Mame surogat- pro si contra?
Daca tot s-a votat legea si putem macar avea certitutidea ca mamele purtatoare nu se mai pot opune la a da copilul mamei naturale dupa ce nasc, ca de faptul ca nu pot pretinde bani pentru acest serviciu nici nu se pune problema, mi se pare o tampenie,... cum sa nu-i platesti femeii care-ti poarta copilul in pantec? as dori sa stiu si parerile voastre pro sau contra?
Raspunsuri
andra10 spune:
Cum adica sa ti copilul cuiva asa fara sa primesti bani?Eu una nu cred ca s-ar baga cineva la asa ceva.In SUA se fac bani nu gluma din asta nimeni nu face pe gratis asa ceva.Pur si simplu ai spus bine e o mare timpenie,dar cine stie poate o sa aflam ca sint amatori sa faca un bine pe degeaba.
psj spune:
Cred ca legea se refera la cazurile care au avut loc pana acum cand desi mama purtatoare luase bani si semnase un contract la notariat (sau nu) refuza sa dea copilul si cerea o suma suplimentara de bani. Legal copilul era al ei , pentru ca ea il nascuse si eventuala intelegere de la notar nu avea suport legal . Copilul respectiv trebuia infiat de catre parintii sai biologici deoarece nu erau parintii lui si din punct de vedere legal . Am citit un articol(acum vreun an) ca se dorea introducerea unei legi care sa dea dreptul parintilor naturali sa nu mai fie nevoiti sa adopte copilul adica sa fie al lor de cand se naste si sa nu mai existe surprize ca mama purtatoare nu mai vrea sa renunte la copil decat in schimbul unor sume foarte mari . Pp si sper ca la asta se refera legea . Mi se pare normal sa primeasca bani mama purtatoare.
iuliana spune:
Eu sint de acord cu mamele surogat. Numai cine nu poate avea copii stie ce mana cereasca e sa gasesti o mama surogat. Am vazut la tv ce fericita era o femeie care, dupa a nascut un copil mort si al doilea i-a murit la citeva luni de la nastere, a apelat la o mama surogat. Si bineinteles ca se cere bani pentru asa ceva. Aici sint pline ziarele si revistele cu anunturi in care se cauta mame surogat. Copilul este al tau, nu este influentat cu nimic genetic de mama surogat. Genele sint ale tale, mama surogat e doar casuta in care creste copilul si imediat dupa nastere copilul este dat mamei naturale (nu cea surogat). Tot ea e si prima care tine copilul in brate. Se semneaza un contract inainte de a se plati si a se face toate demersurile. Dupa ce ca se plateste o anumita suma mamei surogat, se are in vedere si plata tuturor controalelor si medicatiei necesare femeii care poarta copilul pe parcursul sarcinii.
http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat
Garofitza spune:
Eu sunt total de acord.
In State, sunt agentii speciale "surogate mother", aceste servicii se ofera cuplurilor ce-au optat pentru aceasta metoda.
Sunt platite (uneori), sau unele o fac din pur si simplu umanitarism, compasiune, bunatate, dorinta de-a ajuta. Sunt femei deosebite, opinia mea, si curajoase. O sarcina unori implica si riscuri. 99% sunt numai purtatore (host) de ovul fecundat si implantat in uter. Ele-si "imprumuta" uterul pentru 9 luni. Sentimente de atasare probabil ca or fii, dar nu cred ca-s asa de profunde ca si pentru propriul copil. Femeile ce doresc sa devina surogate, trec prin diferite procese de filtrare si prin "councelling". Plus ca legile sunt diferite de la stat la stat. In California de ex., daca surogata mama este si implicata in procesc, in sensul ca ovulul a fost al ei, atunci si ea are un cuvandt de "spus" si copilului ii trebuiesc intocmite acte de adoptie, si acordul (surogatei).
Sa ajungi sa-ti "imprumuti " trupul pentru a ajuta pe cineva ce nu poate sa aiba copii? Cu sau fara bani, le apreciez din toata inima. La fel si celor ce adopta copilasi, ce poate fi mai nobil?
romaniaau spune:
Am vazut acum citeva seri la tv o emisiune cu o mama surogat din USA care fusese de 8 ori insarcinata si nascuse 10 copii, dintre care numai 2 erau ai ei. Afirma ca mai vrea sa nasca de doua ori, ca sa fie 10, suma rotunda. Cistiga bani pentru serviciul asta, dar spunea sa ii face mare placere sa simta un copil miscind si dezvoltindu-se in uterul ei.
De atunci ma tot gindesc daca e bine sau rau ce face ea.
Cred ca eu nu as putea sa fac atita bine cuiva.
Oana_B spune:
Eu sunt de acord sa existe aceasta lege, nu sunt de acord ca nu se ofera o recompensa.
Este firesc sa existe sentimente de atasare dar de aceea exista acel contract in baza unei legi ca toata lumea sa-si cunoasca drepturile si obligatiile.
Eu ce sa zic, in statul in care locuiesc (Michigan) este interzis sa angajezi pe cineva ca mama surogat.
Oana_B