temere pt. sarcina oprita in evolutie

temere pt. sarcina oprita in evolutie | Autor: mariamunteanu

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca mai are rost sa postez aici sau sa ma intorc la aspirante, dar poate experienta acumulata de voi in timpul sarcinii imi va da puteri ca de sperante nu poate fi vorba. Nici n-am apucat sa ma bucur de zilele acestea.
UM a fost 13 august, dupa care teste pozitive, dozarea beta-HCG buna. La ecografia transvaginala de ieri, embrionul era prea mic fata de varsta sarcinii si pe deasupra a aparut langa el (in uter)un cheag de sange/hematom ce-o fi. Riscul de oprire in evolutie e f. mare, ramane sa aflu saptamana viitoare daca voi intrerupe sarcina sau daca nu se petrece vreo minune intre timp. Embrionul are activitate cardiaca, dar e prea mic. Dr. meu n-a fost deloc optimist. Nu am sangerari, ci doar usoare dureri ca niste sageti.
Si ute-asa s-a mai topit o speranta.
Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Maria, stiu ca e greu, dar incearca sa fii mai optimista. Nu am cunostinte medicale si nu stiu cat de grava e aparitia hematomului, dar cred ca daca ii batea inimioara este f. bine. Si ar trebui sa crezi in minuni.

Eu am sangerat zile intregi, de trei ori am crezut ca s-a terminat totul. La 5,5 sapt la eco, embrionul parea mai mic, la 6 saptamani i-am auzit inimioara si dr. mi-a zis ca sunt sperante. Azi ma duc iar la medic si imi doresc sa imi scrie pe fisa sarcina 7 saptamani in evolutie.

Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Draga mea,
embrionul meu (plodutz urlator de-acum) a fost mai mik toata sarcina. Deh nu suntem toti atleti si halterofili:-) Doctorita chiar nota mereu ca sarcina e mai mica cu 2 saptamini:-) Trebuie sa-ti spun ca fara nici ujn motiv am inceput sa sangerez din sapt a 6-a pina prin sapt 12-14. Sangerarile apareau chiar din senin exact linga embrion. Am luat Utrogest pentru fixarea sarcinii si NU m-am miscat din pat! (ceea ce iti recomand calduros...si la wc cit poti de rar iar dush unul scurt de 10 minute max!) Atita vreme cit embrionul are activitate cardiaca nu e nimik pierdut mai ales ca la tine nu au aparut singerari!!! Stai la pat. Nu suna incurajator dar eu am pierdut doua sarcini, a doua putea fi salvata daca as fi stiut din timp si stateam la pat.
SANATATE MAXIMA ! Si ma rog sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!

PS: poate n-ar fi rau sa vezi si alt doctor (si devin maniaca repetindu-ma atit STAI LA PAT!)

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Fetelor, va multumesc pt. incurajari. Am mai avut o sarcina oprita in evolutie in 2001 dar repetarea lor nu inseamna ca nu se poate sa apara o sarcina normala pana la urma, problema e ca fac luna viitoare 33 ani.

Nu ma simt rau deloc, nici greata nici pofte, nimic, doar sanii mariti si durerosi. As prefera sa-mi fie cat de rau, numai sa fie bebe sanatos. Ma tem de acel cheag.

Papadie, tu ai stat la pat toata sarcina ? Si ce ma fac cu serviciul ? Nici pana acum n-am facut efort, toata ziua stau pe scaun la birou.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Draga mea, si eu am fost la ecografie cand aveam 7 saptamani si mi-a zis doctorita ca sunt 2 cheaguri de sange langa embrion. Mi-a recomandat tratament de mentinere a sarcinii si internare in spital pentru investigatii. Ma speriase de ziceam ca pierd sarcina pana sa ies din cabinet. In aceeasi zi m-am dus la alt doctor sa mai vad si o alta parere. Am dat peste un doctor mai bland care mi-a explicat mai frumos ca sarcina e mica si nu prea are rost sa fac tratament de mentinere, ca organismul selecteaza singur si in cazul in care elimin embrionul inseamna ca e ceva in neregula cu el. Asa ca n-am luat nici o pastiluta iar cand m-am dus din nou la ecografie cheagurile nu mai erau. S-au absorbit pentru ca nu am avut nici o sangerare. Acum totul e ok, bb are 16 saptamani.
Nu dispera si du-te sa mai vezi si alt doctor.

Gabriela (DPN 9 martie) & Laura (9 aprilie '01)

http://community.webshots.com/user/claudia_2803

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geaninaelena spune:

draga maria,

au dreptate fetele...stai in pat nemiscata !!!! si mergi si la alt doctor...

multa sanatate, capul sus si roaga-te la Doamne-Doamne.

Gia

Mergi la inceput

Draga MAria sfatul meu sa faci un tratament de mentinere a sarcinii. Eu am pierdut doua sarcini aparent fara nici un motiv...erau niste banale cadere de progesteron. Si da, la ultima sarcina am stat numai la pat (cu compul pe masutza sub nas:P), am mers la dush 10 minute pe saptamina(!!! poti folosi prosopae ude si alte "inventii si inovatii pt spalatul la patuc" :)) si la wc cat mai rar posibil.
Daca exista un hematom/fibrom vezi cum e pozitionat (ti-a spus la eco? e deasupra, linga sarcina???)
Chiar zilele astea am citit pe forum povestea unei nasteri unde mamica povestea ca la inceputul sarcinii a facut prostii cu taticul si s-au trezit cu patul plin de sange. Au mers la spital si sarcina era OK dar se "dusese" un hematom/fibrom. Deci fruntea sus!

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Gabriela, inseamna ca la tine a fost ca la mine, numai ca la mine bebele e prea mic. Dupa cat timp s-au rezorbit cheagurile ?

Papadie, nu am fibrom ci un cheag de sange care a aparut de curand langa embrion, in orice caz saptamana trecuta nu era. Dr. meu vrea sa mai vada 1 saptamana cum creste embrionul si daca e viabil, imi va da tratamentul. Am citit si eu acea poveste inca de 2 ori, numai ca eu n-am voie sa fac "prostioare" cu sotul (si nici cu altcineva) deocamdata.

Eu nu ma aflu in tara si cred ca medicii de aici sunt ca cei din Italia, nu dau tratamente de sustinere a sarcinii de la inceput, se bazeaza mai mult pe selectia naturala.

Sa stiti ca m-ati convins, plec azi mai devreme si mai bine imi iau de lucru acasa sa stau in pat.

Mergi la inceput

Pozitia sezind nu e una dintre cele mai bune pt bebe. Fii atenta!
Eu singerari aparute din senin linga embrion am avut de 7-8 ori in aceasta sarcina. Cadere de progesteron, fixarea sarcinii...pot fi doua dintre cauze.
Sanatate si sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

maria eu sunt acum la a doua sarcina, prima a fost ok acum 3 ani nici o durere nici o sangerare, dar acum am avut ceva probleme asemanatoare cu ale tale.....deci:
la 6 saptamani am zis ca ar fii bine sa merg la dr sa vad cum evolueaza sarcina, mi-au facut o eco sa se asigure ca este intrauterina si control vaginal, ce-i drept cam dur mi s-a parut mie, toate bune si frumoase, dr a zis ca totul este ok...plec acasa linistita si a doua zi merg cu baietelul meu in parc si pe drum simt ceva ca-mi curge de-acolo....cand pun mana...sange, m-am speriat ingrozitor, m-am dus din nou la dr, deja credeam ca am pierdut sarcina( si in capul meu credeam ca am pierdut-o in urma controlului vaginal destul de dur, dar se pare ca acest control doar a facut ca hematomul sa inceapa sa sangereze).... mi-au facut din nou eco( de data asta vaginala) si spre bucuria si surprinderea mea mai era inca activitate cardiaca, asa ca mi s-a recomandat utrogestan, si ascorutin(care nu este altceva decat vitamica C si repaus total la pat) cat mai putin si la dush si la wc....mergeam la control la cateva zile sa vada daca mai este activitate cardiaca si de unde vine aceasta sangerare(care am uitat sa-ti spun ca a durat 3 saptamani) si nu prea vedeau ce-i cu ea dar pana la urma s-a dovedit a fi un hematom de 4 mm intrauterin si o mica dezlipire de placenta....am ascultat sfatul dr si am stat numai si numai in pat, nu am uitat nici o data sa iau pastilutzele, ma rugam la Dumnezeu sa fie totul bine si acum sunt in 29 de saptamani, se pare ca o sa avem o fetitza.
dr spunea ca riscul mare este ca hematomul sa elimine sarcina...nu prea stiu cum vine asta...dar...oricum stiu ca este destul de periculos pana prin luna a treia(asa imi spunea mie) apoi sarcina este mai mare si riscul unui avort spontan se reduce.
iti doresc si tie ca totul sa se rezolve pozitiv, mergi la mai multi dr sa asculti mai multe pareri(eu asa am facut) chiar daca bb este mai micutz daca exista activitate cardiaca eu zic ca sunt sanse.
te pup si-ti urez toate cele bune, multa sanatate si ai fff. multa grija de tine si de bb.

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Subscriu si eu cu statul la pat si tratament cu utrogestan si nospa, de care eu am avut parte in doua reprize: 9-13 saptamani si 20-22 saptamani. Acum din nou totul este ok. Dar si mie mi-a interzis doctorul sa ma ridic din pat pe perioada critica.

Multa sanatate si da, vorba cuiva, mai consulta si alt doctor. Spun asta din experienta proprie (eu merg in paralel cu 2 doctori), iar nasa mea a fost chiuretata pentru o sarcina "cu probleme" acum o luna si ceva, dupa care alt doctor i-a spus ca nu trebuia sa faca acest lucru. Era sarcina normala!!!! Trage singura concluzia!!!

(23 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput