Dozare anticorpi
Raspunsuri - Pagina 2

mariamunteanu spune:
M-ati pus pe ganduri. Eu am 01 cu Rh+ si sotul AII nu stiu Rh-ul.
Bebe e in burtica. E vreo problema teoretic ?
Maria

AdrianM spune:
Monica - si eu am aceeasi problema ca si tine si in plus eu am si RH negativ. Pt.chestia cu RH-ul am aflat ce trebuie sa fac, dar din cauza grupei de ce sunt probleme. Eu am O1 si sotul A2 :(
Stii mai mult despre acest lucru, ti-a zis vreun medic?
Multumesc
Catalina
quote:
Originally posted by Monica-Elena
Cristina tu esti o norocoasa. De exemplu mama are grupa 01 cu RH negativ si tata 01 cu RH pozitiv. A nascut de doua ori fara nici o problema si fara nici un fel de vaccin acum 35 de ani(pe mine)si 4 ani mai tarziu pe sora mea. Eu de exemplu am 01 cu rh neg si sotul meu A2 cu rh pozitiv si avem probleme in obtinerea sarcinii. Deci ideea era ca nu exista o regula. Asa spun cartile dar in practica nu exista doua organisme care sa se comporte la fel.
Monica

Gianni spune:
Sa-nteleg ca daca eu am grupa 0 si sotul A2
nu sintem compatibili?
In cazul meu , primesc ovocite de la o donatoare si culmea...
singura mea pretentie a fost grupa de singe 0 (nu tu ochi albastri , par blond ondulat , figura de fotomodel enz...doar grupa de singe )si chiar am refuzat o donatoare cu grupa B. Sa-nteleg c-ar trebui sa aleg orice alta grupa de singe in afara de O?
Doamne, poate cineva sa ma ajute si pe mine , pt.ca chiar nu inteleg absolut nimic.....................
Multumesc anticipat!
Catalina

Monica-Elena spune:
AdrianM eu voi face in doua saptamani FIV si dr mea mi-a zis ca trebuie mare atentie fiind o incompatibilitate si de grupa si de RH(eu negativ sotul pozitiv). Mai multe o sa iti spun dupa embriotransfer.
Monica

anemona spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
M-ati pus pe ganduri. Eu am 01 cu Rh+ si sotul AII nu stiu Rh-ul.
Bebe e in burtica. E vreo problema teoretic ?
Maria
Maria, si eu am exact aceeasi grupa ca tine, 0 pozitiv, iar sotul A2 pozitiv. La tine este numai o incompatibilitate de grup, cea de Rh nu este pt ca tu ai pozitiv, deci sotul poate avea ori pozitiv, ori negativ, nu conteaza. Deci va trebui sa-ti dozezi anticorpii de grup. Si eu mi i-am dozat de doua ori in timpul sarcinii, o data la 12 saptamani si o data in luna a 7-a, au iesit negativ. Dar nu sunt probleme, iar ce poate fi teoretic, este ca bebe sa aiba un icter mai accentuat dupa nastere, dar asta numai daca apar anticorpi, deci nu la prima sarcina, ci la a doua sa zicem. Dar incompatibilitatile de grup dau reactii mult mai usoare decat cele de Rh. Nu te speria, fa-ti dozarile si stai linistita.
Anemona

monu spune:
fetelor se pare ca si eu sunt cu 0,1 iar sotul cu A2 dar avem RH-negativ. Am cautat aseara prin reviste si am gasit rapsunsul unui dr. la incompatibilitate de grupa sanguina. din ca am inteles eu singura problema este la nastere cand bb poate face icter.
nu stiu ce sa mai cred!
monu