Copilasi de iunie-iulie 2003 (31)
Raspunsuri - Pagina 14
Cornelia spune:
Nu ma dati disparuta. Sunt cu o groaza de probleme si problemute la serviciu si imi e o greata si la propriu si la figurat.
Va pupam
Cornelia si Mariuta
Ioana Sora spune:
Fetelor, am paralizat de frig azi-noapte ! V-au dat drumul la caldura ? La Cata in camera am pus radiatorul in priza, dar mai mult de 16 grade tot n-au fost. In restul casei, erau 14 grade !! Innebunesc ! Dimineata lui Cata ii curgea nasul. Cred ca ii omor pe-astia ! Cata n-a fost niciodata racita si, daca raceste din cauza lor, nu stiu ce le fac...
Multa sanatatea in continuare tuturor bebeilor raciti !
Sa va spun ce mai face fi-mea... Ziua sta la mama, pana scap eu de la munca. Daca mama indrazneste s-o certe, fi-mea isi ia ghetele in mana, se duce la usa, da cu pumnii sau cu ghetele in usa si tipa "mama mea" ! A disperat-o pe bunica-sa... Nu va mai zic ca am inceput operatiunea de pus zavoare si chei peste tot, la toate usile de la dulapuri si la toate camerele. Nu de alta, dar scoate toate farfuriile, oalele etc... E disperata Cata ! In fiecare zi are cate o noua surpriza de acest gen si face adevrate crize cand nu mai are acces in cate un loc. I s-a taiat si cu intratul la mine in camera, ca mi-a consumat deja doua sticlute cu parfum. Suparare mare ! Credeam ca o sa darame usa cu totul... In rest, e cuminte, un ingeras. Sta numai in mijlocul mesei, ca tare frumos se vede lumea de acolo !
Va pup.
crisotexa spune:
Fetelor,
Dupa doua zile de maaaaaaaaaare frig acum in casa e cald si bine. Imi place asa de tare caldura de in fiecare zi ma gandesc cum traiesc frate eschimosii!!! Toata ziua frig, frig, nu innebunesc oare????
Problema mea e cum sa nu il infofolesc pe Tudor ca nu cumva sa ajunga ca mine. Mi-am adus aminte cum in scoala generala (vremurile alea ceausiste crunte - fara caldura) imi puneam cate 6 perechi de sosete. Noroc ca eram super schiloada si imi puneam si enspe perechi de nadragi...
In revista "academia mamicilor' e o reclama la cartea "Copilul de la 1 an la 3 ani" - seditura teora 2003. A citit-o cineva?
Sa va redau si o reteta de batoane de cartofi cu susan care cred ca e super (probabil si fara susan). Eu sigur o sa o incerc:
- 400 g cartofi piure
- 125g cascaval ras
- un galbenus de ou
- faina
- lapte
- o lingura de susan
Incingeti cuptorul la 200 de grade (n-as sti sa va spun ce inseamna asta la un cuptor de la aragazele noastre neinstruite in a ne spune temperatura din burtica lor). Puneti intr-un vas cartofii piure, cascavalul si galbenusul de ou si amestecati bine. Formati betigase de grosimea unui deget si rulati-le pe masa acoperita in prealabil cu faina. dati pe fiecare prin lapte si apoi prin susan, ca pe snitel. Puneti-le apoi in tava si coaceti-le 10 minute, pana devin aurii si crocante.
In revista mai e si un articol despre joc cu papusi (specific coipiilor de la 18-36 luni). Foarte fain, este vorba de papusi pe care sa le confectionam noi impreuna cu copii din sosete, fire de ata etc. Cred ca sunt foarte instructive pentru bebi. Daca e careva interesata de articol si nu poate face rost de revista, spuneti acilea si ma execut si il scriu.
Tudor papa cu mare pofta placinta cu mere si dovleac. Maine ii face mama cu branzica.
Citeam pe site-ul asta despre videocasete teletubies, ca foarte apreciate si educative pentru 1,5-3 ani. Stiti ceva de ele?
Pojo, crezi tu ca stai linistita pe nouras, daca pacatele sunt mari.... Mortala faza cu documentul lui taica-tu. Las ca iarta el nepotu..
Carmenutza, bafta multa la negocieri.
Magda, cum zicea si Bychi da-i faina de orez cu lapte (eu foloseam in loc de cereale, faina de orez de la Hero).
Doina, noi bem doua biberoane de 250 ml lapte, unul dimineata si unul seara. Uneori nu-l vrea tot cu biberonul (pun si trei masuri de cereale seara si doua dimineata si e mai gros) si il dau cu lingurita.
Elena, daca aveti nevoie pentru lectiile de actorie
vi-l dau si pe Bodo. Abia asteapta.
Andra, ai grija cu telefoanele de la fete (vezi Maya) ca uite asa, usor, usor, se bag ele in sufletul baietilor.
Cornelia, multa sanatate iti doresc. Incearca sa te odihnesti cat mai mult in weekend .
Catan, ce mai fac puii? sanatate multa!
Gio, Lya, Maria, Adi, madisor, Amik, Claudya, Madic, ce mai faceti fetelor. Mai dati si voi un semn sa stim ca sunteti bine.
weekend placut
Pupa Crisa
bychi spune:
Hai ca m-am distrat. Pai eu ma minunam de Oana la intalnire cat de fain se juca cu Bodo si cum dadea in mintea lui sa-i ia mingea. Dar Elenei nici prin gand nu-i dadea sa ne dezvaluie tot (sau poate nu eram prin preajma). Si Flaviu cu piatra ponce, saracutul, dar nu s-a inrosit tot?
Ioana si noi suntem cam in aceeasi ipostaza cu Tibi si ii punem cat mai multe barieri in cale. Si nu stiu ce are cu lucrurile mele, ca ale lui Liviu stau asa de frumos ordonate si intacte. Vreau sprayul, il caut sub pat, vreau peria de par, probabil printre jucariile lui. Se catara peste tot. Cum nu esti pe faza iti suteste cateceva. Mai nou are mania cu incaltatul pantofilor mei. Deschide dulapul de pantofi si se serveste, dar numai cu ai mei
Si Stefania cat de ordonata e! Iar Mihai cat de vorbaret!
Mihaela, abia azi am reusit sa fac rost de tarate de grau si ma apuc de bors. Te tin la curent cu reusitele sau nereusitele. Poate reusim sa trimitem candva ceva poze, dar pana atunci pe punem pe site. A, si o sa-i fac si analize lui Tibi. Merci.
Kehleyr- alocatia pe card. Procedura nu este greoaie, dar trebuie sa umbli putin. Astfel, primul drum este pe strada Venerei sau actuala Parintele Galeriu la nr.8 (este o strada perpendiculara pe Calea Mosilor), unde are sediul Directia de protectie sociala a Municipiului Bucuresti. Acolo intri in biroul din partea stanga, unde soliciti un document cu care vei merge la o banca (Banc Post, BRD, BCR, etc.) si vei incheia un cont curent. Prin respectivul document, Banca se obliga sa primeasca banii reprezentand alocatia si sa ti livreze pe card. Te intorci cu respectivul document si cu contul IBAN pe strada Venerei si in 2 luni conventia intra in vigoare. Vei primi si alocatiile restante.
Elena inca nu mai dumirit prea bine ce-i cu Zymafluor-ul si de ce dr. mi-a recomandat Vigantolette si nu Fluorvigantolette. Si nici nu mi-e clar care e mai bun. Cred ca voi apela la ceva homeopat, dar te anunt.
Doina, Tibi bea cel putin 2 biberoane de lapte cu cereale iar de cand e intarcat mai primeste 1 sau 2 dupa cerere (fara cereale). Mananca si iaurturi, branza sau cascaval. Dar, cum ti-au zis si fetele, atata timp cat nu inlocuieste alte mese, nu-i bai.
Acum cateva zile m-a vazut ca beau lapte batutu si a vrut si el. I-a placut ata de mult incat l-a baut pe tot - 400 ml. Oare e ok pt. el? sa-i mau dau? Nu cred ca ii dauneaza cu ceva. Sau?
Crisa voi incerca reteta ca suna bine.
Week-end placut si mai multa caldura prin case.
Bychi si Tiberiu (28 iulie 2003)
bobi spune:
buna fetelor
nu am mai intrat demult… imi era dor de voi. l-am pus pe andi in patut si am zis sa intru, chiar daca e in timpul zilei. poze inca nu am reusit sa pun. tre’ sa le prelucrez ca sunt prea mari si va dura prea mult pana vi le incarca.
bychi – eu ii dau lui andi vigantolette demult, asa mi-a spus dr, sa inlocuiesc picaturile.
romana – insanatosire grabnica!
magda - ptr refacerea tractului intestinal, foarte bun este si debridatul acela care se mai da si la bebeii mici ptr colici
elena – felicitari ptr oana, inteleg ca pana la urma toata alergatura cu cursurile s-a concretizat intr-o prima satisfactie. bravos !!!
in rest suntem bine. andi si-a revenit si cu papatul - si cu lapticul, papa 2 biberoane de cca 250 ml de lapte simplu, i-am scos cerealele de tot, creau sa ii cumpar din acelea de mic dejun -, si cu kaki, era de la dinti. am mai zarit o masea jos (are deja 2 sus) si un canin stanga sus.
incerc mai nou sa il obinuiesc sa doarma numai o data pe zi, astfel incat seara sa se culce macar pe la 9.
e din ce in ce mai “reactionar” ca sa zic asa, spune cuvinte noi: “buite” (biscuite), amamamama adica “hai mai mama mai!”, “ba” (bau!) iar ultima chestie de care sunt foarte mandra e ca insfarsit a inceput sa dea pupici, si a inceput sa fie si mai mamos, asa cum ati prezis voi!
cred ca fi-miu o sa le aiba cu muzica. am fost in we sambata la ziua unui baietel din gasca de 4 ani. acolo, tone de jucarii de toate felurile, domeniile, texturile. cu ce s-a jucat: o chitara din aceea cu butoane care nu avea baterii – nu conta statea cu ea in mana si isi tinea cum trebuie mana sub grif , si un pian mic, la care canta de zor cu degetelele aratatoare. se mai uita din cand in cand , normal, si la celelalte jucarii, dar facea ce facea si revenea la astea doua. asa ca zilele trecute i-am luat chitaruta. oricum nu stiu daca v-am zis dar el canta deja la muzicuta, tamburina si tobite.
andi a adormit acum cu un picior in sus… ma duc sa il aranjez.
cu educatia… carticelele ii plac, se mai uita pe ele i-am pus si in patut si le mai studiaza si singur inainte de culcare, ii place tare mult sa mestereasca cu tati, deja se duce cu surubelnita si repara telefoane, jucarii, etc.
papitoii de plus nu au avut lipici la andi, abia zilele trecute l-am invatat sa plimbe un hipopotam de plus cu barcuta.
mai construim cu cuburile tip lego, ainvatat si el sa le puna, ii place sa dea ture in juru lu’ taica-su (ca sta in mijlocul camerei pe jos la 1 metru de tv -ca v-am zis doar ce nu vede) si trece pe burta pe sub picioarele lui, norma de aseara a fost cam de 8 ture. sau pur si simplu ia o punga de lego, sau trage o masina, dar in cerc. nu stiu lui ii place cu muzucile si dansurile, daca nu-mi danseaza toata ziua, mai face si piruete, si azi si-a mai adaugat un stil: indoaie si din genunchi. e un haios scumpic!
nici nu incerc sa il invat neaparat ceva, cred ca cu atat mai mare e satisfactia cand il vezi ca vine tot timpul cu ceva nou de la el. a propos, ultima lui distractie e sa ma asez eu jos langa patut si el sa ia pernutele si sa mi le arunce in cap! rade si tipa de veselie, e minunat!
maine plecam si noi la nunta tocmai in mangalia, la fratele lui val. vine taraful din clejani. de-abia astept sa topai!
v-am pupat week-end placut!
bobi si bb andi
pojogam spune:
Neata fetele
Este w/end si banui ca sunteti somnoroase si copii dorm pana tarziu si voi savurati o cafea la pat dupa niste sarutari pasionale... si sa ma trezesc, nu?! Doamne moata, asta s-a trezit si azi la 7:15 si in loc sa stea un pic ai mei cu el, sa mai rup si eu un pic de somn, ei au treaba!!!
Voi cum mai stati cu... si cu dragostea?
Eu sunt tare departe de astea... sunt atat de obosita ca am ajuns sa prefer sa dorm. Oare cand o sa-mi revin?
Elena , sunt cam uituca... FELICITARI PT OANA!!! si uite ca simtul artistic nu a intarziat sa apara!!!
Daca ati stii ce mai face copilul asta, aseara mort de obosela el cara un roto-percutor intr-o mana si in alta taraia o rola de prelungitor in cautarea unei prize...
Imi e tare drag, dar e fffff obositor.
HAi sa dam drumul la partea 32!!!
Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao