Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (60)

Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (60) | Autor: Veve

Link direct la acest mesaj

Continuarea www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32529&whichpage=10" target="_blank">Mamicilor de noiembrie-decembrie 2004 (59)

Irina,veve & croko
pozici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Intr-adevar cam liniste pe aici. Eu am dormit putin.
Astept sa vina sotul meu sa continuam ordinea in camera piticei, ca acum e depozit acolo.
L-am trimis sa caute briu din ala de lipit pe pereti si figurine fosforescente. Sper sa gaseasca.

In ceea ce priveste virsta, eu in decembrie o sa implinesc 30 de ani. Mi-as fi dorit sa fac primul copil mai devreme pe la 27 de ani, dar asta e nu s-a putut mai devreme ca stateam intr-o garsoniera; abia anul trecut ne-am luat apartament (prin credit) si a durat ceva pina l-am renovat.
As vrea sa mai fac un bebe, dar asta ramine de vazut.

Ela2001 - 36 saptamini de la UM
Maternitatea Bucur- Dr. Nicolae Crisan

http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor, ma bucur ca sunteti bine si aveti pofte de toate alea...hi hi eu nici macar nu ma mai gandesc la asta de frica ce-mi este...
azi eu si alex am fost niste puturosi ne-am trezit tarziu, pana am mancat si pana ne-am urnit din casa s-a facut 12, apoi am plecat cu el la locul de joaca pentru copii, desi era frumos afara dar el nu a vrut in parc ci la super market...unde bineinteles ca eu daca stau la masa trebuie sa consum, asa ca iar m-am umflat cat o vitica....
fetelor eu daca ajung la 36 de sapt nu-mi mai fac chiar nici o problema...nu stiu de ce dar am o frica nebuna ca de data asta nasc mai repede decat trebuie...sotzul meu zice ca forumul e de vina hi hi
si eu am mainile putzin umflate doar cand ma trezesc apoi isi revin...picioarele nu prea...
ma bucur ca madachan a ajuns cu bine, eu pe 12 oct plec acasa...deja am facut rezervarea, as fii plecat pe 11 imediat dupa control dar este super aglomerat fiindca e meci de fotbal rom-cehia si se intorc foarte multi cu avionul acasa...dar o zi nu mai conteaza.
azi am primit niste hainutze de la o prietena de-a mea de aici si sunt asa de dragalase...
in rest...nimic nou, parca am inceput sa ma plictisesc din ce in ce mai des, nu-mi convine nimic....de...fitze de femeie gravida
va pupic pe toate si mai intru mai tarziu sa vad ce-ati mai scris.

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Mai fetelor,lucrusoarele pe care le-am cumparat pt bebe,desi sunt noi,trebuie spalate.Dar cu ce???
Merge cu detergent obisnuit gen Ariel,Omo,Persil,sau trebuie un detergent si un balsam special?Si daca da,care?Ca balsam presupun ca putem folosi Lenor Sensitive,dar ca detergent habar n-am.

Si inca ceva.Hainutele trebuie musai spalate de mana sau pot fi bagate la masina?Eu n-am mai spalat de mana de multa vreme,masina de spalat sa traiasca!

Jasmine
33 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

Mai fetelor,lucrusoarele pe care le-am cumparat pt bebe,desi sunt noi,trebuie spalate.Dar cu ce???
Merge cu detergent obisnuit gen Ariel,Omo,Persil,sau trebuie un detergent si un balsam special?Si daca da,care?Ca balsam presupun ca putem folosi Lenor Sensitive,dar ca detergent habar n-am.

Si inca ceva.Hainutele trebuie musai spalate de mana sau pot fi bagate la masina?Eu n-am mai spalat de mana de multa vreme,masina de spalat sa traiasca!

Jasmine
33 saptamani

Jasmine exista detergent special pt bebei; se numeste Teo bebe. Eu am cumparat de la Cora. Daca vrei sa le speli de mina, poti sa le speli cu sapun de copii.

Ela2001 - 36 saptamini de la UM
Maternitatea Bucur- Dr. Nicolae Crisan

http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

JASMINE ideal ar fi ca hainutele sa le speli cu detergent pt bebei,dar in lipsa poti folosi orice alt detergent cu conditia sa programezi masina la clatire intensiva.din cate am citi eu prin carti nu se foloseste balsam de rufe pt hainutele bebeilor caci pot face alergii la piele,si mai presus bebeii isi dezvolta simtul mirosului treptat iar parfumurile sau mirosurile puternice pot inhiba dezvoltarea acestuia.bafta!

octy 36 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

ELA apropos de colostru sa stii ca si mie mi-au curs sanii inainte si acum cand se apropie mom nu mai am nimic,mai rau mie mi se pare ca mi-au scazut fatza de cum erau pe la 27-28sapt,dar sa nu ne pierdem speranta.

octy 36 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moss spune:

buna seara,

astazi a fost prima zi din concediu prenatal ! A fost fooooarte bine !!Am lnevit toata ziulica..

din cate am aflat eu de la mamicile cu ceva experienta, ar fi mai bine ca lucrusoarele pentru bebelusi sa fie spalate cu detergent obisnuit ( ariel, de exemplu )si fara balsam.
sincera sa fiu nu stiu ce sa cred...

pupici

cristia 35 saptamani, DPN 5 Noiembrie, Dr. Marian Iliescu - Filantropia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Hai ca m-ati linistit daca si bebeii vostri au miscari asa ca un tremurat. Ma gandeam ca e al meu mai cu motz si mintea mi-o luosese razna de tot catre tot felul de ganduri mai putin demne de-o viitoare mamica...
Gandacelu, eu m-am hotarat sa va scriu despre asta (desi ma rodea mai demult) cand intr-o dimineata sotul mi-a zis ca a visat urat - l-a visat pe bebe (nascusem) si era la vreo 2-3 luni in carut si avea probleme: niste spasme ca de epilepsie, iar el plangea langa el si nu putea sa-i faca nimic sa-l ajute...Cu o seara inainte tocmai simtisem iar cum bebe se misca tremurand...Asa de tare m-a dat peste cap asta ca am zis sa vad daca nu cumva numai mie mi se-ntampla cu tremuratul, daca e cazul sa ma alarmez si sa cer medicului o privire mai atenta.... O zi n-am fost buna de nimic, ma gandeam numai sa nu aiba bebe probleme, mi se parea aiurea ca bebe sa miste asa si nici acum nu-mi pot explica miscariel asta, dar vazand ca nu-s singura care le experimenteaza m-am linistit complet. Ce bien ca existati acolo unde sunteti si ca putem sa ne impartasim experientele. Traiasca DC-ul!!!

Ionela, eu nu ziceam de zbenguielile obisnuite ale lui bebe. Si eu, fiind slabutica si fara prea multa grasime intre pielea mea si uter, experimentez niste cutremure cateodata cand se misca bebe si burta imi ia toate formele posibile si bebe zici ca vrea sa sparga burta, dar alea sunt miscari obisnuite pentru mine. Eu ziceam de un tremurat ca mana unui batran bolnav de Parkinson: un tremurat rapid care tine 2-3 secunde si se manifesta destul de rar (o data la 2-3 sapt.). Ca atunci cand te scuturi de un fior care-ti trece prin sira spinarii, numai ca la mine bebe nu se misca asa din tot corpul cum ziceti unele din voi, ci numai o portiune mica (o manuta sau un piciorus).

Monica, daca deja are salteluta patutul din dotare, n-are sens de pe acum sa iei o salteluta noua, asteapta sa vezi daca o sa se deformeze si de-abia atunci decizi daca vrei s-o schimbi, poate o sa ai noroc sa fie ok cu ea si nu e cazul sa arunci banii pe fereastra aiurea...

Miche, cand vorbesti de vanataia aia de deasupra buricului e si vizibila (adica e vanat locul) sau e numai la apasare senzatia de durere ca la vanataie? Nu stiu ce-ar putea sa fie. Oricat de tare ar lovi un bebelus, el nu te poate lovi (mai ales ca o face dinspre interior catre exterior si nu invers) astfel incat sa-ti provoace o vanataie. Daca e si colorat locul, poate ca e pielea care-si schimba culoarea, nu stiu... vorbeste cu medicul. Eu am observat o usoara schimbare de culoare/consistenta a pielii din jurul buricului pe o raza de vreo 3 cm, dar la mine banuiesc ca pielea din jurul buricului (care acum e intins perfect, nu e nici bagat, nici scos, ci la nivel cu restul pielii de pe burta) a fost cea mai supusa intinderii si de-aia reactioneaza altfel. Oricum acolo pielea e foarte, foarte fina la mine, zici ca e piele de bebelus si foarte subtire: cand bebe isi plimba ceva pe sub buricul meu il simt foarte bine la pipait, ca si cand intre mine si el nu ar fi decat o foita cat un cearsaf de subtire...
Asta cu bebe care creste cand ne doare buricul n-am zis-o eu, de fapt e prima data cand aud asa ceva.

Camys, in nici un caz junghiurile ca niste sagetile prin burta nu-s contractii, si nici durerile in fund nu cred ca-s generate de contractii. Colul ti se poate scurta/deschide si fara sa ai contractii pe care tu sa le percepi (dureros sau nu).

In cateva zile o sa mai am doar 1LUNA PANA la DNP.... mai ca nu-mi vine sa cred, eu deja am terminat luna a opta si acum am inceput-o pe-a noua (ca sarcina in mod teoretic are 9 luni si o sapt.).

in a 36-a sapt., DNP 31 oct.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/andrapanda/album?.dir=/1039&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Gandacelu', desi n-am un altul acasa care sa ma traga de fusta si sa se tina scai de mine , eu cred ca e absolut normal ce simti. Mai ales daca intre primul si-al doilea nu e o diferenta mare de ani, ai totul destul de proaspat in minte (daca ar fi o diferenta mare, ai putea spune ca te apuca nostalgiile sarcinii si ca acorzi importanta ca la primul) si in plus, cea mica iti umple tot timpul, ea nu te lasa sa te gandesti la prea multe, sa visezi cu ochii deschisi, plus ca tu deja ai trecut prin experienta asta si stii cum e, sti ila ce sa te astepti, noi incepatoarele, nu stim si atunci bine-nteles ca ne gandim mai mult la sarcina si la nastere. Stai sa vezi cum o sa te simti la al cincilea si cata importanta o sa-i mai acorzi cand o sa fie in burtica...
Cele care acum sunt la primul bebe si care vor sa mearga mai departe cu numaratul copiilor o sa trecem prin ce treci tu acum cu siguranta.

IrinaA, cred ca de 100 de ori mi-am facut singura mustrari de constiinta ca ti-am primis ca-ti trimit CD-urile si n-am facut-o nici pana acum. Am trras unul din ele (trebuie sa fac operatia asta la servici ca acasa n-am CD writer) si nu am putut sa copiez decat unul din cele 2 CD-uri. Cutiuta muzicala nr. 2. Primul nu-mi dau seama de ce, dar atunci cand incerc sa adaug melodiile sa mi le imprime, nu le vede (cand dai browse sa selectezi fisierele/documentele ce vrei sa ti le imprime). Le-am copiat in calculator, le vad in programul de muzica (sunt in play list), le pot asculta, dar nu le pot imprima - probabil au un sistem de protectie de care nu poate trece programul meu de copiat CD-uri. Si de-aia am tot amanat in speranta ca o sa gasesc ac de cojocul lor. De jena nici nu ti-am mai scris ca stiam ca ti-am promis si uite-ma la sfarsit de sarcina si tot nu ti le-am trimis. Mai fac o incercare la un amic care se ocupa de muzica si le are mai bine ca mine cu chestiile astea si daca nu merge si nu merge iti trimit doar CD-ul 2. CD-ul 3 (care urma sa-l iau eu de la Cricor, n-am mai ajuns de puturoasa/delasatoare ce sunt. Ar fi trebuit sa ma vad cu ea undeva in oras sa mi dea o copie si n-am facut-o atunci. Acum mi-e jena sa o mai caut... Inca o data imi cer scuze ca te-am amanat pana acum...

IrinaA, pliciul ala in burtica eu il aud acum mai des ca la inceput (si de cate 2-3 ori/zi), dar nu ma sperie. Il aud undeva la suprafata si de regula in jurul buricului si se manifesta de regula cand bebe are vreo miscare mai brusca si mai puternica prin burta care antreneaza mai multe miscari deodata. Banuiesc ca intre pielea mea si peretele uterului e un strat de grasimica (orice burtica, oricat de slaba ar fi, tot are stratul asta de grasime sub piele). Probabil ca acolo s-or forma bule de aer sau ceva de genul asta si cand bebe loveste mai energic se sparge o bula de-aia sau ceva de genul asta. Oricum medicul mi-a zis ca n-a mai auzit de-asa ceva, dar nic n-am insistat cu descrierea si pentru ca n-am stiut cum sa-i spun la onomatopeea asta in engleza, i-am zis "plici" ca-n romana.

"imi place la nebunie burtica, formele rontunjoare...suna a narcisism?!!!"
Eu zic ca suna a ma^mism, daca ii pot spune asa. Si eu sunt indragostita de burtica mea (am pus poze noi din wee asta). Cateodata am senzatia ca parca am avut burta mare de cand lumea si pamantul, nu mai stiu cum era cand aveam un ghemotoc de 1,9mm in burtica si primele poze mi se parea ca am o burtica de gravida... iar acum cand le privesc ma pufneste rasul...
Mie mi-a priit tare bine sarcina asta, m-am simtit excelent per total. Am avut si greturi si voma, dar nu au fost un capat de tara pentru mine. iar trim. II a fost intr-adevar ca la carte: energie, bucurie, ganduri frumoase.

Fulguletz, eu am urmarit emisiunile de genul asta (cu psihologii de copii) si intr-adevar fac minuni oamenii aia. E adevarat ca nu dau cazurile esuate probabil, dar nu asta e scopul emisiunii. Scopul e sa-ti ofere solutii practice pentru diferitele probleme de comportament care le experimenteaza majoritatea prichindeilor. Ramai uimit cat de usor se poate rezolva cateodata o problema cu un copil daca ai toate informatiile necesare. Unele solutii sunt atat de simple si atat de eficace...nici nu-ti imaginezi initial ca vor face vreo diferenta.

madachan, felicitari pentru drum si pupa-l pe bebe-erou care a traversat ceva continente sa ajunga acasa la mami...

Ela, eu inca ma simt bine, ma rog, obosesc mult mai repede, nu mai pot sta 2-3 ore in picioare sau merge atat de mult, ma mai doare cate-un pic spatele (jos, in zona soldurilor) cand fac efort mai mare, im ivine sa cam zac prin pat (mai am 8 zile de serviciu si raman acasa), simt si eu burtica ca o piatra ce-o car tot timpul, mai am junghiuri prin partea de jos si sageti prin colul uterin. Simptomele par demoralizatoare, insa ca stare generala ma simt foarte bine pentru varsta asta a sarcinii. Dupa 3-4 zile de la ultimul control, sapt. 33, cand bebe era tot cu capul in sus, mi s-a parut ca s-ar fi intors singurel cu capu-n jos. A stat asa pana ieri-alaltaieri cand am avut impresia ca iar s-a intors cu capul in sus. In momentul de fatza imi pare tot cu capul in sus, joi o sa mai merg la medic sa vedem ce spune. Dar vreau sa-ti zic ca bebeul meu inca se misca vertiginos in burtica, adica acum loveste cu picioarele-n stanga, diseara poate sa se mute pe partea cealalta si sa loveasca numai in dreapta, acum il simt sughitand in dreptul orei 5, maine poate sughita in dreptul orei 10. Cred ca ori e el prea energic si inca are chef de invartit si mai dureaza pana se stabileste cum vrea sa stea, ori inca mai are loc destul cat sa sa faca pe titirezu lla mine-n burta (desi sincer observ de la zi la zi ca miscarile lui devin mai ample, si mai incete si implica o portiune mai mare din corpul lui). Sau poate e un pic din amandoua. Il las pana joi cand mergem la medic sa vedem cum sta treaba si ce decide si el si apoi eventual mai fac exercitiile de la bits in incercarea de a-l mai intoarce...

Bits, procesul asta de lasare a burtii e determinat de faptul ca oasele bazinului se dilata destul de mult incat sa permita capului bebelusului (sau fundului daca nu e pozitionat corect) sa coboare (adica sa cada in golul creat de distantarea oaselor). In plus, greutatea bebeului e si ea importanta. Dupa ce atinge o greutate destul de mare, bebe apasa si vrei nu vrei coboara in locul creat. Banuiesc ca el nu coboara dintr-o data (adica ieri era sus si azi burta e lasata), ci cred ca e pe parcursul a catorva zile. Oricum, noi care ne studiem zilnic in oglinda ar trebui sa observam diferenta. In plus, asa cum spunea si Dana, o sa constati o usurare in respiratie (nu mai ai probleme de respiratie - asta daca inainte aveai). Normal ca bebe coborand dispar toate celelalte discomforturi denerate de sarcina care impingea in sus: arsuri la stomac, respiratie mai grea, apasare in aprtea de sus etc. Se pare ca in mod clasic, la prima nastere burta coboara cam cu 2-3 sapt. inainte de nastere. La al doilea, al treilea etc. se lasa mai tarziu, cu 1 sapt. inaite de nastere sau chiar odata cu declansarea primelor contractii din travaliu.

Eu am ajuns la 13 kg. In wee asta am luat 2 kg. De fapt asa am fost toata sarcina, am luat in greutate in salturi. In 2-4 zile puneam pe mine norma de greutate din luna respectiva...iar apoi ramaneam constanta.
Bits, si mie mi-a crescut pofta de mancare si mi se face foame mai des (mancare, nu dulciuri). Am observat ca de vreo 3-4 zile mananc mai mult cantitativ. Dar n-am observat nici o coborare a burtii.

Ele, si mie parca acum vreo luna observam mai des scurgerile din san, acum... mai deloc. Iar cand am facut cateva tentative de mulgere (in vreo 2-3 zile) am observat ca din stangul curgea cu usurinta, iar din dreptul nu curgea deloc. Oricum, prezenta sau absenta scurgerilor din sani de dinainte de nastere nu sunt o dovada a faptului ca vei avea sau nu lapte. N ute poti convinde decat la 3-4 zile dupa nastere cand trebuie sa vina laptele din belsug (furia laptelui cum ii spun mamele noastre). Se pare ca un rol important il are si mulsul (cu mana sau cu pompa) in primele zile de cand vine laptele abundent pentru a stimula productia. Bebe e posibil sa nu poata goli complet sanii la fiecare masa, dar e bine ca dupa fiecare masa a lui bebe voi sa va goliti complet sanii, in felul asta creierul percepe procesul ca si sand bebe ar fi golit tot si deci va fi "motivat" sa comande aceeasi cantitate pentru productie. Daca in sani ramane mereu lapte semnalul care se transmite la creier e ca organismul produce prea mult lapte pentru bebelusul vostru si ca urmare va da comanda sa se produca mai putin (ceea ce nu ne dorim nici un din noi). Asa ca nu uitati sa cautati sa va goliti sanii complet dupa fiecare alaptare in cazul in care bebe nu o face.
Bits, acelasi fenomen si la mine legat de sani. Acum vreo luna si ceva pareau mai fermi, mai tari (asa mici cum sunt ei), iar acum parca s-au mai inmuiat un pic. Ma dureau mai tare inainte, acum nu prea ma mai baga ei in seama. Cred ca nu-i o problema, totul tine cred de infuzia hormonala, nimic mai mult.Adevaratul test va fi la 3-4 zile dupa nastere, atunci ne vom da seama cat de mult lapte o sa avem sau nu.

Dana, si eu tot 1/noapte merg la baie, am si nopti in care nu merg pana dimineata la 6:30 cand ma trezesc sa ma pregatesc pentru servici. Dar ma tem ca asta nu va avea o legatura cu programul de somn al lui bebe de dupa nastere si ma tem ca nici programul de joaca/somn al lui bebe din timpul sarcinii nu are cum sa fie acelasi cu cel de dupa nastere. De ce? Pai in burtica bebe are mancare la discretie, totul ii vine prin vene si deci nu-si bate capul, dar odata iesit afara... o sa inceapa sa simta senzatia de foame, asta se pare ca e elementul principal pentru care se trezeste bebe in primele sapt. de viata. Plus oserie de alti stimuli externi la care el nu era supus in timpul sarcinii, iar fiecare bebelus face fatza acestor stimuli in mod diferit, deci se vor comporta si diferit...Ramane de vazut cum va fi.

Jasmine, la masina, puiule, pai ce-am dat in benganeala sa spalam de mana? daca nu vrei sa le strici in frecaturi excesive baga-le la un program mai usor pentru spalare soft (asa cu me matasea sau lana), dar nu te apuca mamicule sa le speli de mana. Si daca te sfatuieste cineva asa, sa stii de la mine ca nu vrea decat sa-ti complice viata. Spale-le separat si cu detergent diferit daca vrei (de-ala special pentru bebei), dar nu de mana. Cel mai important la spalatul rufelor lui bebe este limpezirea: sa fie limpezite in mai multe ape, in felul asta cred ca nu mai are importanta nici ce detergent folosesti. Eventual foloseste detergent lichid (se dizolva mai usor si exista un risc mai mic sa ramana pe haine). Acum cu pampersii, copilasii nu mai pateaza hainutele asa rau incat sa fie nevoie sa le freci de te ia gaia sau sa fie fierte ca sa iasa petele (oricum in primele luni cand bea numai laptic, chiar daca vomita, n-are cum sa se pateze hainutele). Pampersii sa traiasca. Cu petele va fi mai greu cand vom incepe sa-i dam mancare gatita si e lsa dea din manute ca o morisca: atunci sa vezi pete pe hainute.

in a 36-a sapt., DNP 31 oct.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/andrapanda/album?.dir=/1039&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

jasmine, rufele trebuiesc sapalate inainte de a le pune pe bb neaparat si eu stiu ca trebuiesc si calcate...asta doar daca vrei sa sti sigur ca ai mai distrus din microbi.
detergent poti folosi din acela special pentru bb sau normal dar sa pui mai putzin si sa programezi masina de spalat pe programul de caltire de 2-3 ori.
try asa este rufele nu se pateaza acum asa de rau dar sa sti ca daca vomita sau pica pe lucrusoare si lapticul ingalbeneste putzin lucrusoarele.oricum nu fitzi obsedate cu balsam si alte chestii ca stiu ca nu prea se foloseste la bebelusi si o sa vedeti ca bb-eii cresc asa de repede ca nu o sa folositi prea mult o anume hainutza...or sa fie aproape noi noute.
fetelor, alex al meu doarme si acum somnul de dupa-amiaza....cred ca nu se mai trezeste decat sa manance si se culca iar hi hi va dati seama ce obosit era bietul de el....cat s-a mai jucat....dar ce bine a fost...parca m-am mai odihnit si eu putzin.
va pup si mai vorbim

monica

Mergi la inceput