Copilasi de iunie-iulie 2003 (31)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pufulet spune:

Romana –scoala de soferi se poate face acolo unde ai flotantul dar examenul se da in localitatea de domiciliu(resedinta de judet ).

Ama si bb Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Iata ca am pus pozele, in sfarsit+unele demult uitate...
http://community.webshots.com/album/197193134vYwxzk
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doinna spune:

Buna mamici si bebei!Am reusit sa va citesc si va doresc un weekend placut.Noi suntem bine ,lui Daniel ii curge un pic nasucul dar sper sa fie numai atit.Mai avem o problema noi mincam seara in oras si de citeva seri a inceput sa faca o galagie la masa(in seara asta chiar a exagerat),se cam uita lumea la noi,am incercat eu sa par ca nu observ dar nu prea stiu ce sa fac.Cred ca trbuie sa-mi schimb obiceiul si sa mai gatesc acasa dar greu imi mai vine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Fetelor,

Scriu si eu in mare viteza ca plec la o nunta la Pitesti... Sa luati neaparat revista "Academia mamicilor" din luna asta ca sunt articole foarte interesante si subiectul luni e "rasfatul copiilor".

Noi iar am avut ca ca mai moale plus niste nopti mai naspa si ieri i-am dus cacuta pentru coprocultura si coproparazitologie. Parca ieri a fost ceva mai bine (nu mai era asa apatic) si noapte asta mai cuminte.

Cu educatia ce sa zic??? Incerc si eu sa il invat amai multe cuvinte insa observca le invata oricum cand vorbesc cu el. Nu are rabdare sa se jiace cu jucariile si "carticelele" sunt la mare cautare. Nu vrea sa imi arate nici un animal din ele, insa vad ca le stuidiaza uneori foarte atent. Cu Bodo ar vrea el sa se joace dar dl. bodo nu il baga in seama deocamdata. Intelege daca ii zic "nu" si pleaca spre alta locatie (foarte rar se mai intampla sa nu).

Ioana, ma bucur ca ai avut puterea sa ne spui povestea ta, ca sa iti simti sufletul mai usor fata de noi. Stiu ca e foarte greu pentru tine insa asa e viata. Sa stii ca si eu aveam impresia ca nimic nu mi se poate intampla desi vedeam in jurul meu lume cu o groaza de probleme. Parca mi se parea ca sunt sub un clopot de sticla unde nimic nu ma poate ajunge. Si n-a fost asa, normal... Impoprtant e sa te ridici si sa o iei de capat. Ai o fata minunata care iti va aduce multa bucurie in suflet. Si despre ce ai sa-i spui in legatura cu tatal ei o sa vezi tu pe parcurs in funtie de situatie. Oricum, poate cu noi iti va fi mai usor.
Referitor la suzy, e foarte bine ca nu doarme cu ea toata noaptea in gura. Doar la adormire e mai mult decat super. Cred ca la un moment dat va renunta ea singura.

Pojo, nu ai deloc accent, sa stii de la fata. Oricum pe mine ma uimeste Flaviu, cu cate face. Lui Tudor nici prin cap nu ii trece sa manance singur desi am facut cateva tentative. Cred ca e un pic lenes...

Bychi, daca e adevarat cu lopatelele si tacamurile, noi mai avem ceva pana o sa mancam singuri. zgarma de doua ori cu polatica in nisip si pe aici ti-e drumul. El are treaba cu oamenii. Ii priveste, le face ochi dulci si daca e bagat in seama e cel mai fericit. Eu ii dau lui Tudor zymafkuor si Vigantol. oricum am inteles ca fluorul se da acum pentru dentitia definitiva. Dintii de lapte si-au luat fluorul de la noi, cand erau in burtica.

Romana, sanatate multa, multa!!!!!!!

Gio, multumim de poze. Sunteti tare frumosi. Imi pare rau ca nu ai stiut de intalnire. eu am fost plecata zilele de dinainte ca daca te vedeam pe listuta te sunam sa vad daca vii.

Doinna, he, he, treci la gateala!!! probabil ca o sa-i treaca toana asta. Io sa stii ca as prefera la restaurant!

iar ma .... Bodo la creieri ca vrea afara. Asta-i soarta mea...

weekend placut

Pupa crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Am revenit si eu .pitica mea a scapat de febra ,mai curge nasucul,mai tuseste ,inca mai i-a antibioticul.
Mi-au placut f mult pozicile de la intilnire sinteti niste dulci ,ce bine ca va puteti intilni .
Romana azi am intrebat la parintii intreaba ,parintii raspund sa vad daca mai sint pitici care nu merg inca la virsta asta.Dar de citeva zile pot sa zic ca merge f bine ,nu mai cade decit f putin ,dar am teama sa o las singurica sa zburde.
Sper sa mearga cit mai curind ca sa nu mai fiu si eu asa stresata.Face pasi multi pina cind isi mai pierde echilibrul si chiar o i-a la sanatoasa ,de mi-e frica sa nu cada sa se loveasca.
Cum ii educam pe bebeii nostri?Offf uneori simt ca ma izbesc de incpatinarea ei continua ,vrea ea sa fie sefa ,dar eu intotdeauna ii vorbesc ii explic .
Cind baietelul meu era asa mic ,urla mult ,se juca dar era de o incapatinare atit de mare ca simteam ca o sa ajung la capatul puterilor.Noptile nu le dormeam ,ma gindeam ce pot sa fac ,cum o sa-l educ.Cind a crescut e mult mai ascultator ,are grija de surioara lui mica.Cred ca e bine sa vorbim mereu cu ei sa fim atenti la ei ,cer f multa atentie ,pitica mea ma solicita mult ,vrea sa se joace ca Rayan ,il imita ,vorbeste ca el,eu sint mereu in preajma .Va pupa Catan si trupa de pitici.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Buna seara dragi mamici!

Reusesc si eu sa scriu in sfarsit. Am avut una din saptamanile alea stupide in care iti doresti sa fi dormit pentru ca era mai putin pagubos. Nu ca as fi patit ceva foarte rau, doar ca toate mi-au mers de-andoaselea - incepand cu luni dimineata cand am busit computerul (nu fizic, doar a trebuit reinstalat) si pana azi cand a "ciobit" Andrei masina la un colt. Sper ca urmatoarea va fi mai buna, ca altfel imi iau concediu si dorm ca ies mai ieftin.

Dar hai sa revin la subiect, cum bine spunea Romana.

Azi am facut in sfarsit Priorix-ul. Nu a facut scandal, nici nu s-a umflat, pana acum nici o problema. a avut careva reactii adverse la el?

Ieri il pune Dadi pe Matei sa se culce la pranz si pleaca sa spele vasele. Cand termina liniste - "grozav, a adormit puiul" si tot liniste o vreme, asa ca isi face curaj sa intre la el in camera unde uitase nu stiu ce. Cand colo "puiul" semana mai curand cu un pui de rotweiler - reusise sa isi bage un degetel dibaci in saltea si scotea de zor umplutura. A izbutit sa faca o gaura apreciabila.

Mersul: tocmai am vazut o statistica neoficiala (bazata pe un poll pe ~30000 mamici de pitici de 1 an si 3-4 luni) care spunea ca 58% din copii merg foarte bine, 5% nu merg inca, iar restul se imparteau aproape egal in "merg foarte bine" si "mai merg, mai cad". Deci toata plaja si nici un motiv de ingrijorare (inca) pentru mamicile cu copii mai lenevuti.

Somn: Si noi avem probleme cu somnul de peste zi. De vreo 2-3 saptamani nu mai vrea sa doarma de doua ori, dar daca nu doarme de dimineata nu prea reuseste sa stea treaz pana la pranz, asa ca avem de-a face cu un copilas super-obosit in fiecare seara. Numai bine, cand vin eu de la servici sunt intampinata de un cor jalnic de scartaieli si miorlaieli, ca nici sora-sa nu mai doarme la pranz si sunt amandoi foarte obositi.

Olita: "Manualele" spun ca nu are rost sa fortezi copilul cu olita la varsta asta iar experienta mea spune acelasi lucru - din gasca din parc de copii de varsta Anei, doar vreo doi au scapat de pampers de-adevaratelea inainte de doi ani, majoritatea pastrand cel putin scutecul de noapte si pe cel de plimbare. Eu, lenesa din fire, nici macar nu i-am cumparat Anei olita pana pe la doi ani jumate, dupa care am avut nevoie de trei saptamani pana sa scapam de scutecele de zi si nu mai stiu cat pentru cel de noapte.

Stanga-dreapta: ca si cu olita, nu cred ca are rost sa te chinui sa ii bagi unui copil de varsta asta notiuni atat de avansate pe care le va prinde din zbor la timpul lor, fara efort din partea ta sau a lui. De la Descopery citire - cica ~10% din populatie are probleme cu orientarea stanga-dreapta din pricina unei conexiuni prin creier care pur si simplu nu se face. Povestea asta e ereditara asa ca daca aveti tendinta de ale incurca, toate sansele ca acelasi lucru sa se intample cu copiii vostri. (Nu ca ar fi mare branza.)

Ce-i invatam: Nimic. Nu-i invatam in acceptiunea curenta a termenului, ci doar ii ajutam sa invete singuri. Le dam cuburi si forme geometrice dar nu "ii invatam" sa le foloseasca ci ne jucam cu ei, astfel incat sa inteleaga prin exemplu. Le aratam animalele din poze dar nu incercam sa-i invatam ca pe papagali unde e curcanul, cum face rata si ce culoare e baobabul. Le citim poezii dar nu le cerem sa le invete. Ii supunem cat mai multor experiente dar nu incercam sa le bagam nimic in cap cu forta. Invata oricum. Dar cu placere. Dincolo de discursul pseudopedagogic si noi incercam sa il tinem cat mai mult afara unde sunt atatia stimuli si sa vorbim cu el tot timpul, povestindu-i ce facem si ce e fiecare lucru.

Vigantolette - ii dau eu lui Matei. Este acelasi lucru cu Vigantolul (adica vitamina D3) dar pastile in loc de ulei. Nu stiu ce legatura ar putea avea cu dintisorii(?), daca ar fi zis de fluorvigantolette mai intelegeam (are fluor, dupa unii bun dupa altii nu).

Sanatate tuturor copiilor raciti (si parintilor raciti deasemeni)!

pe curand,
madishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Dragele mele se cunoaste ca e w/end si asta va tine departe de forum. Insa sper ca de maine sa va vad in top!
Cum nu mai stim ce si despre ce sa discutam m-am gandit sa povestim “isparvioarele” ale copilasilor nostrii.
Si in acest sens am sa scriu “d’ale lui Flaviu” si daca va plictisiti sariti acest pasaj:
Cum ultimile zile din aceasta saptamana au fost superbe am stat iar mai mult pe afara si am facut plimbarile necesare pt somn. Dimineata se joaca in curte mutand scanduri dintr-o parte in alta si incercand sa-l faca pe Bobi (un caine) sa manance struguri. Sacandurile le pune si peste prag, ca e mai inalt si isi face asa un fel de balansoar si se da uta pana inerent ajunge pe jos; asta vara i-am luat o roata zgomotoasa (o jucarie) care se impingea cu un bat, evident ca batul nu mai este insa m-am bucurat ca l-am vazut luand o teava si nu stiam ce vrea sa faca… o studia cand la un capat cand la altul si apoi a reusit s-o infinga in locul in care fusese coada rotii si asa a venit la mine fericit ca poate impinge roata. Nu sta o clipa locului. Cel mai nostim e cand se catara pe un scaun sau o banca, pt ca cu mainile prinde de margine si se trage in maini pana isi ridica fundul asa caraghios de sus si apoi pune ghenunchii. Prin parcuri cand vede copii devine f timid si cand nu sunt atenti la jucariile lor, Flaviu se duce asa pas, pas si “fura” jucaria. De multe ori rade de ce face chiar daca il cert.
Aaa, sa traiasca mustul! E inebunit dupa el; ieri la pranz am stat la masa cu ai mei si cum s-a lasat cu gratar s-a sarit si cu must. Flaviu nici nu a vrut apa, a adus singur sticla si un pahar si striga asa “da-I, da-I ata”. Dupa ce a baut o gura a plescait de palcere si apoi a facut “ahh!!”. A fost simpatic tare, insa deja m-am gandit ce pasiuni pt Bachus are.
s-a dus la taicasu care mancase niste caramele si a strans toate hartiutele in manuta si apoi le-a dus la cos. Asta m-a dat pe spate pt ca nu i-a zis nimeni ce sa faca.

Asa cum zice si Madishor, copilul invata singur prin exemple sau pur si simplu jucandu-te cu el. Legat de care e stanga si care e dreapta, nu are rost acum; eu cel mult ii spun lui Flaviu asa pt invatare, sa mute lingura din mana stanga (ca el cam stangaci ) in mana dreapta. Si o face insa fara sa stie de ce.
Ma gandeam sa-I cumpar cateva animalute din plastic pt avedea mai clar cum arata, insa nu stiu daca mai exista sa ceva cum erau pe vremea mea, ferma de animale. Tare mult as vrea si eu sa se joace cu jucarii insa nu vad sa aiba o astfel de inclinatie; nici tv –ul nu-l intereseaza decat daca sunt dansuri.

Hai sa mai vorbim si depre noi ce preocupari mai avem in afara copiilor, ce mai citim, si cum sa mai avem grija si de noi, ca eu una de cand sunt numai acasa parca m-am salbaticit.

Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Ce-i invatam: Nimic. Nu-i invatam in acceptiunea curenta a termenului, ci doar ii ajutam sa invete singuri. Le dam cuburi si forme geometrice dar nu "ii invatam" sa le foloseasca ci ne jucam cu ei, astfel incat sa inteleaga prin exemplu. Le aratam animalele din poze dar nu incercam sa-i invatam ca pe papagali unde e curcanul, cum face rata si ce culoare e baobabul. Le citim poezii dar nu le cerem sa le invete. Ii supunem cat mai multor experiente dar nu incercam sa le bagam nimic in cap cu forta. Invata oricum. Dar cu placere. Dincolo de discursul pseudopedagogic si noi incercam sa il tinem cat mai mult afara unde sunt atatia stimuli si sa vorbim cu el tot timpul, povestindu-i ce facem si ce e fiecare lucru.

Bine zis, Madishor...marea majoritate a lucrurilor pe care fi-mea le-a invatat , le-a invatat spontan...celelalte, le uita fff repede, cu cat insistam mai mult cu atat mai repede. Asta-i buna de aratat la binevoitori!
Crisa, si fi-mea face mai moale, dar asat nu e o noutate pt noi. A mea e racita si face de la medicamentele pe care i le dau.
Catan, ma bucur ca sunteti mai bine.
Pupici,
Gio si Taisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Buna,dragi mamici,dupa atat timp!!!

Sunt aici,nu am disparut si ma simt tare bine vazand ca nu m-ati uitat.Ajung sa va citesc pe diagonala,pe orizontala,printre randuri si tot nu va scap.Insa nu apuc sa citesc chiar tot si sa fiu la curent cu tot ceea ce discutati voi.Au fost mai multe dati cand am vrut sa va mai scriu,insa dupa o absentza asa de lunga ,parca ma simteam "straina" sau mai bine zis "pe dinafara".Mi-e dor de voi si iata ca de data asta chiar mi-am luat inima-n dinti sa va scriu doua randuri macar.
Daca e sa fac un rezumat scurt la totata perioada mea de absenta as putea spune ca mi-a fost foarte greu sa fiu singura acasa cu Emma cate 5 zile pe saptamana,iar in urmatoarele doua sa alergam dupa cumparaturile necesare.Nici acum nu e altfel insa ceva ceva tot s-a schimbat si este parca "alta viatza".Am intzarcat-o!!!Acum o luna.Nu ma intrebati prin ce am putut sa trec.A durat cam o luna(!!!) si nu cum scrie peste tot ...3zile.La noi nu a mers dintr-o data ,ci treptat.A fost,pot sa spun,cea mai grea perioada de pana acum.La asta,daca adaugati faptul ca de cand s-a nascut ,eu nu m-am despartit de ea nici o secunda,o sa intzelegeti de ce mi-am pierdut rabdarea.Chiar daca gasesc timp sa va scriu,nu mai am rabdare.

Insa repet,mi-e dor de voi si va urmaresc asa cum pot si eu.Am citit despre "intalnelile" voastre si tare va mai invidiez!
Imi doresc sa revin cu amanunte despre noi si sper sa o fac chiar maine.
Va pupez cu drag,

Mami si Emma gangurica
http://community.webshots.com/user/claudik100
http://community.webshots.com/user/claudik1000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

CLAUDYA ce bine ca ne mai scrieti! Noi nu v-am uitat deloc si ne-am intrebat tot tmpul ce mai faceti. Suna cosmar ce povestesti tu cu intarcatul, dar bine ca ati terminat totul cu bine. Mai scrie-ne cand ai timp!

MIHAELA, inca o data se dovedeste ca Flaviu e genial. El si cu Mariuta Corneliei tin topul la cei mai avansati copii dpdv intelectual. Auzi, sa stie el sa foloseasca teava in loc de batul rotii... tot respectul .
Apropo de ce facem pentru a ne ingriji: eu imi gasesc timp, oricat as fi de aglomerata (si avand si serviciu nu e f. usor), sa ma duc la cosmetica la 3 saptamani, sa ma duc din cand in cand cam o data la 2-3 saptamani) la o piesa, la un film, la un restaurant, sa ies cat mai mult din casa in parc sau la prieteni -- aici e mai simplu ca pot lua si copilul ... Cat despre carti, eu nu pot trai fara ele, asa ca macar seara imi fac timp cate 30 de minute sa citesc un pic. Mi-am luat atatea in ultima vreme, de nesatula ce sunt, ca mi-ar lua luni in care sa nu fac altceva daca ar fi sa le citesc pe toate

MADISHOR eu nu am auzit la nimeni de reactii adverse la Priorix.

ROMANA multa sanatate intregii familii.

CATAN ai vazut ca pana la urma si-a dat drumul si Cindy la mers... Acum trebuie sa ai grija sa nu ii lasi in preajma lucruri de care sa se poata lovi, sau sa ii mai temperezi elanul daca merge prin locuri unde poate sa alunece si sa cada. Dar ce te invat eu pe tine ca tu esti mamica de doi copii si stii mai bine

DOINNA nu te stresa pentru ce zic altii in localuri. Las' sa invete sa fie toleranti .

Noi nu ne mai laudam cu nimic, doar ca aseara a mancat prima oara struguri. ne-a vazut pe noi si a cerut ea. Altfel, puteam eu sa ii dau oricat ca nu ar fi vrut...

Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".

Mergi la inceput