Cu incredere, spre Canada! (10)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Simona, o lista cu interviuri incepind cu 2001 gasesti aici.
There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

quote:
Originally posted by Ira

Si ce daca sunt romani care stau de 10 ani pe social ?

Bine ca pot , fiecare are filosofia lui de viata si prioritatile lui !

Cum ramane, insa, cu calitatea umana care ar trebui sa ne faca pe fiecare sa ne uitam strict in curtea noastra, fara sa ne intereseze de ce face vecinul ?

Btw, inca nu mi-a fost demonstrat de ce Ontario intretine Quebec, si de ce restul Canadei munceste din greu pentru economia de loser a Quebecului ?

Irina draga mea, cind o sa platesti si tu taxe "spre 50%", si te duci zilnic la munca si fugi scoala/gradinita-servici-scoala/gradinita, sa-mi spui si mie cum e cind stii ca din sudoarea muncii tale tii in spate oameni perfect sanatosi care "aleg" sa nu munceasca. Nu ma refer aici la cei care stau pt o scurta perioada pe ajutor din diferite motive sau sint in incapacitatea de a munci, ma refer la aia care isi aleg ca si stil de viata sa stea 10 ani pe ajutor. In fond Medicare-ul (asa prost cum e) de care beneficiaza este tot platit din taxele alora multi si prosti care muncesc, nu ?
In general, cei care stau pe o perioada asa de lunga pe ajutor, au cu siguranta alte venituri la negru caci imi este greu sa cred ca cineva isi "alege" un astfel de trai cu un venit asa de mic.
Ajutorul social este acolo ca sa "ajute" atunci cind ai nevoie, nu sa "subventioneze", nu este o renta pe viata. Tocmai din cauza acestor abuzuri (romanii nu sint nicidecum o exceptie aici, cred ca "localnicii" sint asi) se ajunge la micsorarea ajutorului si la impunerea anumitor obligatii (nu mai stiu in ce provincie trebuie sa te duci sa-ti iei cecul si asta a fost considerat umilitor si un procentaj surprinzator de ridicat nu s-a dus !, sau trebuie sa prestezi niste munci "civice" car enu stiu in ce constau).
Deci, astea fiind spuse, pe mine nu ma intereseaza curtea altuia atita timp cit nu il intretin eu din taxele mele.
Este o alegere a societatii, vroiam taxe mai mici ma duceam in USA cu problemele ei. Acolo chiar nu se poate trai din ajutorul social dar si somajul este mult mai mic caci oamenii sint nevoiti sa munceasca. Unii aleg sa nu munceasca si ... dau in cap de unde alte probleme ale societatii. Canada a ales ceea a crezut ca este mai bine, un ajutor social care iti permite sa traiesti cit de cit si sa nu dormi pe sub poduri cu riscul de a incuraja lenea la cei care sint oricum predispusi la ea.
Cu toate ca nu sint de acord cu tonul lui edip, chestia cu Ontario si Alberta intretin Quebecul este veche de cind lumea si depinde pe ce parte alegi sa crezi.
Si Ontario si Alberta au crestere economica mai mare decit a Quebecului (Alberta mai ales din cauza petrolului) deci evident ca totalul de taxe varsat federalului este mai mare. Cind federalul imparte "slanina" la provincii o face tovaraseste si nu frateste , adica aia saraci primesc mai mult desi au varsat mai putin. In special provinciile din estul Canadei sint subventionate la greu si explicatie este relativ simpla caci daca nu s-ar face asta s-ar pleca pe capete de acolo (si asa se pleaca) si ar ramine pustii. Statisticile federale arata ca ei varsa mai mult Quebecului, statisticile quebecoise arata contrariul si asta e un argument continuu al separatistilor ca ce bine am duce-o noi daca nu am varsa taxe federalului care ne suge singele. Adevarul cred ca e undeva pe la mijloc. Asta e pretul federalismului.
Provinciile mai bogate sint suparate caci se simt "jumulite" si nu vor sa intretina pe "trintorii" din est care pescuiesc citeva luni pe an si pe urma intra pe un fel de somaj daca nu ma insel.
Si inchei aici invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau ca m-am lungit cam mult si v-am facut capul calendar.

Numai bine,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza Mamaruta spune:

quote:
Originally posted by SIMONABB

buna
mai tineti minte ce ati fost intrebati la interviu ?
multumesc

Simona
http://community.webshots.com/user/simonabb

Simona, du-te la www.quebec.ro la Interviuri si ai sa gasesti o gramada de informatii despre interviul pentru emigrare in Canada, aranjate in functie de numele intervievatorului. Eu cred ca si daca emigrezi pe partea engleza poti gasi informatii bune acolo.

Bafta la interviu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna,

si eu sint complet de acord cu ce scrie mihaela. desi si provinciile din Est primesc bani de la federali, Quebecul are un statut special pentru ca problema acolo are o latura politica. federalii vor sa ii tina fericiti pe separatisti, in special, si pe francezi, in general, ca sa intirzie cit mai mult urmatorul referendum.

Ira, daca esti curioasa, poti lua orice carte de Finante Publice care se preda la universitate in Canada si vei vedea cifrele clare ale transferurilor intre provincii.

chiar si fara sa fi stiut ca se fac transferuri de bani catre Quebec ar fi trebuit sa te intrebi cum de isi poate permite provincia sa aiba un sistem social asa de generos fara sa dea faliment. productivitatea si venitul pe locuitor sint mai scazute, somajul mai mare decit in Ontario si Vestul Canadei si totusi isi permit gradinite de $5 pe zi, bani sa faci scoala, medicamente gratuite pt copii, welfare pt sute de mii de oameni si multe altele.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza Mamaruta spune:

quote:
Originally posted by mimitete
[ chestia cu Ontario si Alberta intretin Quebecul este veche de cind lumea si depinde pe ce parte alegi sa crezi.
Si Ontario si Alberta au crestere economica mai mare decit a Quebecului (Alberta mai ales din cauza petrolului) deci evident ca totalul de taxe varsat federalului este mai mare. Cind federalul imparte "slanina" la provincii o face tovaraseste si nu frateste , adica aia saraci primesc mai mult desi au varsat mai putin.
Numai bine,

Mihaela

Mai, ma faceti sa ma simt ca pe forumul canadian pe care intram la greu asta vara, numai ei aveau dispute de genul asta. E simplu, in Canada orice copil stie ca Alberta si Ontario (exact in aceasta ordine) intretin Quebec-ul. Ca quebecuosi nu o recunosc, asta e alta mincare de peste. Uite si o postare de pe forumul cu pricina:

"And yet Alberta and Ontario are the only two provinces which outpaced the overall Canadian average for economic growth from 1992 to 2001 (meaning the other provinces were a drag on growth).

And for that population difference, the GDP of Ontario in 2003 was $494b, and Alberta was $173b. One tenth the population, but almost half the economic power. Compare with Quebec, with a population of 7m and GDP of a paltry $254b.

To put another way, GDP per person:

Ontario: about 44
Alberta: about 57
Quebec: about 36

Let's not get into how much Ontario and Alberta pay into Confederation, and how much Quebec takes out.

I'm ashamed of it. I hate it and I fervently wish that the next government starts to look long and hard on how the money and respect flows in this country.

Alberta deserves better because it has earned better. And here's one guy in Ontario who hopes they get better."

Asa ca prieteni ontarieni si albertinieni la munca cu noi, milioni de quebecosi depind de asta.

Stiti care e secretul sa nu te cocosezi de la citi puturosi cari in spate? Sa muncesti pentru tine si atunci te platesti mai intii pe tine si dupa aceea, daca mai ramine ceva, platesti si statul.

Sa ne auzim cu bine. Prietenii stiu unde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

Corect Mihaela, Lorelai, Danutza
Subscriu.

Quebecul ca si Quebecul, dar dupa ce vezi cum sta situatia in maritime, iti dai seama de ce si unde se pompeaza atatia bani de la Ottawa.

Ca si desert, pentru cei ce se plang de drumurile in Quebec: cu atatia ce traiesc pe banii statului (sau se mira de unde sa mai ia, ce alocatie, ce subventie), de unde sa avem si drumuri ca-n palma?!...

De acord, aceasta discutie tinde sa devina gen acelea de pe forumurile de emigrare... si un punct final tot nu exista.

Sa facem si sa mergem mai departe , cat mai e frumos afara!

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Cred ca am fost inteleasa gresit caci am uitat sa adaug ceva foarte important si anume ca tot quebecoizul este cel mai impozitat din toata Ca asa ca nu stiu cit au ei sisteme sociale mai bune decit altii (in afara de gradinita de 7$/zi) din cauza transferului federalului catre Quebec sau din cauza taxelor serioase (sub diferite forme nu numai cel de la sursa).

Nu cred ca acest site se "coboara" la astfel de discutii ca unii din anumite zone muncesc mai mult iar altii sint puturosi ca intra in aceeasi categorie ca si subiecte de genul "In Europa e mai bine ca in America sau vice-versa".

O zi buna,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Mimitete, quebecosul plateste taxe mai mari dar asigurare la masini mai mica, asa ca pe total iese mai bine cu darile si banii merg la buget, de-asta si avetzi de unde plati ajutoare confortabile, cursuri de invatzare a limbii, gradintze, etc, in ontario nu itzi da nimeni bani ca studiezi, decat cu imprumut (OSAP). Asa ca in timp ce banii vostri mai reintra cumva in circuitul social, ai nostri se duc pe asigurari auto, noi de exemplu platim asigurare la 2 masini (vechi), 3 soferi $400/luna, si pentru ca fiica mea vrea sa-si ia si ea propria masina, si are sub 20 ani, se vor mai adauga inca $400/luna, asta face $800/luna, pentru 3 masini, trei soferi, in conditziile in care masina nu este un lux ci numai un mijloc de transport in principal spre si dinspre servici (facultate). Fara ele nu este posibil sa lucram, deci sa ne deplasam la servici...

Asta pentru ca-i subiect despre emigrare in Canada si nu e rau sa stie si "candidatzii" ce cheltuieli ii asteapta.

Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara.
(Radu Gyr)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Asa e, in Ontario asigurarile la masini te usuca....noi platim 2 soferi, 2 masini $300 apoi gradinitele sint destul de scumpe, cursurile de limba sint gratis dar guvernul nu te mai (si) plateste.....dar una peste alta parca tot mai bine e sa fii pe salariul tau decat pe social . Asa ca la munca fetelor, stiti voi gluma aia: trebuie sa te scoli dimineata, de tine depind mii de oameni . Cred ca privind din alt unghi de vedere socialul poate fi o mare capcana, depinde doar in ce unghi te afli...

http://community.webshots.com/user/khristin107

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Mamicilor am nevoie de un raspuns.
Apropo de social, ma apropii si eu de perioada aia. Pregnancy si maternity leave se platesc din EI.
Intrebarea intrebatoare e urmatoare: pregnancy leave 17 saptamini si maternity leave de 35 saptamini se cumuleaza, adica pot beneficia de cele 52 de saptamini dupa nasterea lui bebe, sau musai trebe sa iau pregnancy leave inainte?
Pina una alta sunt in medical platit de asigurare. Si mi-a mai tunat o intrebare, concedul medical se poate prelungi dupa 3 luni?
Va multumesc.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput