La France (19)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Elena, am postat acum o saptamina acceasi intrebare cu gogonelele la
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28684&whichpage=3

As vrea sa le pun numai pe ele cu condimente si sa fac un amestec cu morcovi, telina si ardei gras. Tu unde ai gasit borcane mai mari ? Ale mele sunt de aproape 2litri si e foarte putim. Anul trecut am facut dulceata de gogonele si ne-a placut, dar mai avem in stoc.

Sanatate si voie buna la toata lumea.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Elena, cu gogonelele m-ai dat gata! Mi le si imaginez... murate... acrisoare... reci... cu putin ulei .... hmmm...
Ca sa schimb registrul, eu am mancat odata o dulceata de gogonele absolut ex-cep-ti-o-na-la! Nu stiu cum era facuta, eu doar am mancat... o bunatate! Cere repede retata de la Mik!

Multumesc ca te ocupi tu de mesajele Oanei.

N-am mai sunat-o aseara, am fost prinsa cu o mie de chestii, v-as da numarul ei direct de la spital, dar nu stiu daca e indicat sa inceapa sa sune telefonul ca la gara... Eu o sun diseara. Daca cineva are vesti inainte, sa ne spuneti si noua !

« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns f.anomis spune:

Mai intai, buna ziua la toata lumea. Iata ca revin si eu cu vesti despre Oana. Mi-ar fi placut sa va spun ca Oana e bine, dar din pacate nu e chiar asa. Contractiile nu i s-au oprit. Desi piatra la rinichi pare sa nu mai existe, maine totusi ii vor baga o sonda (ii vor face sau anestezie generala sau rahie).Daca totul va fi bine, probabil ca vineri ii vor da drumul acasa. Regimul pentru diabet este si el dur. Cu moralul insa, sta destul de bine. Ii face bine cand stie ca va ganditi la ea si va pupa pe toate. Iar eu, de asemenea. Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Simona, daca vorbesti cu ea, transmite-i curaj, pentru interventia de miine ("curaj, gaina...)

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Mik, ti-am ramas datoare...n-am nici eu borcane foarte mari, gaseam in Leader Price borcane cam de 3l cu castraveti, nu le-am aruncat ci le-am pus pe undeva prin pod...

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Mai, mai, mai, stati, nu fugiti!!! Ca am si io o întrebare prosteasca??? Unde gasiti voi gogonele in Franta, ca pâna acum am ignorat subiectul.

Dar daca tot e vorba de muraturi, pai atunci sa fie! Mi-am luat si eu de acasa un plic mare plin cu condimente, asa ca as vrea sa încerc si eu...prima oara în viata mea! Deci, care e gogonelele fratilor?

Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8

Mergi la inceput

Sybille, gogonelele e rosii necoapte ... eu am plantat rosii in gradina, dar m-am trezit tirziu, asa ca acum mi-au ramas verzi...
Mai aveam eu o reteta,(tre's-o caut) un fel de salata la borcan, din gogonele, ceapa alba si gogosari, dar gogosarii mi se par cam scumpi, si cam rari...Daca va intereseaza reteta, dati un semn;
Sybille, daca gasesti gogonele verzi de cumparat, cu condimentele tale si pui o lingura de sare la litru de apa, n-ai cum sa ratezi, cred...

Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Buna dimineata fetelor,

merci Elena de precizarea cu borcanele, am sa caut un magazin Leader Price prin preajma. Ma intereseaza reteta ta, saru' mana.

Syb, cum spune si Elena gogonelele sunt productie proprie, ma mine e mai frig si nu prea se coc rosiile, am avut si ardei si castraveti. De gradinarit se ocupa sotul, caci eu nu ma pricep.

Dulceata de gogonele se face ca orice dulceta : gogonelele taiate in bucati egale, cit sa incapa in gura, cintarite si pus aceeasi cantitate de zahar (sau pina la 80% daca nu va place dulce). Se lasa citeva ore gogonelele cu zaharul si apoi se fierbe, la fiert se adauga o pastaie de vanilie care se va scoate cind dulceata e gata. Nu se pune apa !

O vi buna la toata lumea ! Dau fuga sa ma ocup de casa.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Si daca nu am gradina??? La cine ma înscriu pt 3 gogo ???

De Oana mica ce vesti mai aveti?? Sper sa-i fie bine!

Azi dimineata am avut ora de condus de la 7 dimineata. E fain pt ca nu era multa lume...am probleme doar cu accelatia si frânele: cu amândoua lucrez prea brusc!!!

Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8

Mergi la inceput

Mik, uite reteta:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28684&whichpage=3
Cred ca nu doar la Leader Price gasesti borcane din alea, oricum reteta mea e pentru borcane mici, fiindca legumele-s taiate.
Sybille, trimit eu gogonele pe mail
Uite ca si eu in loc de calcat, caut retete cu gogonele, rusine sa-mi fie! (Cu iaurt si gogonele/te facusi vornic, misele-citat din Cornel Udrea)
Sper sa vina Lulu si sa ne zica ceva de Oana....

Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput