greturile si serviciul

greturile si serviciul | Autor: andutzy

Link direct la acest mesaj

La ora actuala imi este atat de rau, incat dimineata abia ajung la serviciu si nu sunt apta de nimic toata ziua. Stiti cumva ce pot face, conform legislatiei actuale? Concediu medical se poate lua pentru asa ceva? (desi nu ma avantajeaza, as lua bani doar cat am pe cartea de munca, adica modic). Sunt in aproape 6 sapatamani. Va multumesc!

andutzy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Eu am o prietena, care e assitenta medicala si care acum exact din acest motiv este in concediu medical.
Dar sincera sa fiu habar nu am ce i-a scris medicul de familie la diagnoztic.
Ideea e ca oricum medicul de familie, daca e boier izti da concediu .
Dar cat sa-ti iei concediu?
Din cate am citit eu starea asta tzine pina la 14, 15 saptamini.
Se pare ca din pacate va trebui sa rezisti eroic .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Off si eu am fost la fel. Dimineata, eram distrusa, intarziam de fiecare data ca aveam program de . Apoi pana pe la pranz, alergam din jumate in jumate de ora la baie sa , plus ca abia stateam pe scaun. Nu m-am gandit sa-mi iau concediu, ca am niste colegi si un sef super si ma lasau in pace, plecam si mai devereme acasa. Dar una peste alta a fost o perioada super nasoala, numai ca nu m-a tinut chiar asa mult. Adica pe la 11 saptamani am scapat de greturi si parca am renascut.
Acum am aproape 16 saptamani si am o energie de invidiat.
Poate ai si tu noroc si nu te tine prea mult.
Poti sa-ti iei concediu medical, daca vrea medicul de familie sa-ti dea, dar gandeste=te ca daca te va tine pana cand il simti pe bebe, asa cum se zice, ar insemna vreo 2 luni.
Multa sanatate!

Mihaela si bebe jucaus (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu stiu sa-ti zic cum e treaba cu concediul. Ia totusi si citeste ce au scris fetele si aici poate te ajuta ceva. Pe mine m-au ajutat sfaturile lor. http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32712
Si dupa asta te asteptam la mamici de mai iunie 2005 ca sa ne plangem de mila pe-acolo.
Fruntea sus ca o sa fie bine!

Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Cu diagnostic de disgraviditate precoce iti poate da concediu, dar vreo 2 saptamani. Se poate de asemenea sa iti prescrie ceva pentru greturi. Nu sunt chiar sigure medicamentele, asa ca mai bine te autosugestionezi ca e ceva trecator, prin care trec toate gravidele. Eventual la serviciu vezi care e cel mai scurt drum spre toaleta, si evita mirosurile puternice si care stii ca iti provoaca greata. Eu vomitam pana si pe marginea drumului, tinandu-ma de cate un stalp. Dar totul trece si uneori e motiv bun de consolare. Trece pe la 13 saptamani. Sa ai la tine mereu apa plata. Ajuta.

Rici 21 sapt. si "minunea lumii" din burtica

Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Draga mea, eu am avut greturi SI VARSATURI puternice de la 6 la 16 saptamani, zilnic. Stiu cat este de neplacut si obositor. Din nefericire, nu cred ca iti poti lua concediu pana nu mai ai greturi. Daca vrei, iti pot da insa cateva sfaturi din propria experienta si repet: varsam zilnic, de cateva ori pe zi si cel mai tragic era ca mirosul din incaperea in care lucram imi provoca o greata si mai mare.
- dimineata mananca pesmet/bicuiti sarati/sticksuri sau un mar (la mine asta avea efect) intinsa in pat, inainte sa te dai jos. Apoi mai stai cam 10 minute si ridica-te foarte incet.
- cand pleci de acasa asigura-te ca esti cat de cat ok. La o adica, e mai bine sa faci "showul" in baia personala.
- incearca sa ai cu tine tot timpul apa cu lamaie si foloseste-o mai ales cand versi, intre "episoade". Ajuta la relaxarea musculaturii si nu iti va fi atat de greu sa versi.
- ai grija sa nu versi pe stomacul gol, e bine sa fi mancat ceva cat de putin
- intreaba-ti medicul, insa eu am luat un complex de vitamina B cu fier. B-ul ajuta f mult si la diminuarea greturilor si la intarirea organismului care resimte aceste stari. Daca suporti, bea bors, are B in stare naturala.
- ar fi ideal daca gasesti, pt voma, pungi cerate, de hartie, cum sunt cele pt avion. Nu te ajuta cine stie ce dar cel putin nu vezi ce versi...
- incearca sa fii atenta la organism si sa iti dai seama: cand versi mai frecvent, ce alimente suporti, ce miros te ajuta (daca se intampla asta) sa te abtii. In final ai sansa sa ajungi la un "management" al varsaturilor ceea ce mie mi-a ajutat, cel putin stiam clar cand vars si ce pot face dupa aia.

Iti urez o perioada cat mai scurta de greturi si varsaturi si multa rabdare si sanatate.

sa cresteti mari! :-)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/tataruraluca
DPN 22 decembrie, Spitalul Cantacuzino

Mergi la inceput