Copilasi de Aug-Sept 2003 (37)
Raspunsuri - Pagina 13
Anny spune:
Mey FREIA, io nu intzeleg. Pai am vrut sa ma colorez (cu efectul Glow....dar nu s-a colorat) si am donat si pcte.....
Cum vine asta?
http://community.webshots.com/user/sergiu_m03
Anny spune:
Mey FREIA, io nu intzeleg. Pai am vrut sa ma colorez (cu efectul Glow....dar nu s-a colorat) si am donat si pcte.....
Cum vine asta?
http://community.webshots.com/user/sergiu_m03
roisin spune:
Bei, terminati cu coloratu', ca inca n-am ajuns acolo! Pe la doi ani, da?
La asta cu efectul glow s-ar putea sa mai fie niste probleme, parca era un subiect la Sugestii si Reclamatii, au patit-o mai multi. Io nu ma bag, da' incerc sa strang puncte de-o porecla.
De jucat ne jucam foaaaaarte frumooooos. Absolut toate jucariile sunt absolut peste tot in casa, suntem pasionate de scos/bagat orice in orice, astfel incat la mine se pot gasi: boxerii consortului in bucatarie, o chestie d-aia de pus la colturile mobilei intr-o cutie de jucarii in hol (trebuia sa fie pe un dulap, da' astia le fac asa bune ca fii-mea nu depune nici un efort sa le dezlipeasca), razatoarea de fructe/legume in birou, capace de cratite peste tot (le folosim ca instrument de percutie, sub forme de talgere sau cinele), iar in mijloc (dar exact in mijlocul casei) un maldar de cuburi de carton achizitionate recent. Astea ii plac fantastic, le baga si le scoate din cutie, dezlipeste hartia aia cu desene de deasupra, e foarte incantata de ele. Ca activitati instructiv-educative avem un melc de la Fisher Price care are o cochilie rotunda cu niste gauri in ea si niste piese de diverse forme care trebuie bagate in gauri. Acuma, formele sunt cam complicate, dar i-am aratat piticei cum se folosesc si se chinuie singurica sa nimereasca gaurile... cu asta se joaca de departe cel mai mult, si cate juma' de ora uneori, desi jucaria e relativ simpla si n-ai da prea multe parale pe ea (la figurat, ca la propriu am dat ceva...). Mai are o ciuperca mare cu niste forme gen Lego (dar imense), le mai zapaceste si p-alea insa n-are suficienta indemanare sa le imbine intre ele... doar daca o ajuta ma-sa reuseste.
In rest, ne plimbam prin casa impreuna, aspiram impreuna, dam cu mopu', spalam vase (ea face ordine in sertare), mai taram cate o jucarie dupa noi, prostii d-astea. Incerc sa o invat cu papusa, se distreaza cand o hranesc si o legan sa adoarma (o leagana si ea si face "naneee nanieee"), insa deocamdata nu e prea interesata, mai degraba ii plac masinutele si musai niste chestii care se desfileteaza si se baga una-n alta. Vreau sa-i iau o tablita din aia magnetica (sunt unele cu Pokemoni si am vazut si de la Chicco), ca e foarte incantata de pixuri si mazgaleste tot ce prinde.
Sambata am fost la nasi si s-a jucat cu fetita lor (care are aproape 3 ani)... ma rog, vorba vine "s-a jucat" ca Miruna nu stie sa se joace "frumos", dar mi-a placut ca observa tot ce facea fetita mai mare si pe alocuri incerca si ea sa imite. Conteaza foarte mult un model, cred ca al doilea bebe o sa aiba mult mai putina nevoie de atentie din partea lu' ma-sa.
Vaccinul anti-gripal nu cred ca-l facem, n-am idee ce parere au pediatrele noastre, dar eu l-as evita pana mergem la gradinita... Din nefericire anul asta nu cred ca am sa-l fac nici eu (parca la gravide nu se recomanda) si e prima oara dupa 4 sau 5 ani, sper sa nu prind vreun virus, ca am imbulinat-o.
Vitamina C natural i-am dat si eu piticei pe perioada cand a luat fier, si am sa-i dau iar imediat ce gasesc la farmacie. Oricum isi primeste lingurita zilnica de Multi-sanosvit, si avem o sticloaie imensa de dat gata!
V-am pupat, ma duc sa-mi spal podoapa capilara ca acus se scoala gaza!
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
iuliana spune:
Beiii, sa va lamuresc bine ca se pare ca nu m-am explicitat cum trebuie. Pentru ca nu stim sexul: surior = surioara+fratior. Nu fac mofturi la sex. Mi-as dori sa fie tot fetita (ca e mai economicos:)), dar perfect e si baietel ca sa aibe si tati un aliat:). Ne-am gindit deja si la nume. Tati a ales din nou si e mindru nevoie mare (ca si la Emma). La toata lumea se lauda ca el a ales numele, chit ca eu i-am facut lista cu numele care imi placeau mie...dar el a ales. Ohoho, ne-am facut si planuri ce camera sa schimbam pentru bebe. Se pare ca vom muta biroul jos ca sa ne ramina totusi o camera de oaspeti in caz ca vine cineva la noi. Tot mai sper sa vina mama, dar in sfirsit, dupa 37 de ani de casnicie s-a hotarit sa divorteze....de cind asteptam momentul asta!!! Acu' insa nu vrea sa vina la mine...i-am spus ca nu o pun la treaba sa aibe grija de Emma si ca nu o tin mai mult de o luna. As vrea sa vina si ea sa vada cum e aici, nu sa o muncesc. Nu vrea si pace...deocamdata.
Hihi, venise vorba ca sa imi cumpar ceva nou, mai de petreceri...i-am zis lui Alex ca nu imi mai cumpar nimic, ca sint convinsa ca iar ma fac balena si nici pantofi nu imi mai iau ca am aproape 7 perechi care nu imi mai vin....deh, mi-au crescut picioarele dupa nastere.
Si Emma e incintata de scos si bagat jucarele. Nu conteaza unde. Intr-o zi am cautat ca disperatii cheile lu' ta-su ...vreo 2 zile la rind...erau bagate intr-o serpentina de mingi. Ieri se chinuia sa isi bage pantofii acolo. Mai zilele trecute vine la mine cu niste slapi si tot isi intindea piciorul sa o incalt. Am incaltat-o dar nu putea sa paseasca...scandal si chin mareee, nu mai zic ce suparare. In schimb isi pune posete pe umar si orice ii incap pe mina. Stie ca ceasul se pune la mina. Intr-o zi era cu sutienul meu pe mina, mai apoi de git:)). isi pune hainele mele dupa git, ca altfel nu le nimereste (ba da, o data mergea cu un tricou balalau pe git). O alta placere (si nu numai cu jucarii) e sa isi ia lucrurile, le pune intr-o parte si apoi le muta in cealalta. Si reincepe. E f. meticuloasa si are rabdare circa:).
Ii place fugareala, mai ales sa urce ea scarile, eu din spate sa ma fac ca o prind, ea ajunge la coltul scarilor si ma asteapta (ca nu ma vede) si incepe chitcaiala. In rest, acum nu ii mai duc grija, se joaca singurica, ii place sa ma calareasca si sa se aseze pe noul ei scaunel cu masuta pe care ii pun jucarii. ea le da pe toate jos si apoi tipa la mine sa i le ridic. Si jocul continua:)).
http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat
Sisi spune:
Mai, iar m-ati pus la treaba ... ca sa nu mai am forta de raspuns!
Mihaela, la noi nu avem mari reusite la capitolul educatie olita, iar acum ca vine frigul probabil ca o vom mai rari cu pantalonasii uzi. Singurele progrese au constat in aratarea olitei cu mana si facut pipi imediat (pe ea bineinteles) sau in alergat iute iute la baie si facut acolo (tot pe ea). Eu spun ca e un progres...
Si noi asteptam cu emotie pupicul, ieri s-a lipit de mine si mi-a aplicat un bot ud pe obraz dar cred ca a fost doar o degustare...
Oana, ai vazut, cum ti-ai dorit s-a si intamplat! Sper sa functioneze si la noi la fel.
Elena Teodora, bine ca s-a facut bine puiuta ta! Acum o sa pape sa recupereze, parca vad...
Cristina am murit de ras de M.C.N., bine ca iese comestibila. La mine e mai degraba M.C.L adica mancare comestibila lipsa, ca mai des nu fac de loc... Exceptie face copilu' la care ma stradui si chiar imi iese. Noroc ca nu m-a pus tati inca sa ma "extind" si la mancare de adulti, cred ca nu s-a prins inca. Sau s-a prins ca nu are sanse...
Rodica, ce mi-a placut confuzia intre "pupic" si "papica"... hehe
Nicoleta, noi la spalat pe dinti avem un fel de bucurie "uite periuta" si cam atat. Nu prea vrea sa o foloseasca decat pe dintii altora! Dar prestam cu regulatitate, macar sa prinda obiceiul, mai ales acum ca avem atatea masele.
Iulianaaaaaa, bravo! IN sfarsit a aterizat barza si la tine, nici nu stii cat m-am emotionat! Sa fie intr-un ceas bun!
Carmen, felicitari, of, spune-mi si mie cum ai reusit sa renunti la bere....
Roxana 77, uite ca te bag in seama, te-as baga si mai des da' si eu intru tare rar:-)
http://community.webshots.com/user/sisi03
irinuca spune:
bai Roxana!Pai eu te caut in parc de n'spe mii de ori si nu te gasesc si tu spui ca nu te baga lumea in seama???
Radu e tare dragut.A invatat sa sufle nasul( e infundat de 2 saptamani saracul!)si vine singur cu nasucul in batista.
De jucat, e super pasionat de lucruri care canta.Bate cu betele de toba in orice, are un xilofon si o muzicuta la care canta absolut perfect.Oare o avea inclinatii muzicale?(amandoi strabunicii lui au cantat la Filarmonica).In rest si el baga si scoate orice oriunde si e super incantat de matura.Cum ma uit in alta parte fuge la bucatarie si fura matura.
Chiar, ce facem cu intalnirea???
Irinuca & Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
NicoletaF spune:
Buna fetelor
Ce mult ati mai scris.
Azi Andrei a facut febra 38, maine mergem din nou la medic. Cred ca are rosu in gat. Asa de tare ma enerveaza vremea asta. Zilele trecute a batut vantul si am stat mai mult pe afara. Daca e iar copilul bolnav ma arunc de la etaj. Nu mai suport. Nu ma pricep sa fiu mama, desi am grija sa nu-l tin transpitat, sa nu-i fie frig, sa nu-i fie prea cald, dar...
Asa ca daca Andrei nu se simte bine, iar ratam intalnirea... Sper sa nu ca ne pregateam deja si ne facusem ceva planuri.
Sper ca si vremea sa fie K
Roxana am uitat sa-ti spun ca ne-a fost de folos ca ne-ai tinut pumnii la vaccin, nu am patit nimic. Multumim.
Si lui Andrei ii place sa bage de toate peste tot, ii plac masinile in special rotile si la cele de jucarie si la cele adevarate.
Cu spalatul pe dinti, reusim dimineata cand ne spalam. Dupa ce il spal pe fata, maini, gat, urechi, intinde mana la periuta si deschide gura. De 2 zile face asa. Acum nu stiu cat l-o tine.
Dimineata cand se trezeste isi aduna paturica o scutura si o pune in partea cealalta si tot asa. Ma ajuta sa facem ordine. Daca eu starg haine de prin casa sau jucarii, vine si el si le ia le scutura le arunca sau le pune pe scaun.
Dana-ene Spor la treaba. Andrei ii trimite un pupic lui Oana.
Va pup pe toate ,
Nicoleta si Andrei Catalin
http://community.webshots.com/user/andreicatalin
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
danat spune:
ca fapt divers:
- eram ieri in Metro cu Radu si nasa lui, si stateam noi doua si ne holbam la niste produse , Radu era in carutzul lui, se plictisea, ne lua la bataie in curand si il aud deodata: "aideeee" bineinteles ca nimereala, ca nu cred ca are habar ce-i aia...
- azi pe seara, a fost mama sa stea cu Radu cat m-am dus eu la aparate, si cand sa plece mama, s-a dus catre usa sufrageriei s-o deschida sa iasa in hol si Radu cand a vazut-o ca pune mana pe usa a ridicat manutza si-i facea "pa,pa" fara ca ea sa fi pronuntzta cuvantul inainte. Oare e posibil sa fi stiut ca pleaca? Isi luase telefonul, ochelarii...hmmm, suspect
Dana - mama lu' Radu Stefan
Poze la: http://community.webshots.com/user/danateu
mihaela_s spune:
Oana-noemi, ai vazut cat de repede ti s-a implinit dorinta? Erik-pupaciosul...scump mic!
Sisi, bafta si tie la !
Silviei ii place tare mult sa imprastie lucrurile prin casa...se plictiseste repede de ele si le lasa acolo unde ii pica bine. Dulapurile la care are acces sunt cele de pantofi, pe care ii scoate mereu si ii studiaza, iar mai nou are mare treaba cu sireturile. Ii place sa intre in dulapul meu de haine, cum il deschid e atza acolo, imi ia haine si le "imbraca" spoi defileaza prin casa cu ele sau imi ia pantalonii ca sa bage cureaua in catarama. (fac o paranteze...azi am fost la cumparaturi, iar la raionul de pantaloni barbatesti, unde credeti ca s-a oprit fata mea? la curele, ca sa le bage in catarame...dar nu oricum...ci cureaua unui pantalon in catarama celui de alaturi ). O alta atractie e camera Dianei, cum se deschide usa hop si ea, papusile Barbie si masina pentru papusi sunt favorite, dar si telefonul si casuta papusilor. Chiar ieri eram tare mandra de fetele mele, eram numai cu ele acasa si eu bucataream, asa ca le-am lasat pe amandoua in camera Dianei si se jucau. Pana acum Silvia lua orice jucarie pe care punea Diana mana, asa ca nu se puteau juca impreuna, mai ales ca Diana are jucarii de fetita mare. Dar uite ca toate eu un inceput.... Bicicleta Dianei e o alta atractie, incarca sa se catere pe ea, normal ca nu reuseste. Iar azi i-am luat un carucior pentru papusi si e tare incantata sa-si plimbe papusile. Se mai joaca cu cuburi lego, le pune si le scoate din cutii sau pungi, sau pune capace la borcane si sticle.
Practic nu ma joc cu ea, isi gaseste singura jucarii, ocupatie.
Mai butoneaza tv-ul si combina audio(pe care am scos-o din priza, ca o zapacise saraca!), cu telecomanda nu are voie, desi cum o prinde in mana se repezeste la tv. Se mai joaca cu mingile, baloanele, le mai da sa pape la papusi, le pupa, azi ii dadea lui Nenuco sa sufle intr-un fluier si ii arata cum sa faca (sufla si ea in gol). Mai...cam atat cred eu ca ar fi.
Si noi gasim in pantofi tot felul de jucarii, cubulete, pune tot felul de lucruri in dulapurile de pantofi sau in sertare pe care noi le cautam apoi innebuniti si nu stim unde au disparut.
Hai ca am scris destul...sper ca nu v-am plicti!
Pupicei mamici, copilasi si burtici!!
Mihaela, Diana(22 nov 1996) siSilvia(10 sept 2003)
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
http://community.webshots.com/user/mihaelas_20
http://community.webshots.com/user/fetele_mele
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro