Mama surogat-noua lege
Incep si eu cu NEWS. 
Ati vazut la stiri ca se va da o lege prin care femeile care aleg o mama surogat sunt protejate? Dupa nasterea copilului, printr-o hotarare judecatoreasca, copilul va purta pe certificatul de nastere numele parintilor naturali.
Rici
21 sapt. si "minunea lumii" din burtica
Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
Of - aseara la TV a fst o emisiune ca m-am crucit!
Cica in Fr, Belgia, se practica inseminarea cu embrionul altor persoane. De ce m-am crucit? Pai sa zicem ca eu - persoana care incerc inseminarea artificiala, imi fac mai multi embrioni pe care ii las apoi spitalului sa faca ce vor ei cu el (ei); spitalul daruieste altei familii embrionul meu.
Deci copilul meu (100% al meu si sotului), ajunge in burtica altei femei, nici eu si nici acea familie nu avem dreptul sa stim: unde s-a dus embrionul sau cui a apartinut!
Pai si imi pun intrebarea: nu se poate ajunge la incest??
Lumy
si David (11 Martie 2004)
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
descintec spune:
reporterii de pe protv au incercat sa gaseasca femei care ar accepta sa devina mame surogat. Contra unor sume de bani, bineinteles. Si au gasit. Una dintre ele, era insarcinata in doua luni, dar era dispusa sa faca avort, doar sa aiba oamenii rabdare pana se aranjeaza treaba.
D.
adda spune:
Nici mie nu mi se pare moral asa ceva...Probabil femeile care nu pot avea copii
si care vor neaparat sa fie mamici ar putea sa considere asta o solutie...dar...
Imi pare rau ca nu toate femeile cu suflet de mamica isi pot implini visul de a-si tine copilul in brate...insa asta mi se pare un gest extrem...si oare, femeia care e "purtatoare" se poate lipsi atat de lesne de copilashul caruia i-a dat viata?!?!
"Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede." - Confucius
descintec spune:
eu nu vreau sa judec moralitatea faptului, numai cine nu poate avea copii stie ce inseamna asta. Dar ma gandesc ca legea protejeaza cumva procesul, sa nu se poata intampla ca in cazul dat mai sus.
D.
anda141 spune:
Nu stiu cat e de moral sau nu, insa eu nu pot sa inteleg cum poate o "mama" chiar si surogat sa poarte un copil 9 luni, sa se chinuie sa-l nasca si tot ce implica asta si apoi sa-l lase altcuiva. Pai nu se ataseaza de el? Nici un animal nu si-ar parasi puiul.Ori vorbesc eu prostii....
Monica
si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
liliana csaki spune:
Anda, sigur ca se poate cu atat mai mult cu cat va n-o va face cu titlu gratuit. Si ai exemplul femeilor care-si abandoneaza copiii la nastere desi ii poarta 9 luni.
Ma-ndoiesc insa ca va fi asa de simplu, problema mamei purtatoare a declansat destule controverse afara si avand in vedere si forma noii legi a adoptiei care protejeaza excesiv mama naturala, ar fi o formula de a te strecura pe langa.
Pozele noastre
rachel owen spune:
Asa e Crina, ai vazut ce „oferte” sunt? Ce garantie are o femeie ca acea mama surogat are grija de copilul din pantecele ei. Eu una am o sarcina „ca la carte”, nu fumez, nu beau, mananc sanatos. Si de E-urile din dulciuri m-am ferit. Dar e in interesul meu (de fumat si baut nu am facut-o nici inainte), dar aia de pe strada?! Si apoi, daca iasa copilul cu probleme, ce faci? Il iei? Are genele tale, nu?
Moni, asa cum spunea si Liliana, omul e mai animal ca animalul. Dar mamele care tin 9 luni un pruncusor in ele si apoi il abandoneaza? Si nu numai? Nu ati vazut la stiri ca o femeie si-a omorat copilul nou-nascut, i-a sfaramat capul cu o caramida. Doamne, am plans 2 zile.
Eu una m-am gandit la varianata asta, cand credeam ca nu mai am alta varianta. Si nu ma blamati, chiar am cautat o mama surogat, dar printre femeile pe care le cunosteam.
Probabil ca vor da legea, si atunci vom afla si noi mai multe. Si va fi scandal, ca asa e in Ro. Nu cred ca unei femei care accepta de la inceput pentru o suma (mare, banuiesc) de bani sa poarte copilul altei femei i se vor trezi brusc sentimente materne pentru bebele pe care il are in burtica, dar se vor isca scandaluri pe seama banilor, legea interzice asta, ea poate va vrea mai mult, si tot felul de… 
Rici
21 sapt. si "minunea lumii" din burtica
Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
qsar spune:
Am gasit un articol interesant si foarte documentat despre reproducerea umana asistata medical (RUAM) la: http://www.anasaf.ro/romana/centrulana/editura/rev699/padin699.html Autor: Consuela GEORGESCU PADIN
Iata ce parere are autoarea despre asta:
Cele mai mari probleme juridice legate de RUAM, sunt generate de "mama purtatoare" (MP), "mama surogat" sau "mama de imprumut", care este acea femeie care accepta sa poarte o sarcina in locul unei femei infertile si sa aiba un copil pentru aceasta, in urma unui contract cu cuplul infertil. Aceasta solutie extrema este adoptata atunci cand femeia ovuleaza, dar care din motive medicale, nu poate duce sarcina la termen. In aceasta situatie ovocitele sunt fecundate, in vitro, de spermatozoizii sotului, iar embrionul obtinut este transferat in uterul MP, pregatit pentru gestatie.
Legea americana permite ca MP sa fie inseminata artificial cu sperma sotului femeii infertile (partial surrogay). Dupa nastere, copilul este cedat tatalui genetic, care isi recunoaste paternitatea. Aceasta forma de reproducere poate fi considerata o forma de adulter sau vanzare a copilului.
Atunci cand contractele intre cuplu si MP sunt gratuite si dezinteresate, acest procedeu ar putea fi considerat ca o expresie a dreptului natural al femeii de a deveni mama, de a da viata, insa aceste situatii sunt tot mai rare, factorii economici si comerciali dominand. In majoritatea statelor, a caror legislatie permite aceste contracte de "inchiriere a mamelor", se stipuleaza ca nu se va oferi nici o compensatie, dar aceasta este mai mult pentru a evita alte taxe si etichetarea ca "vanzare de copii". Sunt state in care aceste contracte nu sunt expres interzise, precum si altele in care acestea constituie infractiune grava.
Acest fenomen de "inchiriere a uterului" constituie o forma de sclavie. Anual, in SUA, aproximativ 300 000 de femei incheie astfel de contracte.
Principiul "MATER SEMPER CERTA EST " devine fara sens acum. Este evident ca femeia care naste este mama genetica a copilului si nici o lege din lume nu lasa loc rezervelor. Legile accepta premisa ca "PATER INCERTUS EST" si permit stabilirea paternitatii.
Asadar, copilul nascut din MP nu poate trece in familia sa decat prin adoptie, deci este o "adoptie prin anticipare". De cele mai multe ori, MP este o ruda apropiata mama sau sora. Legaturile traditionale familiale se prabusesc... Bunica naste propriul nepot, mama genetica este mama si sora propriului copil...
Scopul final si onorabil al tuturor acestor tehnici de RUAM este copilul. Drepturile lui trebuie sa primeze in fata "dreptului la copil". Cum va reactiona copilul cand va descoperi ca are doua mame, ca tatal sau este un fost student care s-a jucat de-a donatorul de sperma sau ca mama care l-a nascut a raspuns unei "comenzi"...?
Stiinta pune astazi medicul in fata unor multiple dileme si conflicte de constiinta, incat in lungul drum al persoanei de la nastere pana la moarte, in relatia cu omul bolnav sau sanatos, conduita sa trebuie sa decurga dupa valoarea respectului fiintei umane. Bioetica se impune ca o legatura intre stiinta si drepturile omului si vegheaza ca integritatea omului sa nu fie afectata de folosirea inadecvata a cuceririlor stiintei.
Majoritatea tarilor au legislatie sau reglementari privind RUAM. Desi in Romania exista cateva centre medicale de acest gen si aceste tehnici sunt utilizate, inclusiv MP, cadrul legal lipseste.
Aspectele descrise nu fac decat sa atraga atentia asupra acestor noi si costisitoare metode de a deveni mama si a modului in care sunt abordate, din punct de vedere bioetic, insa, in unele tari, problemele sunt departe de a fi solutionate.
Q
Monica-Elena spune:
Dragele mele fara sa supar pe nimeni as vrea sa spun doua vorbe. In primul rand mamele surogat se aleg din randul familiei sau prietenilor cel putin asa ar face cineva care isi doreste un copil sanatos. Nu mergi pe starda si intrebi vrei sa fi mama surogat? Reporterul Pro TV cerea aseara parerea unor anumite femei nu vreau sa fiu acuzata de altceva dar cred ca ati vazut f bine in reportaj unde se cerea paprerea. A doua vorba pe care vreau sa o spun fete frumoase si va rog nu va suparati - stiti ce este in sufletul unei femei care nu poate fi mama din motive medicale? Stiti ce simte acea femeie? O sa imi spuneti ca poate adopta de acord dar cand te gandesti ca mai exista inca o solutie sa ai copilul tau.........Doar cand esti in aceasta situatie poti intelege aceste suflete care vor cu disperare sa fie mame, doar atat sa fie mame...cer prea mult oare?
Inca odata imi cer scuze daca am deranjat pe cineva dar eu de exemplu sunt dupa 11 ani de tratamente iar acuma voi face fertilizare si da daca nu voi avea succes voi apela la mama surogat care va fi sora mea.
Monica
saphir spune:
quote:
Originally posted by Monica-Elena
Dragele mele fara sa supar pe nimeni as vrea sa spun doua vorbe. In primul rand mamele surogat se aleg din randul familiei sau prietenilor cel putin asa ar face cineva care isi doreste un copil sanatos. Nu mergi pe starda si intrebi vrei sa fi mama surogat? Reporterul Pro TV cerea aseara parerea unor anumite femei nu vreau sa fiu acuzata de altceva dar cred ca ati vazut f bine in reportaj unde se cerea paprerea.Monica
Subscriu! O viitoare mamica, nu alege o mama surogat din randul femeilor de pe strada .
Saphir
si
Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre