Prietenii omului (2)
Raspunsuri - Pagina 15
Danna spune:
Da, asa este acord catzeilor mei foarte multa grija si atentie. Multi sa stii ca nu ma inteleg si primesc critici despre comportamentul meu fata de animale, care dupa parerea lor nu ar trebui sa fie tratate asemenea unui om. Dar asta sunt eu, asa am fost crescuta si educata si ii consider ca si cum ar fi egalii mei.
Nu de la bun inceput, am stiut ce trebuie facut in cresterea si ingrijirea unui caine. Am facut destule greseli mai ales in alimentatia lor, si acum cand le vad ca se uita la mine cu ochi rugatori cateodata le mai scap si ce nu ar trebui sa manance. Dar evit sa le dau oase, foarte rar le dau si pe cele de vita. Pentru curatarea dintilor eu le dau morcovi cruzi, paine prajita sau uscata, oase tip Rask, oase din piele de bou.
Kehleyr spune:
Conchita te asteptam cu detalii. Mai ales ca am vaut ca te-ai informat la sursa despre rasa respectiva . Cum a fost prima zi acasa a lui Kenji?
quote:
Despre omologarea rasei este o intreaga poveste. Interesele celor care reprezinta chinologia in Romania, sunt altele decat cele care ar trebui sa fie. In momentul de fata exista doua cluburi – unul la Asociatia Chinologica din Romania – care au incearca omologarea celor 3 rase romanesti la FCI (mioritic, carpatin, bucovinean) si mai exista separate de asociatia un club abilitat de Ministerul Agriculturii si de Guvern, Clubul National de Caini Ciobanesti Romanesti, care a reusit omologarea rasei la UCI.
Inteleg ca si pe plan international sunt doua asociatii, FCI si UCI? Si cum e ciobanescul bucovinean? Nu am auzit pana acum de rasa asta...
Cred ca toti cainii sar/maraie persoanele care miros urat, a mizerie, tutun sau bautura...
Eu nu ii dau Clarei oase decat la ocazii, si atunci numai de vita. Veterinarul ne-a recomandat sa nu ii dam deloc, ea are ceva probleme cu alimentatia, face eczeme usor si atunci mananca numai hrana speciala, cu continut redus din anumite proteine (nu stiu exact care proteine ii fac rau, dar mi-a spus sa iau hrana cu miel si orez...).
Ce interesant cu mersul la pas. Clara mea nu merge deloc, ar fi si cam greu sa o dresez pentru ca ea are mai multe familii, uneori mai sta perioade indelungate la parintii mei, care o rasfata cumplit. Cred ca asta e cel mai rau de fapt la un caine, sa nu stie exact de stapan.
De asemenea, se zice ca e bine ca animalul sa manance ultimul la masa, pentru ca altfel ramane cu impresia ca el e "seful haitei".
Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".
Danna spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
Inteleg ca si pe plan international sunt doua asociatii, FCI si UCI? Si cum e ciobanescul bucovinean? Nu am auzit pana acum de rasa asta...
Pe plan international exista doua foruri chinologice internationale, formate tot din cauza neintelegerilor intre cei care le conduc.
Ciobanescul bucovinean nu este prea cunoscut. Il poti vedea aici http://www.geocities.com/ciobanescdebucovina/Dina_de_Humor.html
Maruta spune:
nu sunt suparacioasa ... si am luat-o si ca pe o gluma si ca pe o alternativa ... he he he
OSUL cuvantul ca o fascineaza pe Dolly ... mie imi place sa ma joc cu ea cand are OS si ea ma maraie ... si eu o marai ... pana la urma o pacalesc si imi da OSUL ...
oase ii dau doar din cand in cand ... de vita ca sa-si curete dintisorii ... care de altfel sunt curati ...
chiar imi trecea prin minte sa-mi fac o canisa de ciobanesti mioritici la tara ... cred ca in vreo 2 ani ... oricum daca nu ciobanesti orice alta rasa ... ca tare imi sunt dragi cainii ... ma mai gandeam la dogi arlechini, de bordou ... nu sunt sigura ca asa se scrie ... eu nu stiu franceza deloc ...
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
Danna spune:
Aveam eu un feeling ca nu te poti supara asa usor. Si sotul meu de cand o avem pe Azara se gandeste la o canisa si ma tot bate la cap pe tema asta. Deocamdata i-am spus sa isi ia gandul de la asa ceva, pentru ca deja avem prea multi caini (4 – cele 3 fete si un baiat in curte). Iar cand vine vorba de ingrijire, mancare, scos la plimbare – totul pica numai pe mine, iar el isi atribuie capitolul joaca.
Dogul de Bordeaux, cunoscut si sub denumirile de Bulldog de Bordeaux sau French Mastiff, este un caine deosebit, avand un caracter linistit, un urias cu figura de ursulet.
Multi considera acest caine periculos si nu indica cresterea lor. Aceasta idee este deplasata, deoarece el este periculos asupra celor care pun in pericol stapanii sau proprietatea lor.
Maruta spune:
danna - asa e ... eu am o prietena care are 10 pisici si un dog de bordeaux ... daca vreti sa vedeti poze vizionati:
http://bluepoem.ebony.ro/gallery.html .... pozele sunt superbe ...
acum la expozitia de pisici am avut ocazia sa ma joc cu el ... Nero il cheama ... cat de iubaret e si nazdravan ...
sper sa va placa pozele ...
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
Adela99 spune:
Impresionant Ce pagina bine pusa la punct!
Superbe pozele, superb Nero si superbe pisicile
P.S. Ma pregatesc de multa vreme sa intru in club cu motanul meu, dar inca nu am poze, dar in curand
Maruta spune:
ma bucur ca v-au placut pozele ...
I. Golescu
mephala30 spune:
TAZAR say: AZARA, DOLLY, ILIE, OREO, LISA, CEZAR, unde sunteti? Hai la povestit: ce mai faceti, ce trasnai ati mai facut? KENGI, unde esti?
Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN