oua de prepelita-ce si cum
Buna,
Am tot auzit de cura de oua de prepelita in meniul copiilor, dar nu prea ma pricep la cum sa le prepar. Baiatul meu are 2 ani si 9 luni. Eu i-am dat cate patru oulete fierte sau i le-am pus crude si frecate cu miere in lapte. Stie cineva cate ar trebui sa-i dau pe saptamana si in ce fel preparate pentru varsta lui?
Adriana&Matei
Raspunsuri
Leah spune:
Buna! Uite aici niste informatii, imi pare rau ca nu mai pot mentiona sursa, le am in arhiva de cand i-a traznit tatalui meu sa creasca prepelite in casa, la bloc. Noroc ca s-a razgandit. Vezi ca scrie ceva si despre cura la copii. Bafta!
"
Ouale acestea de prepelita nu sunt medicamente de sinteza care sa oboseasca ficatul, rinichii, pancreasul sau alte organe, glande sau structuri functionale umane ci sunt un produs natural, organic asadar, perfect adaptat nevoilor oricarui organism uman… Ele se asimileaza in organism in functie de nevoile acestuia, fara a-i produce uzura ci dimpotriva, avind rol determinant, constructiv, incepind de la nivelul celular si desigur pana la cel organic… Dar asta nu este totul, rolul lor nu se limiteaza la interactiunile strict fizice, ele actiontnd ca un puternic echilibrant la nivelul energiilor si in special al energiilor subtile… Si nu numai..Intreg organismul beneficiaza de efectele energizante ale acestor minunate comori naturale, toate lipsurile sunt completate, creandu-se o stare generala de bine, ceea ce pe multi i-a determinat sa se lase si de alte obiceiuri nocive pe post de stimulator, cum ar fi cafeaua, tigara si nu in ultimul rand, drogurile !
Foarte multi sportivi, printre care si vicecampioni, au urmat cure de intretinere cu oua de prepelita, obtinind rezultate deosebite in activitate, fara a mai consuma o multime de pastile din farmacii, ca vitamine, aminoacizi, enzime, suplimente minerale si stimulatori diversi ! Si ca ei, au procedat multe persoane cu functii de raspundere, solicitate, studenti, muncitori, femei gravide, mame si o multime de alte categorii, care in momentele respective se simteau relativ bine, facand cura doar pentru intretinerea perfecta a organismului si rezultatele au fost deosebit de bune !
Istoricul prepelitelor
Prepelitele, datorită deliciului cărnii lor, au fost dintotdeauna urmărite de vanători. Fresce egiptene din anii 2500-2350 i.e.n. reprezintă capturarea lor cu plase, iar in vechiul testament se gasesc multe referinte la prepelita de lan de grau. Prepelita a inceput sa fie domesticită in Coreea, China si Japonia in anii 1300 e.n.. Pentru a-i arata pretuirea , crescatorii japonezi i-au construit colivii din lemn de esenta pretioasă (santal, mahon) incrustate cu aur, argint, fildes si perle. Tot in Japonia, in secolul nostru, a inceput si exploatarea prepelitei pentru ouă si carne.
Conceptul antic chinez privind efectul miraculos al ouălor de prepelită in numeroase boli a fost redescoperit in Franta in 1963. In antichitate fusese folosit la chinezi in mod curent in tratarea astmului bronsic. Francezul Jean Claude Truffier, medic generalist, initiază terapia bolnavilor de astm bronsic cu oua de prepelită, obtinand rezultate remarcabile. Doctorul Truffier extinde tratamentul si obtine aceleasi bune rezultate si pentru rinita, conjunctivita, tuse spastică, urticarie, etc. După comunicarea constatărilor sale, numerosi medici au adoptat acest tratament, de ex. dr. Jacques Benveniste. Comunicările stintifice făcute de către acestia au determinat o extindere a tratamentelor in mai multe tări si la o gama din ce in ce mai mare de boli, rezultatele terapeutice fiind de-a dreptul miraculoase. In Romania tratamentele cu oua de prepelită sunt de dată recentă, neefectuandu-se cercetări sistematice in această directie.
In prezent ouăle de prepelită sunt folosite in scopuri terapeutice in foarte multe tări, extinzandu-se utilizarea lor si in tratarea altor afectiuni : diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, ulcerul gastric si duodenal, impotenta sexuala (de altfel aceasta boala era tratata astfel de vechii egipteni iar in prezent se trateaza pe scara larga in Brazilia).
Cura cu oua de prepelita
- ouale si carnea de prepelita imbunatatesc functionarea inimii;
- au un efect benefic asupra bolilor de rinichi si ficat;
- ajuta digestia regleaza acidul gastric vindeca ulcerul;
- improspateaza si intareste memoria;
- catalizeaza procesul de dezvoltare a copiilor intareste organismele slabite;
- este eficient in reglarea sistemului nervos in stimularea potentei sexuale si in vindecarea afectiunilor cardiace si pulmonare;
Indicatii
Cura de 120 de oua
Se recomanda celor care sufera de hipertensiune ulcer si tulburari digestive. Se pot administra timp de 25 de zile in urmatoarea cadenta: 3 oua in prima si a doua zi 4 oua in a treia zi 5 oua in urmatoarele zile pana in ziua a 25-a.
Cura de 240 de oua
Se recomanda celor cu afectiuni generate de ateroscleroza, diabet, astm, TBC, anemie,migrene, scleroza coronariana, neurastenie, colesterol, boli de ficat si de rinichi, pentru curatarea tenului, tonifierea organismului si intarirea potentei sexuale. Cura dureaza 49 de zile si se administreaza la fel ca si in cazul celei de 120 de zile.
Posologie
Pentru copii de 4-8 ani se recomanda dupa caz : o cura de 120 de oua in 31 de zile sau o cura de 240 de oua in 61 de zile administrate astfel
- cate 3 oua in primele 4 zile ;
- cate 4 oua in urmatoarele ;
Ouale pot fi baute crude sau pot fi mancate dupa ce au fost frecate cu putin zahar si cateva picaturi de lamaie. Se consuma dimineata pe stomacul gol cu 30 de minute inainte de micul dejun.
In mod obisnuit se ingurgiteaza doar galbenusul cu exceptia tratarii ulcerului cand se recomanda si consumarea albusului.
Dupa 20 zile de pauza cura poate fi reluata oul de prepelita fiind un ou dietetic de altfel singurul de acest fel.
Pentru mai buna eficienta a tratamentului se interzice consumul de bauturi alcoolice.
Contraindicatii: NU ARE .
• Oul de prepelita este considerat „medicament universal” pentru valoarea nutritiva si pentru compozitia chimica bogata in P, Ca, Fe, oligoelemente, vitamine si in mod deosebit sulful care intra in compozitia tuturor cartilagiilor, parului, unghiilor si a pielii
• Prin aportul de lecitina oul de prepelita este un bun adjuvant al tratamentului cu gerovital recomandat persoanelor care au trecut de 35 – 40 ani pentru regenerarea organismului, pentru mentinerea constantelor mentale ale creierului ce se reduc odata cu regresia biologica a organismului
• Fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de 10 ori mai mult fosfor, de 8 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1, de 15 ori mai multa vitamina B2 si nu contine colesterol
"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)
ana-oana spune:
cateva completari, dupa un google mic
Ulcer-gastrita 120 buc.
Tulburari digestive 120 buc.
Arteroscleroza 240 buc.
Astm bronsic 240 buc.
Anemie 240 buc.
Scleroza coronariana 240 buc.
Colesterol 240 buc.
Hipertensiune 120 buc.
Rinichi 240 buc.
Diabet 240 buc.
T.B.C. 240 buc.
Migrena 240 buc.
Nevroza 240 buc.
Afectiuni hepatice 240 buc.
Tonificare 240 buc.
Spasmofilie 240 buc.
Obezitate 240 buc. Tuse convulsiva 120 buc.
Conjunctivita 120 buc.
Dezvoltarea copiilor 120 buc.Guta 240 buc.
Urticarie Eczeme 120 buc.
In perioada pre si post natal 240 buc.
MOD DE ADMINISTRARE
Cura de 120 de oua se administreaza in 25 de zile astfel:
- in prima zi 3 oua
- in a doua zi 3 oua
- in a treia zi 4 oua
- in a patra zi 5 oua
- in continuare pana la cea de a 25-a zi se administreaza cate 5 oua
Cura de 240 de oua se administreaza in 49 de zile dupa aceiasi metoda.
La copii intre 4-8 ani se recomanda cura de 120 de oua in 31 de zile iar la cei intre 8 -10 ani se recomanda cura de 240 de oua in 61 de zile astfel:
- in primele patru zile cate 3 oua pe zi
- in continuare cate 4 oua pe zi
> Curele sunt intrerupte de pauze de 21-120 de zile si se pot relua de 3-4 ori.In paralel se pot folosi si sub forma de alimente gatite
> Ouale se iau crude intepandu-le si sorbind apoi continutul sau sparte si amestecate cu produse naturale cum ar fi: miere lamaie branza de vaci proaspata
> Ouale se iau dimineata pe tomacul gol cu 1-2 ore inainte de micul dejun
> In cazul bolilor digestive sau anemie micul dejun se va lua dupa ½ ora
> Ouale se pastreaza in frigider cat mai departe de congelator (pentru a nu ingheta) la 20- 80 timp de max. 35 de zile in suporturi de celuloza sau vase ceramice semiacoperite
> Cantitatea ce urmeaza a fi consumata se scoate din frigider de seara pentru a fi consumata dimineata la temperatura camerei
O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA