FIV 18

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Buna lachione, bine ai venit la despre copii si sedere cat mai scurta! Nu te mai invinui acum,poate ca nu a fost sa fie...Cert este ce vei face de acum in colo.Daca o ti tot asa invinuindu-te atunci cand ai sa faci FIV o sa te stresezi si mai tare.Trebuie sa gandesti pozitiv daca ai ajuns aici.Problema cu resusita din prima este sa ai putin mai mult noroc si asa cum au zis si fetele sa crezi in medicul care iti face.Daca nu ai incredere in medicul la care esti il poti schimba,nu te forteaza nimeni mai ales ca e pe bani toata chestia asta.
Nu vreau sa te dezamagesc,dar nu chiar toata lumea are noroc sa reusesca din prima.Eu am facut 3 FIV-uri si nu am reusit,iar acum a facut al 4 transfer cu embrioni congelati la care astept raspunsul pe 7 octombrie,daca nu imi vine mai devreme beleaua...
Totul e sa lupti pana la capat si intr-o buna zi visul se va implini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jonica spune:

Of Doamne! Si acuma de cat timp incerci sa ramai insarcinata????
Imi dau seama prin ce treci...eu dupa pierderea de sarcina aveam pur si simplu cosmaruri noaptea!

quote:
Originally posted by lachione

Ioana, macar tu nu te simti vinovata cu nimic: ai ramas insarcinata dar n-ai putut pastra sarcina... e cu totul altceva... si cred ca acum daca ai ramane s-ar putea rezolva cu cerclaj; dar eu ramaneam insarcinata super usor si faceam intreruperi de sarcina... niciodata nu era "momentul" pentru un copil.. iar acum m-a batut Doamne Doamne si nu mai po ramane insarcinata. Iti dai seama cum ma simt nu? Una e sa nu poti ramane sau ma rog sa ai din start o problema si alta e sa realizezi ca te-ai nenorocit singura prin propria ignoranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Denisa ce faci? Sa stai cumintica sa ai grija de puiuti. Esti prima in toamna asta si trebuie sa ne ridici moralul la toate fata frumoasa.
Ai grija de tine

Asa cum au spus fetele increderea in medicul tau, gandirea pozitiva si Dumnezeu sunt cei trei factori care ne ajuta acum in stadiul asta - FIV.Multa bafta!

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

De data asta nu prea am stat cumintica la pat si m-am stresat destul de rau cu toate ca nu ar fi trebuit...Dar cine poate sti pana la proba contrarie exista sperata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Denisa,

Ce sa spun? Esti o luptatoare si te admir!!
Iti doresc sa ai noroc de data asta si pe 7 oct. sa ne dai o veste buna. Eu as vrea daca cumva nu-mi reuseste din prima, sa am totusi embrioni congelati pentru viitoare ET. sunt super stresata si din cauza varstei: implinesc in 0ct. pe 23 35 de ani iar sotul e cu 16 ani mai mare. Iti dai seama ca nu o mai pot amana mult, nu? Adevarul este ca lipsa banilor m-au facut sa aman pana acum si faptul ca nu ne-am casatorit decat anul trecut in august, iar eu am vrut sa se nasca copilul in "institutia familiei" dar n-am crezut ca nici fiv-ul nu e o metoda garantata. Abia astept sa ma duc pe 12 oct la prima consultatie la Giulesti... dar pana atunci mult noroc tie, sa fie Dumnezeu cu tine si cred ca toate o sa iti tinem pumnii pe 7 oct!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Ioana,

Eu incerc de 5 ani. Adevarul e ca ultima sarcina am avut-o in 1998 dar a fost o extrauterina cu ruptura de trompa fapt pentru care trompa dreapta nu o mai am ( s-a mai pastrat doar putin din ea dar a fost cusuta si e nefunctionala); apoi m-am ferit sa nu mai raman gravida de frica sa nu fac si a 2-a extrauterina si sa patesc la fel,ca apoi sa ajung la fiv; dar uite ca tot la asta am ajuns; am uitat sa ma feresc in perioada fertila de cateva ori si asta m-a pus pe ganduri; eu ramaneam ca iepuroaica ( vorba mamei mele : "mama tu doar daca te uiti la < ea > ai si ramas gravida!") si m-am dus la medic sa vad de ce nu raman. Eram deja in Bucuresti cu actualul meu sot. A urmat HSG - unica trompa infundata complet - in 2000. In 2001 mi-am luat inima in dinti si m-am dus sa o desfund prin laparoscopie care nu-i deloc o interventie placuta si rezultatul a fost: " ti-am curatat aderentele de la operatiile anterioare, ti-am desfundat trompa, dar nu vei mai ramane niciodata gravida ptr. ca e total nefunctionala, singura solutie fiind FIV. N-am crezut, am simtit ca o iau razna, am inceput sa plang, mi-am chemat un taxi si am fugit din spital in ziua in care m-a operat. M-am dus acasa. Eram suparata pe tot globul. Doctorul mi-a dat 5 luni "de incercare" si mi-a sugerat apoi fiv. Eu din 2001 sunt tot in "incercari" dar NIMIC. Acum m-am hotarat sa fac fiv. E o tampenie ca nu am lasat nici un copil pana acum din motiv ca nu eram casatorita cu tatal copilului si o tampenie ca n-am facut fiv mai repede cu sotul meu pe motiv ca nu ne-am casatorit legal decat anul trecut. Oricum ne-am fi casatorit, dar nu vroiam sa spuna lumea ca de aceea m-a luat, ca am ramas insarcinata.
te pup si iti doresc mult noroc, sanatate si putere sa obtii ceea ce vrei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Buna fetele

Din pacate azi am aflat si eu ca nu putem avea copii pe cale normala si nici prin inseminare. Sansele mele sunt FIV (eventual) sau ICSI. Daca poate cineva sa ma lamureasca despre ce e vorba la amndoua v-as fi foarte recunoscatoare.
Eu am fost la Timisoara, ca este mai aproape de mine, si am mers la un doctor in care am incredere ca ma va ajuta. La noi problema este sotul.
De luni incepem tratament cu branca ursului si alte cele timp de 72 de zile. Apoi repetam spermograma si in functie de ea trecem la FIV sau direct la ICSI, la Szeged-Ungaria.
Daca puteti sa-mi spuneti care sunt etapele la amandoua ar fi super.
ICSI nici macar nu stiu ce presupune.
Va pup si astept raspunsurile voastre cu nerabdare. Azi sunt f dezamagita de situatie, dar ma pun eu pe picioare.

Va pup.

flavia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jonica spune:

Lachione,

Desi nu cred ca te ajuta prea mult, pe mine m-a avut mama la 34 ani, iar eu am o colega de servici care a nascut la 36 ani - are operatie de gusa si sansele sa ramana insarcinata tindeau spre 0. Nu este casatorita, dar pentru ea faptul ca are copilul asta - care acum are 1 luna, a facuit-o sa treaca peste tot. Deci chestia cu casatoria, poate sau nu sa fie chiar asa de importanta.
De ce zici ca laparoscopia nu este deloc o interventie placuta?
Eu trebuie sa ma programez la asa ceva, tinand cont de perioada care a trecut de cand am pierdut sarcina.
Trebuie sa se poata sa avem si noi copii, nici nu ma pot gandi la altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Tia,

Daca am inteles bine voi ati facut FIV. Poti sa-mi spui te rog , in pretul FIV (mie la Timisoara mi-au spus 1000 euro) sunt incluse si unele analize ce trebuie facute sau nu?

mersi.........

flavia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MURA spune:

M-am intors si eu din concediu si am observat cu parere de rau ca au aparut fete noi cu probleme. Imi pare sincer rau si sper si eu sa parasiti cat mai repede acest forum si sa va mutati la .
Din pacate si eu vin tot cu vesti proaste. Am fost luni la Prof. Ancar care mi-a spus ca pe cale naturala nu am sanse aproape deloc, mi-a sugerat sa incerc o inseminare dar aceasta cu riscul unei extrauterine pentru ca trompele mele sunt cam defecte (de fapt la mine totul este cam mic, inclusiv uterul pentru dezvoltarea caruia am facut tratament si dr. care m-au vazut inainte au spus ca acum este totul normal dar se pare ca nu este chiar asa). Cealalta varianta si cea mai buna ar fi FIV neaparat cu ISCI pentru ca nr. de spermatozoizi este f. mic.
Asta este, acum trebuie sa repet dozarile hormonale ziua 14-21 si pana data viitoare sa ma hotarasc daca risc o inseminare sau ma duc direct la FIV-ICSI.
Flavia - ICSI este injectie intacitoplasmatica ( sper ca am scris bine) si inseamna ca supa ce iti recolteaza tie outzele si spermatozoizii sotzului tau (care probabil sunt cam puturosi si ei) ii culeg cu o seringa f.f.f.f. subtirica si ii injecteaza direct in outzul tau, ne mai asteptand ca acestia sa se cupleze singuri. Sper ca te-am lamurit cat de cat.Nu prea ma pricep la explicatii.
Va pup pe toate si va doresc succes.

Mergi la inceput