Topic "carti pentru copii" - unde?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
gen68 spune:
noi suntem la faza cu 3 purcelusi. ma pune sa i-o citesc de 3 ori pe zi, si seara e nelipsita. culmea, ca nu prea am avut tangente cu cartile pana acum. a! si i-a mai placut "turtita".
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
iileana spune:
Cei trei purcelusi e un best-seller si pentru noi. O citim, ne jucam in parc "de-a purcelusii" (facem case din frunze si crengi, suflam tare sa le darimam, e-he-he...)
Dar "number one" este, de mai mult de-un an, pinguinul Apolodor! Cind am cumparat-o, m-am gindit ca e pentru mai tirziu (Tudor avea 2 ani si, evident, nu cunostea mai mult de jumatate din cuvintele de acolo). Ei, nu a contat, s-a indragostit de ea (de a doua cartea, cea cu poezioare scurte -o intimplare pe pagina), iar acum o stie (stim) aproape pe de rost! Are gusturi bune fiu-miu!
Sigur, citim si o sumedenie de alte carti, dar cea cu Apolodor e "cea mai cea".
gen68 spune:
Iileana,am citit si eu cartea cu apolodor(cum era tot titlul ?), si mi-a mai placut si 'amedeu, cel mai cumsecade leu'.
iileana spune:
Sint doua. "Cartea cu Apolodor" si "A doua carte cu Apolodor" (autor Gellu Naum). Eu nu le-am prins copil fiind, dar recuperez acuma. S-au reeditat la Humanitas. (Cea cu leul Amedeu si cu cangurul Ilie e a doua. Prima e cu fabuloasa calatorie a pinguinului in cautarea fratilor lui din Labrador)
Sint niste carti absolut superbe, amuzante, simpatic desenate si incredibil de bine scrise!
iileana spune:
Cit despre cartea cu Mac, maimuta Cocofifi si calul Sageata ("pumnareta pumnapi/ tapi tapi reun jigri"), intrebasem si eu pe vremuri aici despre ea (http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=15844), si m-a lamurit Ubi: "Aventurile lui Mac si Biletele lui Mac - autor Lucia Olteanu si desene de Livia Rusz".
Din pacate nu cred ca s-au reeditat. Erau haioase rau!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anina_n/Anina_n.jpg)
Anina_n spune:
Micuta mea nu are inca 3 ani. Citim povesti din cartile cartonate pliate, cu povestirea mai scurta si mai pe intelesul ei. Am inceput cu Scufita Rosie si Punguta cu doi bani, pe la 16 luni. Am continuat cu Alba ca Zapada, Capra cu trei iezi. Vara asta s-a indragostit de Cei trei purcelusi si Pinocchio. Iar acum, suntem la Fetita cu chibriturile. Inca suntem tot la carti cu povestirea mai scurta.
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii !
Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm
cristina73 spune:
Chiar azi am fost intr-o librarie si am fost si la sectia pt micuti dar nu mi-a luat ochii nici o carte.Poate sunt prea influentata de cartile copilariei mele si nu vad nimic interesant, deosebit in cele ce la vad aici.Ilustratiile nu mi se par atragatoare,unele prea "stiintifice", altele prea puerile.Textele la fel nu le gasesc prea interesante.
Am luat in cele din urma o carticica despre Mos Craciun,ca tot se apropie sezonul,cu ilustratii tare frumoase.Mai ales ca ne-am inteles cu micuta sa "predea" suzeta la Mos Craciun cind vine sa-i aduca daruri...
cristina73 spune:
quote:
Originally posted by ML
Fetita mea este racita. Revin, nu am abandonat subiectul. Va citesc.
Sper ca fetita ta e mai bine,sanatate
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ML/ML.jpg)
ML spune:
Imi pare rau ca mi-a luat atat timp...
Iata ce citim impreuna la 3 ani (vorba vine ... citim... Daca sunt prea sofisticate cartile ii povestesc pe scurt fiecare pagina si ne uitam pe desene)
Cartile lui Jan Brett (Manusa - care imi amintesc ca a fost tradusa in romana cand eram copil, Bebelusul de turta dulce - Gingerbread Baby;la un moment dat am crezut ca Turtita si cartea cu bebelusul sunt aceleasi, dar nu sunt si amandoua sunt tare frumoase, cartile cu Trollii si alte povesti de Craciun)
Cartile lui B. Potter ( cu iepurasul Peter, pescarul Jeremy, Tom Kitten, Veverita Nutkin etc)
Cartile cu ursuletul polar Lars care stiu ca s-au tradus in f. multe limbi si sunt tare potrivite pt. copiii (ursuletul scapa mereu din tot felul de situatii si se intoarce la mami si tati teafar, exista si o carticica pop-up, jocuri etc. iar desenele sunt dragalase)
As fi vrut sa spun cartile dar nu le am pe restul asa ca... Madeline si tiganii o tot citim si desi desenele sunt ciudate, cartea are un farmec aparte, fiind potrivita chair si pt. parinti
Fetitei ii place si una dintre cartile lui Dr. Seuss (cea cu blue fish etc.) versurile fiind scurte si cu o anumita cadenta, usor de memorat.
Mama mi-a trimis si cateva din cartile copilariei mele, care au mai "scapat", ca de ex. Teddy Ursuletul, Uta Mieluta, Rica Iepurica si Jumbo Elefantul (mai erau si altele cu Rita Veverita, cu o ratusca cred, cu o maimuta... publicate in '67), Dumbrava minunata, Talismanul de Safir si Aventurile lui Habarnam (grozava!), ultimele 2 mentionate deja si de altcineva.
Ar mai fi si altele care sunt dragute dar sunt poate mai putin cunoscute.
Sunt curioasa daca s-au tradus in romaneste vreuna dintre cartile pe care le-am mentionat la inceput si daca ati mai citit si altceva cu Madeline sau de J. Brett.