vrea de papa intru intr-un soi de panica si nu stiu in ce gaura sa ma var sa nu se uite lumea la mine Am senzatia ca toti se uita la mine ca la circ.
Trickul asta cu apa l-am invatat de la moase din spital...aici, poti sa stai si 2 zile la reanimare dupa nastere, daca bebicul n-a scazut mai mult de 10% din greutatea de la nastere nu-i dau formula, nimic, ci doar cateva picaturi de apa din cand in cand ca sa-l linisteasca, sa nu mai urle de foame. Se incearca pe cat posibil sa decurga totul cat mai natural...nasterea, alaptarea la san samd. Trebuie sa stai in cap aici sa convingi un doctor sa-ti semneze o cezariana "la cerere", iar pe bebic ti-l pun la san imediat ce te-ai trezit din anestezie, asa cum esti.
Problema mare cu alaptatul de la biberon e ca nu accepta tetina sintetica...ci doar piele 100% Imi place sa-l alaptez, sa-i vad mocutza la sanul meu...dar pentru ocazii vreau sa-l invat si la bibe

Nastere usoara si copil sanatos si jucaus ca in burtica iti doresc. Nu mai ai mult

Infrant nu esti atunci cānd sangeri,
Nici ochii cānd īn lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
Sunt renuntarile la vis. (Radu Gyr)

Poze Armin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

ALINAH,ce frumusel e bebele,si ce a crescut!...sa-ti traiasca si sa se faca mare!

Fetele,am si eu o nelamurire...e diferenta intre ceaiui de anasol si cel de fenicul?...adica doar unul produce laptele(care?)si celalalt e pt colici?..eu am trait tot timpul cu impresia ca ceaiul de fenicul face si lapte si e bun si pt colici,si acum vad ca voi beti mai mult ceai de anasol?!

Va pup,Mirela si bebele,38 sapt.

http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybip spune:

Buna mamici,
Ce ma bucur pentru voi ca ati nascut. Felicitari din toata inima, Ralucule si Pufymic sa va traiasca bebelusii, sa fiti fericiti cu totii .
Blue77 multumim despre vestile care le dai despre Lorena. Transmite-i ca suntem alaturi de ea si de micutul bebelus, ii tinem pumnii sa fie sanatosi amandoi si sa scape cat mai repede de icter. de la mine.
Iulyp felicitari si tie inca odata, ai fost curajoasa si puternica. Sa-ti traiasca .
Crismir, ceaiul de anason este pentru stimularea lactatiei, eu m-am apucat sa-l beau de o luna si ceva, sper sa aiba efect.Dar am citit si despre ceaiul de fenicul, se da in special la bebe (exista "ceai de fenicul pentru sugari), are efect de calmare a colicilor. Dar cred ca poti sa-l bei si tu fara probleme. Eu am gasit informatii despre acest ceai pe site-ul de la naturaplant.
Alinah ai o bomboana de bebelus, sa-ti traiasca!
Georgiana, Damian al tau doarme ca un ingeras,pare atat de cuminte...

Fetelor, eu ma simt bine, am ceva dureri, doar niste false contractii. Maine seara ma duc iar la doctor, daca imi zice ca am colul tot inchis cred ca o sa ma rog de el sa imi induca nasterea. Sunt si eu tare nerabdatoare.

Va pup pe toate, sa fiti sanatoase si voi si bebelusii vostri minunati! Si nastere usoara mamicilor care urmeaza!

Monica 38 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Felicitari noi mamici si refacere rapida!

Mada si blue va multumesc pt raspunsurile date.
PAna la urma am fost azi dimineata si mi-am facut molifta. Mi-a citit preotul ceva si apoi am pupat icoanele iar lumanarea ce o aveam am pus-o la "vii". A durat maxim 10 minute.
Am fost si la doctor la controlul de 6 sapt si pare a fi totul ok....doar ca a durut si controlul, dar sa mai fac si !
Partea nasoala este ca de ieri mi-a revenit menstra. Ma asteptam sa mai dureze, sa nu vina asa repede, mai ales ca lohii eu am avut pana la 5 sapt. Fetelor eu sunt hotarata sa-mi pun sterilet. Am inteles ca se pune dupa menstra. Cel mai bun mi-a zis ca are pretul de 6 mil.
Saptamana viitoare a ramas sa ma duc sa-mi fac niste analize (secretie, citologie) ca sa fim siguri ca "terenul" e ok.

Raisa, eu am avut probleme cu epiziotomia cam dupa 3 sapt de la nastere in sensul ca se umflase si ma durea rau. Pana la urma a fost puroi acolo, iar dupa ce l-am scos s-a vindecat foarte bine iar acum nu mai simt nici o durere.

Andreea, bea multe lichide si ceai de anason in special. Eu dupa ce beau ceai pur si simplu dau pe afara asa ca beau mai rar. Cu febra ai mare grija. Eu am avut putina febra si aveam frisoane din cauza ca nu m-am muls si aveam laptic mult. Totusi nu renunta, mai pune-o pe bebelina la san ca poate revine lapticul.

Blue77, cu scremutul si a mea la fel. Se pare ca asa fac toti pt ca pana acum a mea n-a avut probleme cu constipatia.

Pupici, ma duc sa-i dau printesei sa pape!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput