Cum influentam sexul copilului
Poate ca s-a mai discutat acest subiect, dar cum nu prea stiu unde sa caut va intreb si eu cum se poate "obtine" un baiat. Am o fetita de 2 anisori, si ne-ar place sa fie pereche, nu tinem neaparat sa fie baiat, dar daca exista o "reteta" pe care sa nu i-o impratsiti si noua, ca ne-am apuca de treaba. Am auzit eu ceva ca in functie de ovulatie, dar nu stiu exact ce si cum, poate ma ajutati voi.
Multumim anticipat
www.babiesonline.com/babies/f/fratila
Raspunsuri
spic de grau spune:
http://www.cogenttechnology.com/epl/csovucalcin.html
Unii (unele) spun ca da rezultate daca respectii calendaru; daca da rezultate la tine, anunta-ma si pe mine. Eu vreau FETITA!
Lumy si David (11 Martie 2004)
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
Oana_B spune:
In teorie, se spune ca poate fi fetita daca exista contact sexual inainte de ziua ovulatiei si baiat daca contactul este chiar in ziua ovulatiei. Explicatia ar fi ca miscaretii care contin cromozomii XY (genul feminin-parca sper ca nu-i incurc) traiesc mai mult si pot fi depusi inainte de ziua ovulatie in vagin si aia care contin cromozomii YY (genul masculin) sunt mai rapizi dar traiesc mai putin si trebuie depusi in vagin chiar in ziua ovulatiei.
Pana la urma ce-o fi numai sa vina odata:))
Oana_B
spic de grau spune:
Oana - hai sa-ti spun eu cum e cu teoria si cu practica . Eram in a 6a zi de la momentul venirii rusilor. Ma gandeam ca sunt intr-o zi safe.. Cnd am vazut ca sunt insarcinata ma gandeam ca voi avea o fetita.. Si uite ce baiat frumos si dragalas am
ardit spune:
anul trecut cand am facut FIV toata lumea imi spunea: "a! marinescu?! are mana buna la baieti!" ma rog dupa aia m-am intrebat cu mintea mea creata: cum adica? exista performante sporite ale ovulelor si ale spermatozoizilor care duc la embrioni baieti? lasand la o parte dilema morala ca am putea sa intervenim asupra... creatiei (sa fie fata, sa fie cu oki albastrii, sa aiba parul blond etc) anumite proceduri, cum ar fi FIV, influenteaza sexul copilului? apropo: eu vreau fetita, chiar am avut un feeling multa vreme ca o sa fac fetita, uneori ma intreb care din cele doua sarcini a fost fetita... acum nu ma mai bazez asa tare pe feeling.. ce vreti! iluzii pierdute. Si nu cred ca as incerca sa influentez rezultatul. Cert este ca vreau un copil pur si simplu, insa daca nu o sa-l am pe al meu si o sa pun in discutie sa adopt, cred ca voi alege o fetita.
In alta ordine de idei acum multi ani cineva mi-a povestit despre niste curbe in functie de data nasterii si alte date, din care poti sa tragi concluzia in ce perioade/ani ai putea sa faci fete, perioade/ani in care ai putea sa faci baieti, daca stie cineva cum se fac curbele astea m-ar interesa si pe mine, asa de distractie ca, oricum acum nu mai imi permit sa ma joc si sa aleg eu perioada, ceasul a inceput sa tikaie si nu vreau sa ratez nici o sansa
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by Oana_B
Explicatia ar fi ca miscaretii care contin cromozomii XY (genul feminin-parca sper ca nu-i incurc) traiesc mai mult si pot fi depusi inainte de ziua ovulatie in vagin si aia care contin cromozomii YY (genul masculin) sunt mai rapizi dar traiesc mai putin si trebuie depusi in vagin chiar in ziua ovulatiei.
Pana la urma ce-o fi numai sa vina odata:))
Oana_B
Femeia are cromozomi XX, Barbatul are cromozomi XY. In momentul fecundarii cei de la femeie se despart in X + X, cei de la barbat in X + Y. Prin combinare poate rezulta un XX (fetita) sau un XY (un baietel.
Se zice ca Y e mai rapid dar mai putin viabil (y-cii mor cica primii); iar X-i sunt mai lenti dar mai longevivi.
Sotu meu se pare ca are Y-ci taaaare longevivi
Vreau FETITA!