Jocuri cu carte (7)

Jocuri cu carte (7) | Autor: qsar

Link direct la acest mesaj

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27523" target="_blank">Jocuri cu carte
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29314" target="_blank">Jocuri cu carte (partea a 2-a)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29993" target="_blank">Jocul cu Cartea (partea a 3-a)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30824" target="_blank">Jocul cu Cartea (partea a 4-a)
Jocul cu Cartea (partea a 5-a)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32457" target="_blank">Jocul cu cartea (6)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31238" target="_blank">Jocul cu cartea - rezumat partial

Cea mai recenta ghicitoare postata de www.desprecopii.com/forum/pop_profile.asp?mode=display&id=985" target="_blank">Kehleyr

O fotografie dintr-un muzeu din Italia ii aduce aminte naratorului nostru de un fost coleg de facultate a carui urma o pierduse...
Indiciu: Cartea se petrece pe doua planuri: primul este cel al naratorului/autorului care isi aduce aminte de fragmente din tineretea petrecuta alaturi de colegul sau, discutii in cafenele etc. Al doilea este unul care nu stim daca este imaginar sau nu, cu fragmente de legende/mituri populare relatate la persoana I.

Succes, distractie placuta!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Colegul fusese tot timpul fascinat de un trib misterios prea putin cunoscut din America de Sud...

Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

daca s-a regizat cumva, sa stiti ca io am vazut filmul!

dar nu mai stiu cum se numea... si nici nu conteaza

burtici si pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Mi-aduce aminte de Carlos Castanieda,
A

Mergi la inceput

Nu e Carlos Castaneda... dar e un autor de aceeasi limba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Si mie tot ca film mi-e cunoscut, dar nu-mi aduc aminte titlul...

Numai bine,
Irimell

Mergi la inceput

Mario Vargas Llosa 'The storyteller'

Mergi la inceput

Da, Irimell ... la noi s-a tradus ca "Povestasul". Nu stiam ca s-a ecranizat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Ahhh...frumoasa carte si asta!!! Chiar cum se cheama filmul???

pozulici

Mergi la inceput

Kehleyr, poate m-am sclerozat eu...

Si acum, o carte preferata...sau mai bine zis un citat din carte:

"Cel care isi închipuie ca viata se compune din avutii si proprietati seamana cu unul care dezmembreaza un cadavru si zice: 'e format din oase, sange, muschi si maruntaie', dar viata era acea lumină a ochilor ce nu mai poate fi citită".

O carte monumentala...

Somn usor,
Irimell

Mergi la inceput

si inca un citat:

"Ca si despre copac, nu afli nimic despre om, cercetindu-l in aspectele lui diferite de-a lungul vietii. Copacul nu e saminta, apoi tulpina,apoi trunchi flexibil, apoi lemn mort. Copacul este acea putere care se uneste incet cu cerul. Ca si tine, copilul meu. Domnul iti da viata, te face sa cresti, te umple de dorinte, de regrete, de bucurii si suferinte, de minie si indurare. Apoi te ia din nou la el...Totusi, tu nu esti nici acest scolar, nici acest sot, nici acest copil, nici acest batrin. Esti cel ce se desavirseste. Si daca te vei descoperi asemenea unei ramuri unduitoare, prinsa temeinic in trunchiul maslinului, vei gusta eternitatea in miscarile tale. Si totul in jurul tau va deveni vesnic."

Mergi la inceput