Premergator. Prea devreme?
Raspunsuri - Pagina 4
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Asa ca nu e corect sa spunem ca bebe al meu are 2 ani, a mers in premergator si nu e in regula...
Fortzatul copilului sa mearga cand organismul lui inca nu e pregatit are concecinte asupra psihicului care se vad in timp (peste 15 ani) si asupra conformatiei osoase care iar se vad in timp (chiar unul foate indelungat).
sanzi, te inteleg perfect si bineinteles ca m-am gandit si la asta!

numai ca noi n-am fortat-o pe ile... eu am fost, e drept, impotriva, dar intelege-te cu mama

o punea putin, copilul se bucura... la urma urmei, si cand o tineam in brate in picioare sustinuta ce diferenta era? statea batz de cand am nascut-o... nu zic ca era mai asa si pe dincolo, asa a fost copilul meu si nu am incercat sa-i oprim cumva evolutia
o puneam putin la inceput, apoi, pe masura ce crestea, o lasam mai mult!
si eu sunt de acord cu tot ce se spune, mai putin cu chestia ca ingreuneaza mersul singur...
riscuri sunt (de deformare a oaselor), e adevarat, dar stiti cu totii ca medicii generalizeaza si uniformizeaza: nu putea sa-mi zica: pune-o, si daca o puneam si aveam ulterior probleme, dadeam vine pe dna dr, nu?!
asa ca mi-am asumat riscurile, cunoscandu-le, si, cu grija, cu o supraveghere atenta, am facut ce am crezut ca e mai bine
acuma, fiecare cu "instinctul" sau!
nu recomand nimanui premergatorul inainte de 10 luni, pe acelasi principiu ca dna dr... dar daca copilul se tine bine drept si ii place... e alegerea parintelui
poate am spus vreo prostie... dar nu e bine nici sa exageram cu precautiile... nu-mi sariti in cap, dar asta e ca si cu fierberea biberoanelor: daca le fierbi, esti absolut sigur ca sunt dezinfectate... dar cine sta sa le fiarba toata ziua, dupa ce bebe e maricel?
daca nu il pui pe copil in premergator, e sigur ca nu va avea probleme cu coloana...!
si tot asa
lavi02 spune:
Noi n-am avut premergator, a mers singura la 10 luni si jumatate si suntem impotriva premergatorului. Pentru ca ii creeaza copilului o impresie falsa despre mers si nu este sanatos.
danielac spune:
quote:
Originally posted by Vevequote:
Originally posted by danielacDiana mea a mers pe varfuri si spun sigur ca nu din cauza premergatorului, eram chiar disperata la un moment dat , merge si acum din cand in cand pe varfuri dar numai cand se grabeste...
De unde stii sigur,Daniela???
Irina,veve & croko
pozici
Stiu pentru ca am fost cu ea la medic... asta odata, a doua oara am vazut bebei care merg pe varfuri fara sa fi utilizat premergatorul, a treia oara am vazut bebei care nu merg pe varfuri desi au utilizat premergatorul.
Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
Ioana77 spune:
Va raspund si eu din experienta mea f recenta (trageti si voi concluziile)
Am 2 baieti gemeni. La 7 luni, dupa ce au inceput sa se ridice singuri la marginea patului, am inceput sa ii pun in premergatoare.
Dupa aprox o luna situatia sta cam asa:
Yann:
- cand il asez in premergator dar el se joaca, nu se deplaseaza.
- cand il iau de manute paseste f bine, merge drept, pasi egali si nu merge pe varfuri.
Philip
- cand il asez in premergator se deplaseaza bine.
- cand il iau de manute mai mult topaie decat merge, face 2 pasi si da sa se aseze, merge pe varfuri, nu merge in linie dreapta.
Eu am decis de cateva zile ca renunt la premergatoare....
Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
28.01.2004_
flor spune:
Nici noi nu am folosit deloc premergatorul, nici nu prea am avut nevoie, Anne-marie la 6 luni mergea deja de-a buselea si ii placea la nebunie lucrul asta , la 10 luni a mers singura fara probleme. Am citit ca nu este bine sa il pui in premergator ca ii afecteaza coloana vertebrala si muschii picioarelor. Apoi distractii gaseste si daca se deplaseaza de-a buselea, rascolea toate sertarele si dulapurile:)
flor
DianaP spune:
Eu cred ca este bine sa-l pui in premergator de la 7 luni si nu mai devreme oricat de bine ar fi de dezvoltat copilul. Pe Alexa nu am vrut sa o pun in premergator, dar la varsta de 9 luni a primit unul cadou asa ca l-am volosit o perioada, dar nu foarte mult ptr. ca nu-i placea sa stea in el. Placerea ei era "mersul de-a buselea". Merge de la un an si o luna(acum are un an si doua luni),dar a facut progrese rapid.
Diana
27sapt&Alexa
anky spune:
Eu mi-am pus fetita in premergator de la 7 luni jumate si chiar i-a placut foarte mult si la 11 luni a inceput sa umble.Deci eu nu am nimic inpotriva premergatorului.Umbla ca orice copil normal.Sigur la 4 ,5 luni e prea devreme.
Anca si
Bianca
nikko spune:
Buna,
Ma numesc Nikko si am o fetita de 1 an si 10 luni Ioana - Paula.
Fetita mea la 3 luni nu mai vroia sa stea numai pe spate sau pe burta, se plictisea. Am vrut sa o pun in sezut intre perne dar pediatru ei cat si alte pers mi-a zis ca e prea mica, ca o sa isi strambe coloana, etc. Asa ca nu am facut acest pas. La 4 luni am ajuns cu ea la un profesor universitar pt un control si l-am intrebat ce sa fac. Raspunsul lui a fost (in conditiile in care Ioana s-a nascut cu 3700 grame si 55 cm iar la 7 zile avea deja 4000 grame) ca daca se cere in sezut inseamna ca are putere sa stea, asa ca sa o pun intre perne...lucru pe care l-am si facut. De fiecare data cand ii faceam baie si peste zi ma jucam cu mainile si picioruselor ceea ce a ajutat la formarea muschilor si la mobilitate.
La 5 luni am obs cum Ioana s-a ridicat singura in picioare tinandu-se de patut, in interior fiind. Din acea zi am pus-o cate o jumate de ora in premergator si faceam exercitii cu ea.
La 7 luni am obs cum fiind in patut s-a plimbat in picioare tinandu-se de margine cat e patutul de lung.
Iar la 9 luni Ioana a facut primii pasi singura pe covor in camera mare la bunici. Cu aceasta surpriza m-a asteptat cand m-am intors acasa de la serviciu :).
Din evolutia Ioanei eu va spun ca nu sunt de acord ca premergatorul incetineste dezvoltarea copilului. Ideea e ca nu il pui in premergator doar ca sa scapi de el ci il pui ca sa il ajuti sa depaseasca aceasta perioada de tranzitie.
Inainte ca Ioana sa poata merge singura in picioare a avut o perioada
in care a mers in 4 labe. Toata lumea care a venit la noi atunci a zis ca va merge mai tarziu in picioare pt ca asa e mai simplu,...
Nici aceasta nu s-a adeverit.
Eu iti sugerez in cazul in care bebele tau e destul de bine dezvoltat sa sa il ajuti se dezvolte in ritmul lui adica daca se cere in sezut pune-l, daca se cere in picioare ajuta-l.
Va pupam,
Nikko si Ioana - Paula
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by nikko
Buna,
Ma numesc Nikko si am o fetita de 1 an si 10 luni Ioana - Paula.
Fetita mea la 3 luni nu mai vroia sa stea numai pe spate sau pe burta, se plictisea. Am vrut sa o pun in sezut intre perne dar pediatru ei cat si alte pers mi-a zis ca e prea mica, ca o sa isi strambe coloana, etc. Asa ca nu am facut acest pas. La 4 luni am ajuns cu ea la un profesor universitar pt un control si l-am intrebat ce sa fac. Raspunsul lui a fost (in conditiile in care Ioana s-a nascut cu 3700 grame si 55 cm iar la 7 zile avea deja 4000 grame) ca daca se cere in sezut inseamna ca are putere sa stea, asa ca sa o pun intre perne...lucru pe care l-am si facut.
Nikko, nu stiu la ce dr universitar ai fost, dar eu care sunt doar o mamica fara prea multa experienta pot sa spun ca era cam in urma de tot cu studiile...
E normal pentru un bebe de 2-3 luni sa vrea sa incerce si alte pozitii, pentru ca intotdeuna pshicul este mai dezvoltat decat fizicul...
Daca copilul vrea, asta nu inseamna ca si organismul o ajuta...
Iar chestia cu pusu intre perne, arata exact ca copilul nu e pregatit sa stea in fund, daca era, se ridica singur si nu trebuia sa il imobilizezi tu cu perne!!!
Un copil merge cand e pregatit nu numai psihic, ci si motor..iar toate medodele astea de fortare ii satisfac nevoia de nou in detrimentul oaselor, muschilor si sanatatii pana la urma.
Sinzi
si David
Poze cu David la 19luni
sinzi_ana spune:
A!
Pe prima pagina a site-ului..am gasit asta:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=628
Este un raspuns clar ...cred eu!
Sinzi
si David
Poze cu David la 19luni