o problema ...religioasa
Raspunsuri - Pagina 4
ruxi spune:
Dupa mine, cata vreme nu sunt rude de sange, deci nu risca sa aiba copii cu malformatii, nu vad nici o problema. Astea sunt niste reguli facute de oameni, nu de D-zeu. Pentru a fi cu sufletul complet impacat, sa faca o nunta dubla atunci.
Ruxi si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
infofun spune:
Mai ma intreb la catolici cum o fi? Ca prin filme vad ca se cununa cumnata cu cumantul si var cu vara si etc.
GabrielaHope si bebitza din burtica!!! DPN 18 Martie
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"
Mik spune:
Am citit tot ce ati scris si tot despre nunta crestina de la Parintele Cleopa. Dupa Parintele Cleopa ar fi interzis, caci gradul este 5 intre cei dintr-un cuplu in ipoteza ca cel de-al doilea cuplu e format.
Pe de alta parte P. Cleopa spune : "Are dreptul ras-strabunicul sa ia in casatorie pe o ras-stranepoata" si mi se pare ciudat rau.
Daca nu suntem religiosi deloc (atei inraiti ca mine) spunem ca nu e nici o problema.
Casa de piatra la cele 2 cupluri !
Mik.
RELY27 spune:
Din punctul meu de vedere nu este absolut nici un pacat, ei nu sunt rude de sange...deci nu vad care ar fi problema.Intradevar ei au devenit rude prin alianta dar atat.Am mai cunoscut mai multe cazuri asemanatoare.Si sincer nu mi se pare anormal.Sunt cazuri de veri de gradul 3 care se casatoresc, daca biserica nu impiedica asta de ce ar fi o piedica aceasta situatie.Numai bine si bafta prietenei tale.
rely
RELY
cipcipcip spune:
Imi spun si eu parerea...si parerea mea e ca biserica n-are sau n-ar trebui sa aiba nici o treaba cu asta Oamenii se iubesc, nu sint rude de singe, care-i problema?
Multa fericire!
aura 1974 spune:
Regulile cu casatoriile au fost puse pentru a nu se mai casatorii rudele intre ele si a rezulta in copii cu defecte genetice. Ei nu sint rude de singe, sint persoane complet diferite, nu vad de ce ar fii un pacat. Mi se pare chiar frumos, in special in cazul in care se hotarasc sa se casatoreasca in aceeasi zi. Sint o multime de cazuri in care o pereche de gemeni, s-au casatorit cu alta pereche de gemeni si nu au fost probleme.
ai dreptate cind le urezi "CASA DE PIATRA". Eu sunt de acord.
sinzi_ana spune:
Si eu sunt de parerea ca este ok...ba cred ca o sa fie o familie fericita si foarte unita!!!
Am avut o cunostinta care a aflat ca prietenul cu care vroia sa se casatoreasca era varul ei primar...(ca in teleovele)...au aflat de la o matusa comuna (parintii erau divortati si el nu a avut parte sa cunoasca rudele din partea tatalui)...eu as fi fost de acord si cu realatia aia...din moment ce se iubeau, nu a fost un pacat mai mare ca s-au despartit si au suferit ca niste caini amandoi? Nu prea e drept!
Sinzi si David
Poze cu David la 19luni
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Si eu sunt de parerea ca este ok...ba cred ca o sa fie o familie fericita si foarte unita!!!
Am avut o cunostinta care a aflat ca prietenul cu care vroia sa se casatoreasca era varul ei primar...(ca in teleovele)...au aflat de la o matusa comuna (parintii erau divortati si el nu a avut parte sa cunoasca rudele din partea tatalui)...eu as fi fost de acord si cu realatia aia...din moment ce se iubeau, nu a fost un pacat mai mare ca s-au despartit si au suferit ca niste caini amandoi? Nu prea e drept!
Sinzi si David
Poze cu David la 19luni
Cind e vorba de veri primari nu mai e acelasi lucru caci sint rude de singe si pericolul este foarte mare ca ai lor copii sa iasa cu malformatii din cauza materialului genetic prea apropiat dintre parinti. stiu ca in tarile arabe e foarte intilnita casatoria intre veri, chiar si primari, cu consintamintul medicului. eu cunosc o tipa din siria casatorita cu varul ei, chiar au crescut impreuna. Eu una n-as avea curajul sa ma bag la asa ceva, brrr
Ortansa spune:
pt. ca a venit vb de catolici ..atunci cand m-am casatorit,sotul meu imi zice,mai in gluma mai in serios ca sa o maritam pe sora mea(saraca:-)))cu fratele:-)lui (saracul):-))).eu am sarit de 4ishpe metri,el mi-a explicat ca nu e vb de rude de sange si ca la ei e f raspandit sa se casatoreasca 2 frati cu 2 surori.si cred ca are dreptate.
Ortansa-deX mamica