Triplu test-sunt mai linistita

Triplu test-sunt mai linistita | Autor: Ana71

Link direct la acest mesaj

Va scriam zilele trecute un subiect in care va ceream sfaturile legate de o valaore anormala a triplului test (de fapt Beta HCG imi iesise un pic peste limita)
Subiectul este tot la rubrica asta :
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32555
In primul rand vreau sa va multumesc mult pentru raspunsurile voastre si sa va spun ca sunt mai linistita. Am fost sambata la eco la Diagnosis, la dr. Pop si mi-a spus ca totul e in regula. Nu va spun ce emotii am avut (ecografia a durat 30-40 minute) si primele 20 de minute doar se uita si masura (timp in care eu ma gandeam la tot felul de chestii), apoi a inceput sa-i dicteze asistentei. Copilul este perfect sanatos (toate organele sunt normale pentru saptamana 18 de sarcina, pliul nucal este 1,7mm , regiunea nucala normala). Inainte de a-mi face ecografia, i-am spus toata povestea mea cu triplu test si, dupa eco, mi-a spus ca nu am de ce sa-mi fac nici un fel de probleme pentru ca, daca Doamne fereste ar fi fost ceva valorile ar fi fost mult mai mari si in aproape toate cazurile nu numai un parametru din 3 ar fi fost aiurea ci minim 2 sau chiar toti 3. Mi-a explicat ca in cazul meu dumnealui crede ca a iesit un pic mai mare valoarea Beta HCG pentru ca placenta mea este mai voluminoasa (si asta nu-i dauneaza copilului) si acest hormon este secretat de placenta. Fiind volumul mai mare exista si o usoara hipersecretie. Oricum mi-a zis ca nu este nevoie de amniocenteza, pentru ca valorile astea (cuplat cu faptul ca ecografic totul este OK) nu o justifica. Mai mi-a spus ca o ecografie performanta facuta la varsta asta a sarcinii arata majoritatea problemelor pe care ar putea sa le aiba copilul (singurele chestii care nu pot fi verificate la eco sunt auzul, vazul-chiar daca la eco se vede cristalinul OK nu poti fi sigur ca bebelusul vede si ceva parca legat de fluxul de sange in creier). O sa mai merg la control intre 26-30 saptamani.Am aflat si ca este fetita si ma bucur tare mult. Adevarul este ca dr. Pop in cazul meu a fost de nota 10 (auzisem din mai multe surse ca, desi se pare ca este printre cei mai buni ecografisti din tara in perioada sarcinii, daca nu chiar cel mai bun, nu este prea comunicativ ), foarte rabdator si explicit (probabil ca se vedea si pe fata mea cat eram de stresata).
O sa merg diseara si cu rezultatul de la eco si la ginecolog si sper ca si ea sa fie de aceeasi parere si sa nu ma sperie cu vreo chestie.
Va pup si va tin la curent!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Felicitari Ana71, acum esti o viitoare mamica linistita. Sper sa ajung si eu ca tine, acum am doar 7 saptamani.
Maria

Mergi la inceput