Vulpea si turtita ...?! - carte copiii
Cand eram copil (cu vreo 30 de ani in urma adica) imi citea bunicul o carte cu o vulpe care alerga dupa o turtita fierbinte, abia iesita din cuptor sau cam asa ceva... Tare mult imi placea si as vrea sa o gasesc si pt. fetita mea dar nu mai stiu nici numele nici restul povestii. Cine isi mai aminteste de ea?
Raspunsuri
gen68 spune:
noi am avut-o dar de-atata rasfoit s-a rupt si nici ca am mai gasit-o de atunci. a luat-o mama din cta de la chioscurile de ziare.
si acum povestea: era o data un mos si o baba care nu mai aveau ce sa manance. si tot cautand baba prin dulapuri, a gasit niste faian si a facut o turtita pe care a copt-o si a pus-o pe fereastra sa se raceasca. dar turtita avea chef de aventuri si a sarit de pe fereastra si a plecat in lume,cantand... ceva, nu-mi mai aduc aminte ce. pe drum se intalneste cu un urs, un iepure si in final cu o vulpe care voiau sa o manance. a scapat de toti cantandu-le cantecelul ei (trebuie neaparat sa mi-l amintesc) dar cu coana vulpe nu i-a mers. i-a zis sa-i cante tot mai aproape de urechea ei, pana a mancat-o.
adda spune:
ML, uite ce am gasit:
http://www.dol.ro/produse/CAR3EA681E1DDA84/Turtita%20%20***.htm
Cred ca asta e cartea pe care o cauti (se numeste "Turtita" ). Deocamdata stocul e epuizat...costa numai 15.000 lei
Si vad ca poate fi comandata si din afara tarii pe www.divertamedia.ro
"Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede." - Confucius
cl spune:
Era una dintre povestile mele preferate! Imi amintesc ca ne puneau diapozitive la gradinita, cu povestea. Noi am gasit anul trecut cartea, era de colorat si avea si povestea. Alex a fost foarte incantat de ea. Cauta in librarii, sigur o vei gasi.
Dar acum va pun si eu o intrebare, va mai amintiti povestea "Ridichea uriasa"? Pe asta chiar n-am mai vazut-o pe nicaieri. Tare mi-as dori s-o gasesc.
Claudia
adda spune:
Claudia, tot pe www.dol.ro este si "Ridichea uriasa":
http://www.dol.ro/produse/CAR40F27B8634BE5/Carte%20tridimensionala%20%20Ridichea%20uriasa%20%20***.htm
...tot stoc epuizat momentan...nu stiu ce inseamna "momentan" ,insa banui ca-si pot realimenta stocul - doar cartea a aparut anul acesta..dar poti sa le trimiti un mail sa-i intrebi daca zici ca nu ai mai vazut cartea in alta parte.
"Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede." - Confucius
ML spune:
Va multumesc mult tuturor pt. adrese, continutul povestii... Am intrebat la editura daca o mai pot gasi undeva. Daca va mai amintiti cantecelul pe care il canta turtita ar fi tare bine. Ma gandesc ca daca nu o mai gasesc sa-i fac eu fetitei una chair daca nu va fi ca povestea originala
anda141 spune:
Super!! Ce mi-a placut!!! Noi aveam diapozitive si cu turtita si cu ridichea uriasa si cu o gramada de povesti. Au fost farmecul copilariei. Chiar, s-or mai gasi diapozitive??? Chiar sunt curioasa. Desenele animate de azi nu se compara cu povestile acelea pe diapozitive.
ML, ce ti-au zis la editura?? O mai editeaza??
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
ML spune:
Raspunsul celor de la editura: cartea se gaseste la magazinul din cadrul complexului comercial Mall sau la Unirea.
Andra_ spune:
Ia ma bag si eu ca turtita-n lapte: diapozitive n-am mai vazut pe nicaieri, dar exista de la editura Egmond niste carti de povesti clasice cu un soi de diapozitive, de fapt e ca un mic aparat prins de carte. Am primit noi una dar inca nu le-am incercat (ptr a Luca are doar 1 an si 3 luni) insa abia astept sa facem inaugurarea.
pup u,
Andra
http://www.geocities.com/luca_obejdeanu
cl spune:
Vad ca s-a cerut cantecul turtitei.
ML, poti face niste desene pentru fetita ta. Hai ca-ti spun eu povestea, da' pe scurt, mai infloresti si tu.
Poveste: Turtita
"Erau odata un mos si-o baba tare amarati. Si mosneagul a rugat-o, intr-o zi, pe baba sa-i faca o turtita. Baba s-a chinuit sa adune faina de prin camara, ii face turtita si o pune la racit, pe fereastra. Turtita a stat cat a stat si a sarit pe dusumea, a luat-o spre usa, a sarit in curte, a luat-o spre poarta si s-a rostogolit pe drum.
S-a intalnit cu iepurasul, care a vrut s-o manance. Dar turtita l-a rugat sa n-o mamnace si a inceput sa cante:
"Eu sunt turtita umflata
De prin lada adunata
Din camara maturata
In cuptor sunt rumenita
Pe fereastra sunt racita
Pe bunic l-am pacalit
De bunica am fugit
Si de tine fug indat'
Iepurase urecheat!".
Si a fugit chiar de sub nasul iepurelui.
Apoi i-a iesit in cale un lup, cu gura mare cat o sura, care a vrut s-o inghita. I-a cantat si lui cantecelul si a adaugat:
" Geaba lupul casca gura
Fug de el, ma dau de-a dura!".
Si s-a rostogolit de sub nasul lupului.
Si cum se rostogolea ea prin padure, s-a intalnit si cu Mos Martin, care era flamand rau! Turtitei nici ca i-a pasat. I-a cantat si lui cantecelul si apoi a mai adaugat:
"Nu ma tem cat de putin
Caci fug si de Mos Martin!".
Si l-a lasat si pe urs cu gura cascata.
Tot mergand ea, apoi s-a intalnit si cu cumatra vulpe. Vulpea, sireata, a inceput sa o lauda, ca e foarte frumoasa si rumena.Turtita a inceput sa se bucure, ca e apreciata si a inceput sa-i cante si vulpii cantecul ei, adaugand:
"Si de nimeni nu imi pasa
Fug eu si de vulpe, lasa!"
Vulpea i-a laudat cantecul, dar arugat-o sa-l mai cante odata, ca nu a auzit prea bine, sa se aseze pe botul ei. Turtita a facut intocmai. Cantecul paru sa-i placa mult vulpitei, o lauda pe turtita si o ruga sa-l mai cante odata, dar, ca sa o auda si mai bine, sa se aseze pe limba ei. Turtita, nebanuind nimic, se aseza pe limba vulpii si vulpea hap, o inghiti. Si astfel, drumetia turtitei lua sfarsit!".
ML, spor la desenat!
Claudia