Fetele din America...(28)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu stiu de la sotz (UPSist) ca ei transporta mincarea in dry ice. Vezi ce iti zice la Muncan ca ei stiu cum pleaca pachetu' cu mici.....

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Micii sint halfway here!!!
Mai recomanzi ceva de la Muncan Anamaria?
A

Mergi la inceput

Parizer cu usturoi, crenvursti-pocnesc in gura si cirnat iute uscat (super-extra). Au si pastrama la vid daca tot iti faca pofta aici.

Pofta buna

Mergi la inceput

Merci Mult Anamaria si ...a..da O CE BINE!!!
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samila spune:

Acum am ajuns si eu sa citesc. Ocebine multumesc mult,mult de tot La Muncan pot comanda in romaneste? Sincer nu stiu cum sa cer bunatatile de produse descrise de tine, de exemplu cum se zice mititei?
doamne, sa nu radeti de mine...:-))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samila spune:

Fetele sa stiti ca citesc cu mare interes tot ce scrieti si nu am vrut sa intrerup subiectul.
Eu mi-am exprimat opinia si consider ca nu mai e necesar sa intervin.
Imi place ca sunteti fete desteptesi discutiile sunt super interesante pentru mine.
pupicuri la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Syracuse, printre altele, ai spus:"De exemplu...Cleomax, la faza cu vecinii cred ca te poti considera super norocoasa. Se pare ca in realitate, "trendul" este opusul la ceea ce ai intalnit tu. "

citez asa ca nu pot da replay, e de pe pagina a 10-a a episodului trecut.
si sa ma gandesc ce pot scrie numa in 10 minute cat am la dispozitie, la cate argumente+exemple am adunat in mine de cand citesc ce scrii tu pe topic :))in primul rand, te rog frumos, vorbeste din experienta si nu mai generaliza asa jignitor despre americani. multe dintre noi au familiile aici, si nu ma refer la familii romanesti. as vrea satz spun ca mama soacra e o bomboana de femeie si nu este exceptie, dupa parerea mea (experienta vorbeste). de sotamiu, cumnata-miu/mea alea-alea nu mai vorbesc ca intru in intimitaturi. dau in scris ca trendurili tale e duse pe campii, mai ales alea legate de relatiile private. profunzimile romanesti m-au lasat fara cartofi prajiti si o mie de draci in prima zi dupa penultimul uragan, cand am intalnit un cuplu de romani aici. da, dom'le, ne-au sterpelit cartofii prajiti! in aceeasi dimineata, nu mai povestesc cati vecini au venit sa ne ajute sa ciopartim copacii cazuti care ne izolasera casa total! vecinul de-alaturi se trage din Ungaria, dar e american, nascut aici adica. nevasta-sa, Debbie, vine mai zilele trecute intr-o dimineata cu un castron de sarmale la usa (i-am oferit chiftele la schimb :) ), un buchetel de nush ce ierburi adunate de ei de prin Georgia, fotografii luate casei noastre in timpul constructiei- pentru asigurari, zice Debbie-...ca sa vedeti "superficialitate" americana. si in toata zona nu zic ca atunci cand plecam de-acasa, tre sa oprim masina din doi in doi ca ne-am imprietenit cu o gramada de oameni de pe strazile din jur, si no, e nevoie sa schimbam doo vorbe macar.
oamenii zambesc aici ca zambetul si salutul sunt primele dovezi de respect reciproc. daca madam frosa de la posta din berceni s-a sculat cu fatza la cearceaf si isi varsa nervii pe mine, nevinovata, io chiar nu vad ce dovada de profunzime e asta. sau daca prietenii cei mai buni din romania nu mai au aer pana nu iti stiu casa, lucrurile, secretele pe dinafara, atunci, sa ma scuzati, aia e maladie obsesiva, nu prietenie.

am incercat de cateva ori sa raspund la discutia asta, pe parcursul saptamanilor trecute. si de fiecare data am sters. povestisem prea mult si prea intim. si, uite ca m-am dezobisnuit de meteahna asta. sa fiu si eu americanizata oare, in sensul asta? daca da, inseamna ca mi-a venit mintea la cap, n-am asteptat pensia sa inteleg un lucru elementar: libertatea mea se termina acolo unde incepe libertatea altora. iar in romania, "profunzimile" de care vorbesti sunt pur si simplu slabiciuni si abuzuri. imi amintesc cu naduf cat am investit sufleteste intr-o prietena pe care o considerasem sora mea, si ce scatoalca peste ceafa mi-am luat de la ea in cel mai nefast moment al vietii mele...cine e de vina? io, normal. am crescut in "transparenta" totala fata de oamenii inconjuratori, balcanism curat nu alta. aa, poate si latinism. sigur si latinism. asa m-am obisnuit sa cred ca arata prietenia si relatiile dintre oameni. si imi place sa cred ca experienta de viata americana a adaugat, nu a luat. am mai invatat ca nu tre sa astept o reactie romaneasca din partea americanilor la incercarile mele de apropiere. am trecut granita, nu? sa-i cer lu' jeannie sa-mi raspunda ca paula mea din bucuresti? calm down, baby, ia-o usor, dovedeste ca meriti incredere, si prietenia va veni si pentru tine, syracuse. respecta regula si traditiile casei -iata ce sfat profund iti dau- inainte sa vii cu sacul la pomul cu roade :) si, pliz, nu mai generaliza, o iau ca pe o ofensa adusa familiei mele si familiilor vecinilor+prietenilor mei. nu dispui de mijloacele necesare analizelor sociologice, din cat am putut sa-ti analizez discursurile; si nici detasarea omului de stiinta nu o ai.:) esti subiectiva, ca si mine dealtfel. hai sa ramanem la experiente personale, e mai cinstit asa.

--------------
noi nu suntem normali, noi suntem trimbulinzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by ocebine

crenvursti-pocnesc in gura

de ce-ai fost, mah, criminala? acum ma pui pe drumuri, musai tre sa iau pentru diseara

Mergi la inceput

Haideti sa continuam discutia, fara ofense false, si judecati de valoare despre gindirea celuilalt care fireste pot duce degraba la alte atacuri la persoan...etc.
Haideti sa mentinem discutia la nivelul unui schimb de opinii fara pretentia ca detinem adevarul,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Samila la Muncan se vorbeste romaneste. Poti comanda fara frica.

Cleo....scuuuuuzeeee

Conchita

Mergi la inceput